,Ako je BOG duh kojeg nitko nije vidio niti čuo,s kime je Adam govorio u vrtu edena?

Smeta mi sto iznosis cinicne komentare,u stilu vi nista ne znate samo ja znam.Eto u tome je stvar.Volim da budem iskren,i od mene ces cuti samo ono sto zaista mislim.
A mislim da imas malo veci ego.

Ja samo igram ulogu s jasnim ciljem da potaknem ljude iz uspavanosti da počmu razmišljati a ne slijepo prihvaćati stvari.
A zemljani ne primjećuju lijepo pa moraš da se uzvisiš da ih isprovciraš a usput ubaciš
i što pametno što nije od mene pa da i razmisle.
Nadam se da ti je sad sve jasnije.

Чекај мало, зар није Мојсије видио Бога, али у облику ватре?
И зар га није доста људи видјело у облику голуба на крштењу у реци Јордан?
Бог се јавља у многим облицима, па би можда виђење Бога у правом облику било смртоносно. :dontunderstand::think:

Ti jako površno si čitao što sam postavio ja gore.
Mojsije je razgovarao s Bogom(tako u starom zavjetu piše) znači po Ivanovom evanđelju to nije bio Bog jer nitko niti čuo niti vidio ikada PRAVOG BOGA.
A i Pavle isto tako je govorio da su anđeli kao posrednci došli Mojsiju i dali mu zakon ,a gdje su posrednici nije JEDAN BOG već njih više bogova.

Kad Gospod vidje, gdje ide da vidi, poviknu mu Bog iz grma: "Mojsije, Mojsije!" On odgovori: "Evo me!"
5 A on zapovjedi: "Ne primiči se bliže ovamo! Izuj obuću s nogu, jer mjesto na kojemu stojiš, sveto je tlo!"
6 I nastavi on: "Ja sam Bog oca tvojega, Bog Abrahamov, Izakov i Bog Jakovljev." Tada Mojsije zakloni lice svoje; jer se je bojao gledati u Boga
Izlazak gl 3

Poslednja izmena:
Ako BOGA nitko niti vidio niti čuo po ev Ivanu je li onda došlo vrijeme da se zapitate
tko je bio u edenskom vrtu i tko vas je stvorio u fizičkom tjelu???

Ivan 4
24 Bog je duh, i koji mu se klanjaju, moraju mu se klanjati u duhu i u istini."

Ivan 1
18 Boga nitko nije vidio nikada

37 Tako Otac, koji me posla, sam posvjedoči za mene. Ali glasa njegova niti ste kad čuli, ni lica njegova nijeste vidjeliIvan 5

Postanak 3
8 A kad začuše sušanj koraka Gospoda Boga, koji je hodio po vrtu za dnevnog vjetrića, skriju se oni, Adam i žena njegova, pred Gospodom Bogom među grmenjem u vrtu.
9 A Gospod Bog viknu Adama i upita ga: "Gdje si?"
10 On odgovori: "Kad začuh sušanj koraka tvojih u vrtu, uplaših se, jer sam gol, pa sam se skrio."
11 Tada upita on: "Tko ti je rekao, da si gol? Da nijesi možda jeo s drveta, s kojega ti zabranih jesti?"
Robivestac ga cuo

Bog je toliko čist, da ga ne smemo direktno videti jer bismo odmah bili uništeni.

Možda je Adam bio isprva bezgrešan, pa ga je video.

To "nikad niko nije video", možda znači od početka sveta, koji u tom smislu počinju izlaskom Adama i Eve iz vrta.
A mozda su to za malu djecu koja jos trebaju mljeka pričice.

Back