" Ako hoćete da ne ubijaju decu u centru Beograda, morate prvo zaštititi nastavnicu iz Trstenika"- Profesor Matematičkog fakulteta

Ne razumemo se, nije Ana Brnabić začetnik NVO organizacija . Mogu joj nešto drugo prebaciti, ali ovo, ne.

Не цепидлачи, наравно да није Англосаксонац, али јесте Агент англосаксонског страног интереса, који спроводи циркус у ком живиш несрећно и неслободно.

Знамо како се вршља по Србији, гледао по институцијама, неће креатори извовзници сатанистичких антивредности и антионтологије зла, доћи да ти вршљају...

Постоје газде постављеним Дахијама

Mom Učitelju, Stojanu Živkoviću

Dragi gospodine Učitelju, ne znam
Da li si na ovom ili onom svetu
Tvoja reč je za mene bila kao sezam
Kojim se otvaraju gradine u cvetu.

Naučio si me da pišem i čitam
Da poštujem roditelje i sve stare ljude
Da ne budem lenj, gord, lukav i dvoličan
Da je zlato svaki grumen rodne grude.

Ti si nas učio, blag i tih ko dašak
Povetarca što nam je ćarlijao vazda
Da je bolje biti pošten siromašak
Nego nepošten bogataš i gazda.

Naučio si me da volim zastavu
Junačke pesme, Svetosavsku himnu
Da je mnogo bolje izgubiti glavu
Nego dušu i obraz, nego Otadžbinu.

Poslušao sam Te, dragi Učitelju
Nisam ni lenj, ni gord, ne marim za vlast
Najviše na svetu volim svoju Zemlju
Al to mi sad, izgleda, ne služi na čast.

Ne važe više priče o poštenju
I pravdi, čak ni za mnoge Pravoslavce
Ništa više nije po Tvome učenju
Pa mi se čini da stojim naglavce.

Stari ljudi dvore decu i unuke
Lenjost je vrlina, a pošten rad porok
Vlastoljupci niču svuda ko pečurke
I svaki je novi spasitelj i prorok.

Jedni nas kude, a drugi nas hvale
Treći nas uspavljuju šarenim lažama
Peti našu zastavu cepaju i pale
A tuđe im se viju nad glavama.

Gledam, Učitelju, i slušam u čudu
Mesto da je ljube kao kolač slavski
Dali bi za grumen zlata rodnu grudu
A za malo vlasti – i Hram Svetosavski!

Dali bi kosovske kosti i božure
Šumadinske voćnjake, Homoljske planine
Vojvođanske žitnice i raške klisure
Krajine i njine krvave haljine!

Dali bi staru ajdučicu i trojeručicu
Moravu i njeno zdravlje Pomoravlje
Mačvansko blato, borsko srebro i zlato
Pesmu petlova i Ružu vetrova!

Zlatiborsko zelenilo, podunavsku plavet
Snežni Kopaonik, župske vinograde
Studeničku riznicu, gospodstvo i pamet
Avalu i avaj, tebe, crni Beli Grade!

Dali bi sela i varoši, reke i Jezera
I sve naše svetinje nad kojima bruje
Zvona u kojima nam je prezimila vera
U Boga koji sve vidi i čuje.

Vidi valjda i mene: guram šezdeset i šestu
I polako se povlačim iz boja
Nisam uspeo da spasem planetu
Što lebdi u magli našeg nespokoja-

Pa sad, razbarušen kao hrast na vetru
Rasipam suvo lišće reči s grana
I lutam i pevam, usamljen u svetu
Kao crna ovca ili bela vrana…

Dragi Učitelju, Tvoje lice strogo
Blaži me u ovo predvečerje rano
Jer Tvoj nauk meni ipak znači mnogo
I ja sam Ti zato zahvalan beskrajno

Zbogom, gospodine Učitelju, zbogom!

Dobrica Erić

Da li je istina ono sta su mediji pisali da otac ovog nasilnika ima osmoro djece i da je majka preminula?
Da li je iko potegao pitanje od cega zive ta djeca, koliko samohrani otac ima vremena da se posveti djeci.

Zlo bahato dijete cija prava su najveci problem.

