Ako bi izbio rat na ovim prostorima da li bi ste isli u ratovanje?

isao bi u rat?

• da

• ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Иначе, на чијој би страни Србија била да избије рат? Тј. против кога бисмо ратовали?
то ти је добро питање али мислим да обична раја не би знала...
у принципу ратовао би против "друге" стране... која би по дефаулту била зло зла које треба да се искорени

Poslednja izmena od moderatora:
U rat se ide kada ti je ugrožen dom i egzistencija. Politika je tu da spreči da do toga dođe. Tako da zavisi od situacije konkretne.

Dakle sve u svemu jedini rat u koji bih išao je neka islamska invazija Evrope jer tu nema dalje. Sve ostale varijante gledao bih da obezbedim sebe i svoje i tačno me zabole za ideale i teritorije sa posebnim akcentom na "svete zemlje". Mator sam ja da bi mi prodavali te gluposti.

Poslednja izmena:
U rat se ide kada ti je ugrožen dom i egzistencija.
то је тачно.. када ти улети друга војска у државу... онда доста би ишло.
Politika je tu da spreči da do toga dođe.
или да намести да до тога доже ако су врхови држава "другари"
Dakle sve u svemu jedini rat u koji bih išao je neka islamska invazija Evrope jer tu nema dalje.
а да румуни рецимо улете у србију?

zamislite da izbije globalni rat na prostoru evrope
to ukljucuje i srbiju, madjarsku, rumuniju, hrvatsku, bosnu, nemacku....
da li bi ratovali?
Зависи од опција Ако је опција стрељање на лицу места, сви би ишли, а не само ми који имамо осеај дужности према свом народу.

то је тачно.. када ти улети друга војска у државу... онда доста би ишло.

или да намести да до тога доже ако су врхови држава "другари"

а да румуни рецимо улете у србију?
Ne vidim takav scenario za našeg života iz jednostavnog razloga što nijedna susedna država nema ili razlog i/ili potencijal da te napadne a kamoli osvaja.

Odazvao bih se, ali nevoljno...Jedini rat koji ovde moze da se desi je, ako Bosna bude ulazila u EU, to bi nama bilo alarmantno i neprihvatljivo, kao u slucaju Rusije i Ukrajine...To bi jednostavno znacilo da su granice Bosne zauvek zabetonirane... Tada bismo vec izrodili povod...
Dabome BRE, a ti kažeš i da je najurivanje Osmanlija iz Srbije bilo “velikosrpska agresija”.

U vojsci Srbije najspremniji za rat su veterani i moja malenkost. Plus ono malo što ratuje po Ukrajini. Ostalo je go k****
Neka mi navedu koliko vojnika iz vojske Srbije ume da: Ispali trenutnu tromblonsku minu sa ramena i pogodi prozor kuće na sto metara. Koliko ume da rukuje RB Osom. Koliko njih zna da rukuje PT i PP minama i da ih postavlja. Koliko njih sa M84 zna da rukuje i da zameni cev.
koliko njih je videlo više od 3 minže u životu

U vojsci Srbije najspremniji za rat su veterani i moja malenkost. Plus ono malo što ratuje po Ukrajini. Ostalo je go k****
Neka mi navedu koliko vojnika iz vojske Srbije ume da: Ispali trenutnu tromblonsku minu sa ramena i pogodi prozor kuće na sto metara. Koliko ume da rukuje RB Osom. Koliko njih zna da rukuje PT i PP minama i da ih postavlja. Koliko njih sa M84 zna da rukuje i da zameni cev.
Sad je bitnije rukovanje dronovima nego tromblonom, moj ti.

Back