Ako bi izbio rat na ovim prostorima da li bi ste isli u ratovanje?

isao bi u rat?

• da

• ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
U vojsci Srbije najspremniji za rat su veterani i moja malenkost. Plus ono malo što ratuje po Ukrajini. Ostalo je go k****
Neka mi navedu koliko vojnika iz vojske Srbije ume da: Ispali trenutnu tromblonsku minu sa ramena i pogodi prozor kuće na sto metara. Koliko ume da rukuje RB Osom. Koliko njih zna da rukuje PT i PP minama i da ih postavlja. Koliko njih sa M84 zna da rukuje i da zameni cev.
Znam jednog koji sutira neeksplodirane mine i ubija sve oko sebe…

zamislite da izbije globalni rat na prostoru evrope
to ukljucuje i srbiju, madjarsku, rumuniju, hrvatsku, bosnu, nemacku....
da li bi ratovali?

Вељо, јеси то ти? :) Познајем те по фризури. Румуни су нам браћа, они никада не би ратовали против нас. У Румунији постоји изрека да Румунија има само два пријатеља, Црно море и Србију.

Имам ја бољу идеју о стратешком савезу између Србије, Румуније, Грчке, и Италије. То су нам једини пријатељски народи у окружењу. Са Румунијом се договоримо да им увек штитимо леђа, а они да признају да Босна и Херцеговина, Македонија, и Црна Гора, припадају Србији. Са Грчком се договоримо да је Северна Македонија уствари Јужна Србија као што и јесте, тако да они више немају претње по грчки део Македоније. Са Италијом се договоримо да Далмација и Албанија припадају њима, а они да нам признају право на Црну Гору и Дубровник. Шта кажеш, јесам добар езотериста? :D

Вељо, јеси то ти? :) Познајем те по фризури. Румуни су нам браћа, они никада не би ратовали против нас. У Румунији постоји изрека да Румунија има само два пријатеља, Црно море и Србију.

Имам ја бољу идеју о стратешком савезу између Србије, Румуније, Грчке, и Италије. То су нам једини пријатељски народи у окружењу. Са Румунијом се договоримо да им увек штитимо леђа, а они да признају да Босна и Херцеговина, Македонија, и Црна Гора, припадају Србији. Са Грчком се договоримо да је Северна Македонија уствари Јужна Србија као што и јесте, тако да они више немају претње по грчки део Македоније. Са Италијом се договоримо да Далмација и Албанија припадају њима, а они да нам признају право на Црну Гору и Дубровник. Шта кажеш, јесам добар езотериста? :D
Po Londonskom sporazumu iz 1915. Pola Dalmacije i vise je trebalo da pripadne Srbiji.
Onda se umesao Mijajlo Pupin pa preko Vudru Vilsona irgirao zapadni Banat i do Istre da pripadne Jugi.

Неће избити, док год је Председник Републике Србије Господин Александар Вучић на нашем челу!
лепо од њега.. (мислим без ироније.. да ли се сам поставио или га је други поставио - али србија није имала бољег у задњих 100 година... стварно се човек труди - скидам капу)

него не пита се само вучић - о томе се ради - може неко од комшија да улети ко руси у украину

нисма веља..
измислио сам пример румуна - не морају да буду они.. ко зна, има комбинација много..
могу и да плате ове мигранте што су увезли да окупирају део србије...

Ако добијем позив, одазвао бих се.

Иначе, на чијој би страни Србија била да избије рат? Тј. против кога бисмо ратовали?

Мени се чини, ако би избио тај трећи светски рат, на радост свих крстиних недоје.баних *******а, Србија би била ван тог сукоба, јер је у овом тренутку прилично небитна у тренутном војном надметању великих.

Наравно, Србија се увек гузи где не треба, па бисмо можда због тог гужења и успели да упаднемо у део сукоба.
u dva svetska rata srbija je bila ukljucena, kako odjednom postade nebitna u trecem?
nije se preselila nigde.

u dva svetska rata srbija je bila ukljucena, kako odjednom postade nebitna u trecem?
nije se preselila nigde.

У првом смо били повод за рат.

У другом, не знамо шта би било кад би било, али некако је било могућности да избегнемо ратне акције да се Јенглез није умјешао, па смо жестоко страдали и у другом.