Profesorka nije slomila kicmu, pala je na dupe i uzela bolovanje od dva mjeseca.
A onom dijetetu kom je pukla slezina i koje je prijavljivalo nasilje a skola zataskavala i niko od nastavnika nije vidio problem, je opet problem bahati otac koji stalno ode u skolu i zali se.

Ova pametna djeca su pisala zahtjeve na drugoj temi, su bas sve fino navela, i plate i tu bahatu djecu sa svojim pravima, istina i neobrazovan nastavni kadar i losu selekciju kadra, ali nigdje nema da treba procesljati vodeci kadar, direktore
Pobogu ljudi prestanite da čitate žute štampe ! Sad nije slomila kičmu, al polako, ima vremena , imaju ta fina dečica podršku od vas, da joj sledeći put i kičmu slome, nema veze, to je ionako prosvetna neradnica bez autoriteta. I onda ste, kao zgranuti ovom tragedijom? Toliko nam je mentalitet naroda postao loš, da nemam reči.
Zbog čega se baviš samo nastavnicom iz tog posta, sudbina deteta sa puknutom slezinom i propusti škole pri blagovrenoj prijavi nasilja te nisu ni najmanje dirnuli? Kičma ( koja joj ni nije bila povređena) nastavnice te boli, a dečija izvađena slezina ne? Ili možda misliš da je sve to žuta štampa izmislila?

Zbog čega se baviš samo nastavnicom iz tog posta, sudbina deteta sa puknutom slezinom i propusti škole pri blagovrenoj prijavi nasilja te nisu ni najmanje dirnuli? Kičma ( koja joj ni nije bila povređena) nastavnice te boli, a dečija izvađena slezina ne? Ili možda misliš da je sve to žuta štampa izmislila?
Boli me što ne shvatate da je to povezano jedno s drugom, bahata deca povređuju i jedne i druge a ništa se ne radi po tom pitanju, osim što se okrivljuju nastavnici, koji u celoj toj priči,jedino što mogu da urade je da prijave slučaj direktoru , pp službi, i napišu trista izveštaja. Dokle god budete nas doživljavali kao neprijatelje, pravi krivci će izmicati pravdi.

Da je slomila kičmu, pa igrala se deca, je l da ... normalno je nastavniku iz šale izmaknuti stolicu, to rade kući, tati i mami..
Prvo zastitite decu od vrsnjackog nasilja na vasim radnim mestima, kad mali nasilnici budu videli da nasilje ne prolazi nece ni vas dirati.

Не иде то тако, просветари, деца, родитељи, партије, влада, синдикати, правосуђе, НВО, окривљују једни друге, али квака је у томе како се влада - конфронтираним и фрагментираним народом између себе.

Окупација је данас видљивија него пре 22.год или пре 78 г.

Prvo zastitite decu od vrsnjackog nasilja na vasim radnim mestima, kad mali nasilnici budu videli da nasilje ne prolazi nece ni vas dirati.
Upravo to pišemo godinama, promena zakona da možemo da ih sankcionišemo a ne da prolaze sa blagim opomenama, ali nas i dalje niko ne podržava u tome. Kada štrajkujemo zbog toga, to nećete nigde pročitati niti saznati.

Не иде то тако, просветари, деца, родитељи, партије, влада, синдикати, правосуђе, НВО, окривљују једни друге, али квака је у томе како се влада - конфронтираним и фрагментираним народом између себе.

Окупација је данас видљивија него пре 22.год или пре 78 г.
Slažem se da namerno izazivaju razdor izmeđ prosvete i roditelja.

Pobogu ljudi prestanite da čitate žute štampe ! Sad nije slomila kičmu, al polako, ima vremena , imaju ta fina dečica podršku od vas, da joj sledeći put i kičmu slome, nema veze, to je ionako prosvetna neradnica bez autoriteta. I onda ste, kao zgranuti ovom tragedijom? Toliko nam je mentalitet naroda postao loš, da nemam reči.

Nije problem u tome sto deca imaju dvojke a ne petice.
Vecinu roditelja uospte ne zanima kolike su vam plate kao sto i prosvetu ne zanima da li to dete ima rucak na stolu.

