Ako je islam vera mira...

Harborym

Zainteresovan član
Poruka
172
zashto su podigli onaj Egipatski kip u vazduh. Ovo je svojevremeno bilo jedno od svetskih chuda? Zashto su proganjali i ubijali Jezide? Da ne spominjem Jihad i Kosovo.

Ako je hrishcjanstvo vera mira - zashto inkvizicija (i kod pravoslavaca), chemu brutalna ubijanja u 11-12 veku pagana (kod nas)?
Sledbenici dotichnog vishe zhive u strahu od svog boga, nego u ljubavi.

jehova/alah se kupa u ljudskoj krvi.

Harborym:
zashto su podigli onaj Egipatski kip u vazduh. Ovo je svojevremeno bilo jedno od svetskih chuda? Zashto su proganjali i ubijali Jezide? Da ne spominjem Jihad i Kosovo.

Ako je hrishcjanstvo vera mira - zashto inkvizicija (i kod pravoslavaca), chemu brutalna ubijanja u 11-12 veku pagana (kod nas)?

Odi ti kod nekoga svećenika da ti obavi obred exorcizma...možda ima spasa tvojoj duši... :shock:

Harborym:

Pa u samoj bibliji pise da ce u 'poslednjim vremenima' biti ogroman broj naroda koji se zovu Hriscani, a ne samo da ga uopste ne poznaju nego mu se i protive. Pravi Hriscanin nece ici ni u vojsku, niti ce igrati igrice sa temom nasilja a kamoli da ce nekog ubiti. A to da strah navodi ljude na takva dela to je ziva istina. Pise u bibliji da je strah suprotnost od ljubavi, ali ne srah od Boga nego strah od nekog popa ili od nekog verskog vodje.

Ja ne znadem za strah, ja samo volim... :D

FARMACEUT:
Harborym:
Hocjesh ritual na srpskom? :) :) :) Shta bi ti falilo :)

More Satansko đubre.....Beži sotono od mene,i neka te Sv.Vasilije Ostroški spali sa ovoga svijeta....Mene si našao da prevodiš.... :shock:

Jer tako ti ljubish blizhnje svoje kao samog sebe? Koliko se ja secjam ima da okrenesh oba obraza, ajde ajde, nemoj da si gord. To je kazhnjivo!
Reci naglas "In nomine Dei nostri Satanas Luciferi excelsi!"
Tebe da "prevodim"? Mislish da preobratim? Pa ovako i onako cjesh da se udavish u Styxu.

*Mihal*:
Harborym:

Pa u samoj bibliji pise da ce u 'poslednjim vremenima' biti ogroman broj naroda koji se zovu Hriscani, a ne samo da ga uopste ne poznaju nego mu se i protive. Pravi Hriscanin nece ici ni u vojsku, niti ce igrati igrice sa temom nasilja a kamoli da ce nekog ubiti. A to da strah navodi ljude na takva dela to je ziva istina. Pise u bibliji da je strah suprotnost od ljubavi, ali ne srah od Boga nego strah od nekog popa ili od nekog verskog vodje.

Ja ne znadem za strah, ja samo volim... :D

Raznorazni najavljuju smak sveta vecj vekovima. Na kraju, kada se nishta ne desi i svi se lepo nasmejemo, oni okrive "djavola" 8) :oops:
Pravi hrishcjanin necje icji u vojsku? Zanimljivo, a shta je sa religijskim ratovima? Nemanjicji, Grozni, Dushan i ostali pro-hrishcjanski lideri?

Harborym:
FARMACEUT:
Harborym:

More Satansko đubre.....Beži sotono od mene,i neka te Sv.Vasilije Ostroški spali sa ovoga svijeta....Mene si našao da prevodiš.... :shock:

Jer tako ti ljubish blizhnje svoje kao samog sebe? Koliko se ja secjam ima da okrenesh oba obraza, ajde ajde, nemoj da si gord. To je kazhnjivo!
Tebe da "prevodim"? Mislish da preobratim? Pa ovako i onako cjesh da se udavish u Styxu.

