Redmond
Veoma poznat
- Poruka
- 14.291
Imam validne podatke, pisao sam već na onoj mojoj temi o jednom kabadahiji iz moje osnovne i srednje škole koji je izbačen tek kad je prebačen u školu koja je imala ozbiljne disciplinske mere... radi se o liku koji ide udara i vređa svakog ko mu se u tom trenutku ne svidi...Imaš validne podatke o tome ? Koliko slučajeva zlostavljanja si imao prilike da pratiš ? I da još nešto kažem, kada se deca potuku ili posvađaju, to nije nasilje , verbalno ili fizičko nasilje je kada jedno dete trpi verbalno ili fizičko nasilje od istog učenika ili iste grupe učenika u više navrata . Kada jedan učenik napada više dece, onda to nije slučaj nasilja, već je učenik koji to čini je nasilnik, i kao takav , podleže zakonu .I još jedan član sklon generalizovanju na osnovu toga što je neko prošao kroz školski sistem u dve ili tri škole....
Kakvo generalizovanje? Gomila forumaša iznese slična, ako ne identična iskustva po ovom pitanju a tebi je sve to sporadično i slučajno?
Kako nije nasilje kad se dva učenika potuku? Neko je morao da započne tuču zbog nečega zar ne? Kakvom god zakonu da podležu likovi koji ugrožavaju tuđi telesni integritet po školama taj se zakon očigledno ne poštuje ili do zakonskih organa ti slučajevi uopšte ne dođu jer niko na njih ne ukazuje.
Poslednja izmena od moderatora: