Jeste li vi primetili jednu drugu pojavu.....?
Sretnu se praziluk intelektualac i nacitan introspektan intelektualac.
Praziluk intelektualac misli za introspektnog da je snob i elitista i gord , bez obzira da li to pokazuje, jednostavno mu smeta to sto je logicno introspektnom a nije u trendu praziluk intelektualcu...
Sa druge strane, praziluk intelektualac stalno ima zahtev za postovanjem i uzdizanjem pa ga na krivinama i tamo gde ne zadovoljava osnovne zahteve vestine i kvaliteta introspektni intelektualac smatra snobom i pokondirenom tikvom , klasicnom seljacinom u novom ruhu , u rukavicama...
A obe osobe smatraju za sebe da su intelektualci...
Najcesci slucaj ovoga je cerkica koja je zavrsila medicinu, a sad je doktorka, pa je intelektualac, a od intelekta nema ni i , jer ga nema u tituli dr spec....
Sa druge strane primer za introspektnog je ili neki kreator, filozofski usmeren umetnik, elitni inzenjer i vec se moze naslutiti odakle vuce intelekt u introspektivnom intelektualcu, iz aktivnog razmisljanja u vecem delu dana...
Oba tipa se u drustvu zovu intelektualci, bas kao sto se oba konzumera ozbiljne klasicne muzike zovu klasicari....
Kakve ce knjige citati introspektivni intelektualac i praziluk intelektualac, iste?
Cak i da procitaju istu knjigu totalno ce je drugacije sagledavati i shvatati...
Koliko slusalaca klasicne muzike je imalo strucno obrazovanje...
Opste obrazovanje je nudilo neke prilike, npr deca su slusala karneval kostiju kamij sen sansa da bi prepoznala kako se muzikom docaravaju udarci kostima i igra skeleta ili npr prolece bedziha smetane....
Naravno znate rezultat.
Svaki SNS sendvicar ce primetiti gramaticku gresku u mom pisanju i to ce postati argument da sam nepismen...tacka....
Svaki praziluk intelektualac mora naci polje gde ce obezvrediti ikakvu prednost nad sopstvenim kvalitetima kako ih on vidi...npr u primeru , lekarka je intelektualac, nista ne radi na sebi u toku dana, razvija karijeru i skuplja usluge od pacijenata i kolega, i racuna da joj je staz dokaz razvoja intelekta....
A da i soc mrezno rolanje novih vesti...
Ako se nakupi SNS sendvicara, koji su ovde samo pomocni primer , nije ovo politicki usmereno prema njima, oni su samo drustvena pojava....imamo drustveni nivo , imamo drustvenu scenu a imamo i modele sns drustvenog ponasanja, mladoakademce , tako su ih nazvali u humoristickim skecevima..
Dakle isti sadrzaj se moze sagledavati i ocenjivati totalno razlicito....a intelektualno oznaceno...
Da iskoristim moje muzicko strucno obrazovanje...
Kao DJ , svestan sam trenda da mi publika vise nije dugometrazna. Sta to znaci?
Pa dobar DJ je ranije pravio povezane blokove slicnog melosa i ritma i onda bi ljudi polako zagrejavali svoju dusu i telo i na kraju se upustili i opustili, predavali se muzici...
Kod kratkometraznih muzickih fanova, situacija je da cekaju pesmu koja ih pali , tada podignu reakciju na skakanje na sto, bacanje casa i sevdah, a vec 3 minuta kasnije su zabac iz opere, ko zna za taj crtani....totalno su on off sevdah majstori..
Za klasicnu muziku su totalno nepodobni on off sevdah osobe...Totalno..
Klasicna muzike bez obzira kakvog ste temperamenta, da li ste kreator ili ste slusalac , potrebno je blok , tj dugometrazno slusanje....
Ja cu kao muzicki obrazovan, traziti nesto drugo , primecivati akorde, inverzije , razresenja koja su prisutna u kompoziciji , tj meni ce kompozicija preko zapleta i razresenja pricati pricu....Doduse iskren da budem to moze da radi i pop muzika, na slican nacin....forspil komponenta kod muzike takodje to moze da radi....
Skerco je tu mozda dobar primer...
Ali ne iskljucujem drugacije posmatranje klasicne muzike....vidim i sam ljubitelje drugacijeg zabavljanja kroz klasicnu muziku...Ima cak i ljubitelja dekresenda, tj onih etapa gde se klasicna muzika smiruje.....to im je bingo....
Sta ce osoba koja je rasla na tehnu, tuc tuc, daj mi daj mi sve sto hocu odmah, da trazi u klasicnoj muzici....ima da je smara za 5 sek.....bio mozzart ili sopen ili bah...a za ostale i da ne govorim...