Da li osecas mrvu odgovornosti za decu koja skacu sa prozora dok su tvoje kolege godinama govorile da dete laze? Zbog toga su se roditelji okrenuli.

Roditeljima se fucka za ocenu ako mu povrede dete ili se dete ubije, emotivno zatvori, pati?

Zamisli da je Aleksa tvoj sin. Zamisli da je dete bez slezine tvoj sin.
Zamisli da si dete poslala ujutru u skolu a odneli ga jer je ubijeno.
Pogledaj svoju decu pa zamisli taj uzas.

Krivi ste jer krijete nasilje.
Krivi ste jer lazete roditelje da nasilja nema.
U ovoj sekundi, dok ovo pisem, ko zna koliko vrlih koleginica i kolega krije i laze, optuzuje necije roditelje da su napravili debila dok i sam zna da je dete maltretirano.

Dok imate takvu naviku nema roditelja koji ce stati uz vas.

Budite ljudi i recite "tacno, maltretiraju Vase dete, videla sam, dete ne izmislja".

Skole su te koje neguju nasilnike jer lazu u njihovo ime i samim tim su saucesnici.

Roditelji vam daju maloletnu decu. Cemu sluzi skola ako ne moze da garantujete bezbednost te dece?
Vi ste tu zbog dece a ne deca zbog vas.
Od roditelja platu primate a muljate ih da su im deca lazovi, da nije to bas tako, da preteruju. Prestanite da muljate!

Po svemu napisanom jasno se vidi da trazite platu, rasirene ruke za kaznu i licnu zastitu.
Nigde niste pomenuli zastitu dece koja trpe nasilje.
Nigde niste pomenuli odgovornost za prikrivanje nasilja i gubitak licence kolega.
Nigde niste pomenuli ciscenje kadra od clanstva u politickoj partiji na osnovu kojeg se dobija posao u prosveti. Svi to znamo!

A ne, licencu ne date. Makar dete preminulo ili ostalo bez organa, dostojanstva.

Ako hocete bolje, morate da preuzmete odgovornost.
Osmoro dece smo izgubili, dvoje tesko ranjeno.
I sada kadar govori da je dete divno bilo, sns kadar jer je tata sns ili ko vec. Budite ljudi pa stavite nemocnu decu ispred sebe u odnosu na necijeg mocnog tatu.

I tada cete dobiti i vise nego sto trazite.

Vecinu roditelja uospte ne zanima kolike su vam plate kao sto i prosvetu ne zanima da li to dete ima rucak na stolu.

Da li osecas mrvu odgovornosti za decu koja skacu sa prozora dok su tvoje kolege godinama govorile da dete laze? Zbog toga su se roditelji okrenuli.

Roditeljima se fucka za ocenu ako mu povrede dete ili se dete ubije, emotivno zatvori, pati?

U ovoj sekundi, dok ovo pisem, ko zna koliko vrlih koleginica i kolega krije i laze, optuzuje necije roditelje da su napravili debila dok i sam zna da je dete maltretirano.

Budite ljudi i recite "tacno, maltretiraju Vase dete, videla sam, dete ne izmislja".

Skole su te koje neguju nasilnike jer lazu u njihovo ime i samim tim su saucesnici.

Roditelji vam daju maloletnu decu. Cemu sluzi skola ako ne moze da garantujete bezbednost te dece?
Od roditelja platu primate a muljate ih da su im deca lazovi, da nije to bas tako, da preteruju. Prestanite da muljate!

Po svemu napisanom jasno se vidi da trazite platu, rasirene ruke za kaznu i licnu zastitu.
Nigde niste pomenuli odgovornost za prikrivanje nasilja i gubitak licence kolega.
Nigde niste pomenuli ciscenje kadra od clanstva u politickoj partiji na osnovu kojeg se dobija posao u prosveti. Svi to znamo!

A ne, licencu ne date. Makar dete preminulo ili ostalo bez organa, dostojanstva.

I sada kadar govori da je dete divno bilo, sns kadar jer je tata sns ili ko vec. Budite ljudi pa stavite nemocnu decu ispred sebe u odnosu na necijeg mocnog tatu.

