Ako Isus nije Bog

anajade

Elita
Poruka
24.167
Ako je Isus samo covek a nije bog kako ti covek moze dati vecni zivot.

И ја ћу им дати живот вечни, и никад неће изгинути, и нико их неће отети из руке моје.Jovan.

Ako isus nije bog nego je obican covek kako moze covek oprostiti grehe.

А Исус видевши веру њихову рече узетоме: Синко! Опраштају ти се греси твоји.Marko.

Ako je Isus samo covek a nije bog kako ti covek moze dati vecni zivot.

И ја ћу им дати живот вечни, и никад неће изгинути, и нико их неће отети из руке моје.Jovan.

Ako isus nije bog nego je obican covek kako moze covek oprostiti grehe.

А Исус видевши веру њихову рече узетоме: Синко! Опраштају ти се греси твоји.Marko.
Može Onaj kome je dato

Matej 28,18I pristupivši Isus reče im govoreći: dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji.

Pravo pitanje je ko mu daje vlast?

Pa i na to pitanje Hrist daje odgovor.
Nije sakrio ništa, sve nam je rekao, jer se zato i rodio.
Problem nastaje kad ljudi ne slušaju i domeću...tad se istina krivi i više nije istina već laž...Tada ti nije učitelj Hrist već taj što domeće Hristovim rečima...Tada nema Hristove nauke...već....svačije....
Pa biraj kome ćeš verovati...
Onom ko je život dao za tebe ili onom ko ti nije ništa...

Može Onaj kome je dato

Matej 28,18I pristupivši Isus reče im govoreći: dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji.

Pravo pitanje je ko mu daje vlast?

Pa i na to pitanje Hrist daje odgovor.
Nije sakrio ništa, sve nam je rekao, jer se zato i rodio.
Problem nastaje kad ljudi ne slušaju i domeću...tad se istina krivi i više nije istina već laž...Tada ti nije učitelj Hrist već taj što domeće Hristovim rečima...Tada nema Hristove nauke...već....svačije....
Pa biraj kome ćeš verovati...
Onom ko je život dao za tebe ili onom ko ti nije ništa...
Taj kome je dato sisao je s neba.Ako je on siso s neba sisli smo svi.
Јер сиђох с неба не да чиним вољу своју, него вољу Оца који ме посла.

mislim da Hristu ne treba da njega branimo tj. njegov lik i delo i titulu nego da branimo bližnje od sebe i drugih
''Učeći druge sebe ne učiš''..

Ne mogu sada da se tačno setim citata...moramo prvo sebe naučiti Hristovoj istini, da bi smo druge zaštitili od ličnog bezumlja...da tako kažem...

''Idite i naučite sve, da drže šta sam vam zapovedio''...

To je prelivanje vode života sa jednog na drugog...nema od toga većeg blaga...

E sad, stavi to u kontekst i razmisli o poruci.
Da li se Krist u Sz otkriva kao Sin?
Što je bio prije rođenja?
Isto što i na zemlji.
Sin Božiji...

Ali nisi razumeo moj stav.
Hrist se rodio da nam kaže istinu i On je govori...jasno i glasno...
Ako domećeš njegovim rečima, to onda više nije Hristovo već tvoje...
Zato se ja zaustavljam tamo gde je sebe i svoju prirodnu predstavio.

''Učeći druge sebe ne učiš''..

Ne mogu sada da se tačno setim citata...moramo prvo sebe naučiti Hristovoj istini, da bi smo druge zaštitili od ličnog bezumlja...da tako kažem...

''Idite i naučite sve, da drže šta sam vam zapovedio''...

To je prelivanje vode života sa jednog na drugog...nema od toga većeg blaga...
problem je što bi svi da podučavamo druge nečemu što sami nismo u potpunosti savladali....

Ne mogu da verujem da postoje ljydi koji veruju da coveku moze bog dati moc da vaskrsava oprasta grehe i da taki covek bude taj koji ce nam.podariti vecnost.
ne može onaj ko vodi firmu da se bavi svim poslovima...da bi firma bila uspešna mora da nauči da delegira zadatke...Isus je ako je verovati Novom Zavetu postavljen za posrednika između Boga i ljudi

Back