Ako je Isus lagao, moze li on biti Bog?

Sve si u pravu. Krštenja ne spašava samo po sebi, bez suštinske promene ništa ne vredi...
Kada znaš šta Bog traži od tebe, ti ćeš svoj život svakako predati Bogu tim činom...

Ali zapazi da Hrist nije imao potrebe za bilo kakvim preumljenjem a krstio se...
Hrist se verovatno krstio da bi se uspostavio svojim primerom taj čin kao simboličko pristupanje Bogu tj. svesno stavljanje sebe u Božiju službu

da bi krštenje imalo smisao koji bi trebalo da ima trebala bi da postoji ozbiljna priprema za krštenje..bar par meseci podučavanja....pa onda da čovek odluči da li prihvata obaveze koje iz tog čina proističu..to je izbor da od tada do kraja života budeš čovek koji živi saglasno Božijoj volji...

Hrist se verovatno krstio da bi se uspostavio svojim primerom taj čin kao simboličko pristupanje Bogu tj. svesno stavljanje sebe u Božiju službu

da bi krštenje imalo smisao koji bi trebalo da ima trebala bi da postoji ozbiljna priprema za krštenje..bar par meseci podučavanja....pa onda da čovek odluči da li prihvata obaveze koje iz tog čina proističu..to je izbor da od tada do kraja života budeš čovek koji živi saglasno Božijoj volji...
Bravo...pogodio si u centar.
Nemam šta da dodam...

E takvog koji se misli da li oce nece pa oce sveti duh zaobidje na krstenju haha

Nemoj da te buni ovo 'sveti'...svi koji su prihvatili Hristovu veru i predali svoj život Bogu krštenjem, su sveti...

Ustali su mnogi za život na zemlji, ne na nebu...kasnije su umrli...baš kao i Lazar i Jairova kći i svi drugi koje je Hrist vaskrsao...

Sve se ovo dešavalo da bi se verujućim pokazalo da Hrist ima vlast i nad smrću...
Drugi razlog je zato što je žetva bila velika a žetalaca malo...ti sveti su i te kako dali svoj veliki doprinos da se 'Božija reč' širi i raste...pogotovo zato što je na njima pokazana takva sila da iz šeola izađu i da baš Oni šire Božiju reč...jer su živi svedoci čuda koje je Bog učinio...

To što se desilo njima...desiće se uskoro svima...
Znaš i sama da ide dan kad će svi koji su u grobovima izaći...ali prvo oni koji su umrli u Hristovoj veri...jer će biti veoma potrebni na novoj zemlji posle armagedona...
Ne buni me to sveti nego ovo iskocili iz groba i bili vidjeni haha

kada kazemo obaveze, to je kao neki teret obaveza, a Hristos nas uci drugacije, izguglah: "breme je moje lako", evo:
Book.hr
https://book.hr › Sve vijesti

·Translate this page

Jun 22, 2019 — Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako.« Evanđelje po Mateju 11,28-30. Isus ne govori o fizičkom teretu, nego o sistemu farizejskog ...

Mt 11,28-30

Prostor Duha
https://www.prostorduha.hr › node

·Translate this page

Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako.

Kada je Isus bio razapet, rekao je razbojniku Zaista ti kazem danas ces biti sa mnom u raju.
Dakle, da li su Isus i lopov otisli u raj kada su umrli tog dana? Ako jesu, onda je Isus 3 dana kasnije lagao Mariju Magdalenu.

Kada je Marija otisla do groba 3 dana nakon raspeca, nasla je prazan grob. Videvsi nekoga za koga je mislila da je bastovan, upitala ga je gde je Isusovo telo. Ova osoba je bio Isus, i on joj je rekao.

Не дохватај се до мене, јер се још не вратих к Оцу свом; него иди к браћи мојој, и кажи им: Враћам се к Оцу свом и Оцу вашем, и Богу свом и Богу вашем.

To je bilo 3 dana nakon sto je Isus rekao lopovu danas ces biti sa mnom u raju.

Dakle, da li je Isus jednom od njih rekao laz?
ma rekao mu danas da ide u ad na spavanje pa će jednog lepog dana da ga vodi u raj

a što mu kaže danas?
Ништа. Ко је тај да разговара са Богом. Бог је заузет паметнијим стварима, рецимо како помоћи Србима. Не зна ни Он како помоћи Србима, па заседа горе савет апостола и светитеља како Србима да се помогне. Литијум из јадарита је главна тема на небесима.

pa nema spavanja
zar treba biti inatan zato što ti se ne sviđa rečenica

npr. zaista ti kažem danas ćeš jesti gomna .
kad ćeš jesti ?

bez ljutnje to je samo primer
a i da se ljutiš i to mi ga uz krivak jer si mi psovala majku.
Jasno sve ali ajd ti to njima objasni. Rekla Elena/Kula da je drugačije i mora tako biti. To je kad slijediš prodavače magle a ne Sv. Oce.

Jasno sve ali ajd ti to njima objasni. Rekla Elena/Kula da je drugačije i mora tako biti. To je kad slijediš prodavače magle a ne Sv. Oce.
Kada slediš oce, Hrista praviš lažovom...i na tome je ova tema zasnovana...

Hrist ne laže...svi drugi lažu...
Jovan 6,40A ovo je volja onoga koji me posla da svaki koji vidi sina i vjeruje ga ima život vječni; i ja ću ga vaskrsnuti u pošljednji dan.
Jovan 6,44Niko ne može doći k meni ako ga ne dovuče otac koji me posla; i ja ću ga vaskrsnuti u pošljednji dan.
Jovan 6,54Koji jede moje tijelo i pije moju krv ima život vječni, i ja ću ga vaskrsnuti u pošljednji dan:

Koliko puta je ponovio samo u jednom poglavlju...Ali džaba...

A gde se do tada nalaze ovi što će ustati u poslednji dan?!
Jovan 5,28Ne divite se ovome, jer ide čas u koji će svi koji su u grobovima čuti glas sina Božijega,

Hoćeš da ti nacrtam šta se dešava u grobu?

Ништа. Ко је тај да разговара са Богом. Бог је заузет паметнијим стварима, рецимо како помоћи Србима. Не зна ни Он како помоћи Србима, па заседа горе савет апостола и светитеља како Србима да се помогне. Литијум из јадарита је главна тема на небесима.
sedi 1

Kada slediš oce, Hrista praviš lažovom...i na tome je ova tema zasnovana...

Hrist ne laže...svi drugi lažu...
Jovan 6,40A ovo je volja onoga koji me posla da svaki koji vidi sina i vjeruje ga ima život vječni; i ja ću ga vaskrsnuti u pošljednji dan.
Jovan 6,44Niko ne može doći k meni ako ga ne dovuče otac koji me posla; i ja ću ga vaskrsnuti u pošljednji dan.
Jovan 6,54Koji jede moje tijelo i pije moju krv ima život vječni, i ja ću ga vaskrsnuti u pošljednji dan:

Koliko puta je ponovio samo u jednom poglavlju...Ali džaba...

A gde se do tada nalaze ovi što će ustati u poslednji dan?!
Jovan 5,28Ne divite se ovome, jer ide čas u koji će svi koji su u grobovima čuti glas sina Božijega,

Hoćeš da ti nacrtam šta se dešava u grobu?
Kakve to veze ima sa temom?

Back