Ponoviću, zbog takvih koji generalizju, koji od nas prave neprijatelje svoje dece i svoje neprijatelje smo ovde gde jesmo . I još nešto, ja sam roditelj kao mnogi prosvetni radnici, nazvati nas, posredno, bezosećajnima je prilično uvredljivo i neprimereno, a tek pominjanje politike , kojoj ovde nije mesto govori o vašoj ostrašćenosti .

Pobogu, Frejka, dokle može da ide materinska paranoja?
Kad sam išla u osnovnu školu, jednom učeniku je pukla slezina kad se sa drugovima gurao i blesavio, pa je pao preko klupe i tom prilkom ostao bez slezine.
Isto tako je jedan od učenika zbog guranja i gužve na stepeništu pao i slomio ruku.
Da je tadašnje novinarstvo bilo pogano kao ovo danas, ispalo bi da su prosvetni radnici krivi jer ne bdiju nad decom kao što to roditelji rade. Ne ide prosvetni radnik za svakim detetom da ga pazi hoće li se povrediti. Ne može se ni nasilnik pratiti u svaku stopu jer ni nasilnici ne sprovode nasilje pred očima učitelja, nastavnika, profesora.

Vidim iz tvog pisanja da iz tebe vrišti strah za bezbednost tvoga sina, ali pobogu taj strah ti ne daje za pravo da tvrdiš kako prosvetni radnici kriju nasilje, kako lažu, muljaju.
Imaju li svi ti ljudi bilo kakav motiv da lažu?
Ideš dotle da pišeš nebuloze o tome kako se prosveta zapošljava po partijskom ključu i još tvrdiš da "svi to znamo". Pa kad svi to tako dobro znate, kako objašnjavate da nedostaju kadrovi u prosveti?
I o kakvim licencama ti pišeš? Misliš li na državni ispit koji prosvetni radnici polažu najčešće posle desetak godina rada?
Ko im to, kada i zašto oduzima licence, jesi li se zapitala?
Jesu li za oduzimanje licenci zaduženi subjektivni roditelji koji i na samu sumnju da se njihovoj deci može nešto neprijatno desiti u školi, mogu odlučivati o tuđoj kompetentnosti za rad?

Kao šlag na tortu, ti tražiš da prosvetni radnici preuzmu odgovornost za ubistvo dece u školi.
I to ne samo u ovom postu!
Kako te nije sramota?
U školi se ne uči rukovanje oružjem, a još manje se uči kako se ubijaju deca, nastavnica i čuvar na ulazu škole.
Pogotovo se u školi ne deli oružje.
Oružje u ruke dece stavljaju paranoidni roditelji koji u nastvnicima i tuđoj deci vide opasnost po opstanak svoga čeda.

ne , prvo zastiti decu iz trstenika , jer i tamo ima dece koje trpe nasilje koje se nastavnici prave da ne vide

Не могу се прво заштитити деца, ако најпре није постигнуто да насилници одустану од насиљем над ауторитетом.

Не бих рекао да се наставници праве да не виде. Свуда се жале на насиље и на то да су им одузета сва средства да спрече насиље над другом децом, и нисам чуо да се јавност одазивала на те поруке. Зашто 50 хиљада родитеља није отишло у Трстеник да штрајкује када су насилници враћени на наству? Зашто није блокирано Министарство просвете? Да су просветари тада овде штрајковали, опет бисте их оптуживали да су лењштине, нерадници, да само хоће више пара, итд... Зашто родитељи тада нису изашли на улице на Протесте против насиља и позвали наставнике да им се придруже?

Poslednja izmena:

Како мислиш да ти гарантује безбедност деце? Ако крену да злостављају твоје дете, шта наставник сме да уради, а да не попије суспензију јер је додиривао насилника?

Како мислиш да ти гарантује безбедност деце? Ако крену да злостављају твоје дете, шта наставник сме да уради, а да не попије суспензију јер је додиривао насилника?
Kako nastavnici zaštite sopstvenu decu od nasilja u školi? Isto tako treba da urade i u slučaju tuđeg deteta.