Ponizan sam pred Gospodom mojim ISUSOM HRISTOM koji će satrti silu Satansku, a za bogohulnike poput Sizifa, i Sataniste poput tebe nemam razumijevanje....Eh,da smo u srednjemu vijeku.... :roll: Imala je Inkvizicija pravo... :D
Mnogo se gamadi namnožilo.... :shock:

FARMACEUT:
Harborym:
FARMACEUT:
Harborym:

Ponizan sam pred Gospodom mojim ISUSOM HRISTOM koji će satrti silu Satansku, a za bogohulnike poput Sizifa, i Sataniste poput tebe nemam razumijevanje....Eh,da smo u srednjemu vijeku.... :roll: Imala je Inkvizicija pravo... :D

:(
Treba okriviti Rim! Trebali su da povecjaju uvoz lavova. Neron je bio faca, postupao je sa vama onako kako vam i dolikuje 8)
"A dying god-man full of pain, when will you cum again"?

Harborym:
Raznorazni najavljuju smak sveta vecj vekovima. Na kraju, kada se nishta ne desi i svi se lepo nasmejemo, oni okrive "djavola" 8) :oops:
Pravi hrishcjanin necje icji u vojsku? Zanimljivo, a shta je sa religijskim ratovima? Nemanjicji, Grozni, Dushan i ostali pro-hrishcjanski lideri?

Mozes slobodno da zaboravis na smak sveta, u Bibliji je napisano da je zemlja napravljena da vecno postoji. A zlim ljudima ce doci smak, no ne u stvari njima nego tami koju su zeleli da prave. Pored svetlosti ljubavi Hrista tama ce prosto morati da nestane! :D :D

I rekao sam PRAVI, sta znaci da ima i ne pravih! :?

Harborym:
A apokalipsa? Zashto me onda ljudi plashe "bogom"? Ajde hrishcjani, usaglasite se vecj jednom. Imate chvrste dogme, a sami ste sebi kontradiktorni.

Kad bi se zlo moglo iskoreniti ubijanjem zlih ljudi, davno bi smo vec ziveli u raju. Ne, ratovima i ubijanjem se nista ne moze postici. Tajna ce Bozija biti napunjena kad On svojom ljubavlju prema zlom covecanstvu unisti zlo. Hrist je dosao da ljubavlju i poniznoscu bori se protiv zla, a ne puskom i macem.

Zato nema opravdan strah od epokalipse!
I ja sebi nisam kontradiktoran!

Tražeći_ljubav:
Harborym:

Odi ti kod nekoga svećenika da ti obavi obred exorcizma...možda ima spasa tvojoj duši... :shock:

decko je izneo cinjenice...
odgovor ti nije adekvatan

Tražeći_ljubav:
Harborym:
FARMACEUT:
Harborym:

Jer tako ti ljubish blizhnje svoje kao samog sebe? Koliko se ja secjam ima da okrenesh oba obraza, ajde ajde, nemoj da si gord. To je kazhnjivo! Tebe da "prevodim"? Mislish da preobratim? Pa ovako i onako cjesh da se udavish u Styxu.

To su "Hriscani" jedino i radili u vreme inkvizicije, ubijali ljude.

Proucavaj malo istoriju i videces sta su Hriscani a sta Muslimani radili u proslosti. Samo jedan primer. Krstasi (koji su sebe nazivali hriscanima) ubili su 40,000 ljudi, zene i dece. Saladin je osvojio Jerusalem i pritom nije ubio nikog. Pa sad reci ko je bio pravedan i plemenit.

Harborym:

Ako jedan Hriscanin ili Musliman pocini zlocin, ne znaci da su svi Hriscani ili Muslimani losi. Isto tako, religija nema veze sa zlocinima i losim ponasanjem, bila ona hriscanska ili islamska.

Sto se tice Jihada, ne pricaj o necemu sto ne poznajes. Mnogi tumace Jihad pogresno. Jihad znaci "Sveti rat", a to je kad se boris da odbranis svoju domovinu od neprijatelja. Svaki drugi slucaj napada nije Jihad i nijedan Musliman nema pravo na njega.

Bismillah

Ja bih samo da ispravim tebe brate. Pogrijesio si kad si rekao da je Dzihad "Sveti rat" NE, to nije Sveti rat, to je borba na Allahovom putu jer na arapskome to ne znaci tako, vec kada prevedes na bosanski jezik glasi "borba na Allahovom putu" tj borba za Islam i ljudska prava, a nekad biva Dzihad i u odbrani zimmija ( nemuslimana u Islamskoj drazvi u slucaju da ih neko napadne ).

Back