Трећи...не знамо какав би то рат био, али претпоставимо да су две опције

НАТО против Русије

или

Америка против Кине (овде не бих рекао да би НАТО био страна у сукобу).

У првој опцији, немамо на коју страну. Нити би нас НАТО желео нити би Руси могли да нас активирају (нпр. да отворе нови фронт на Балкану).

А окружени смо НАТО земљама. НАТО би од Србије једино користио оно што и сад има, а то је слободан пролаз. РАтовало би се Украјина, Пољска, Немачка...гађали би се неки Лондони и Паризи...не Србија.

У другој потенцијалној опцији, Амери против Кине, ту смо потпуно споредна страна. Војне операције би биле на Пацифику, затим Тајван, Јужно Кинеско море, можда би се шибали и северна и јужна Кореја.

Трећа опција би била да ова два сукоба се десе истовремено. У том случају би Руси и Кинези би постали невољни савезници, а не верујем да би Амери отворили два фронта истовремено.

Дакле, нема ту ништа за нас и против нас, осим ако баш сами не тражимо ђавола.

У првом смо били повод за рат.

У другом, не знамо шта би било кад би било, али некако је било могућности да избегнемо ратне акције да се Јенглез није умјешао, па смо жестоко страдали и у другом.

Трећи...не знамо какав би то рат био, али претпоставимо да су две опције

НАТО против Русије

или

Америка против Кине (овде не бих рекао да би НАТО био страна у сукобу).

У првој опцији, немамо на коју страну. Нити би нас НАТО желео нити би Руси могли да нас активирају (нпр. да отворе нови фронт на Балкану).

А окружени смо НАТО земљама. НАТО би од Србије једино користио оно што и сад има, а то је слободан пролаз. РАтовало би се Украјина, Пољска, Немачка...гађали би се неки Лондони и Паризи...не Србија.

У другој потенцијалној опцији, Амери против Кине, ту смо потпуно споредна страна. Војне операције би биле на Пацифику, затим Тајван, Јужно Кинеско море, можда би се шибали и северна и јужна Кореја.

Трећа опција би била да ова два сукоба се десе истовремено. У том случају би Руси и Кинези би постали невољни савезници, а не верујем да би Амери отворили два фронта истовремено.

Дакле, нема ту ништа за нас и против нас, осим ако баш сами не тражимо ђавола.
niko ne zeli neutralnu teritoriju usred rata.
ne znas dali ce rusi ili ameri preko nje izvrsiti proboj, napad, ofazivu, preletati preko nje.
Ili ces usred sukoba nato sa rusijom reci americkim generalima ili ruskim marsalima "preko nase teritorije ne smete prenositi materijale, trupe, oruzje... idite okolo :D

лепо од њега.. (мислим без ироније.. да ли се сам поставио или га је други поставио - али србија није имала бољег у задњих 100 година... стварно се човек труди - скидам капу)

него не пита се само вучић - о томе се ради - може неко од комшија да улети ко руси у украину
Верујем да неће. Чак је и покојни Јово Тарабић рекао да ће у целом свету бити рат, само у Србији мир. То се поклапа са овим временима.

niko ne zeli neutralnu teritoriju usred rata.
ne znas dali ce rusi ili ameri preko nje izvrsiti proboj, napad, ofazivu, preletati preko nje.
Ili ces usred sukoba nato sa rusijom reci americkim generalima ili ruskim marsalima "preko nase teritorije ne smete prenositi materijale, trupe, oruzje... idite okolo :D

Имамо уговор са НАТО патком да може да се воза и преноси робу како хоће.

Летови, вероватно не може.

Опет, истрпели бисмо и прелете и остало, али тешко да бисмо били у униформи и на фронту.

Имамо уговор са НАТО патком да може да се воза и преноси робу како хоће.

Летови, вероватно не може.

Опет, истрпели бисмо и прелете и остало, али тешко да бисмо били у униформи и на фронту.
a rus gadja te NATO kolone i transporte kroz srbiju....
a mi sedimo sa strane i navijamo :D

u ratu posebno svetskom nitko te nece zamoliti da preleti grupa bombardera, samo ce da te upozore....
nema tu mnogo diplomatije

FOOH3y_XEAANbeg~2.jpg

Back