Kako nastavnici zaštite sopstvenu decu od nasilja u školi? Isto tako treba da urade i u slučaju tuđeg deteta.
Ти дакле сада овде тврдиш да ни једно дете наставника или професора не трпи насиље у школи? Ја не верујем у то и мислим да нагађаш. И опет то радиш малициозно...

Ти дакле сада овде тврдиш да ни једно дете наставника или професора не трпи насиље у школи? Ја не верујем у то и мислим да нагађаш. И опет то радиш малициозно...
Ti dakle sada tvrdiš da npr. deca lekara imaju isti tretman u ambulantama kao i sva ostala deca, bolesni čekaju satima, medicinsko osoblje je neljubazno i viče na roditelja, ili da žena kojoj je muž akušer na porođaju nema nikakvu protekciju, da i na nju svi viču, počev od medicinske sestre pa do čistačice? Poznata je situacija u porodilištima i kako se odnose prema porodiljama.

Išla sam i ja u školu, znam da nismo svi bili isti, itekako se znalo čiji su roditelji prosvetni radnici.

Ti dakle sada tvrdiš da npr. deca lekara imaju isti tretman u ambulantama kao i sva ostala deca, bolesni čekaju satima, medicinsko osoblje je neljubazno i viče na roditelja, ili da žena kojoj je muž akušer na porođaju nema nikakvu protekciju, da i na nju svi viču, počev od medicinske sestre pa do čistačice? Poznata je situacija u porodilištima i kako se odnose prema porodiljama.

Išla sam i ja u školu, znam da nismo svi bili isti, itekako se znalo čiji su roditelji prosvetni radnici.
Znalo se, maltretirali su mi dete da je testove radila za peticu jer sam ih joj ja dala , jedna koleginica je rekla da je nevaspitana jer se požalila da joj učenici njenog odeljenja uništavaju radove , sin je imao 3 iz vladanja jer je nastavnici građanskog izneo svoje mišljenje na različit način od naučenog i rekao joj da ne ume da prihvati različita mišljenja .Stizale su mi plave koverte od pp službe, jer je moj sin bio glavni zabavljač u odeljenju, a to nije trebalo . Toliko o tome. Hvala Bogu, oba deteta su se kasnije školovala van grada , pa više nismo trpeli zlobna prebacivanja da su bili povlašćeni, jer su uspešni .

Šta god sme da uradi on to na kraju ne uradi nego se pravi blesav i gura pod tepih

Не могу се прво заштитити деца, ако најпре није постигнуто да насилници одустану од насиљем над ауторитетом.

Не бих рекао да се наставници праве да не виде. Свуда се жале на насиље и на то да су им одузета сва средства да спрече насиље над другом децом, и нисам чуо да се јавност одазивала на те поруке. Зашто 50 хиљада родитеља није отишло у Трстеник да штрајкује када су насилници враћени на наству? Зашто није блокирано Министарство просвете? Да су просветари тада овде штрајковали, опет бисте их оптуживали да су лењштине, нерадници, да само хоће више пара, итд... Зашто родитељи тада нису изашли на улице на Протесте против насиља и позвали наставнике да им се придруже?
E vidiš ja bih rekao a rekli bi i mnogi drugi koji su prošli kroz školski sistem... zataškavanje je njihova specijalnost

E vidiš ja bih rekao a rekli bi i mnogi drugi koji su prošli kroz školski sistem... zataškavanje je njihova specijalnost
Imaš validne podatke o tome ? Koliko slučajeva zlostavljanja si imao prilike da pratiš ? I da još nešto kažem, kada se deca potuku ili posvađaju, to nije nasilje , verbalno ili fizičko nasilje je kada jedno dete trpi verbalno ili fizičko nasilje od istog učenika ili iste grupe učenika u više navrata . Kada jedan učenik napada više dece, onda to nije slučaj nasilja, već je učenik koji to čini je nasilnik, i kao takav , podleže zakonu .I još jedan član sklon generalizovanju na osnovu toga što je neko prošao kroz školski sistem u dve ili tri škole....

Ти ми одговараш питањем које ми само потврђује да немам податке о томе што причаш, немаш ни информације из друге или треће руке, него просто генерализујеш на основу неке своје слободне визије.

Back