Ako Beogradsku autobusku stanicu presele na NBG sta to znaci?

Meni naprotiv odgovara jer sam sa ove strane. Tj. odgovaralo bi mi da koristim bus :lol:
Bus oko pet ili sest ujutru,dva do pet sati do nove autobuske,dva sata do centra a onda gde se ide jos dva sata i cetiri sata da se stigne nazad do nove autobuske.
Ostane sat ili dva da se zavrsi sta ima,to je mrcvarenje putnika u praksi.Putuje se kod lekara kad daju uput najcesce.
Stalno pisu o uklanjanju nekog mosta,ne znam ima li to ikakve veze sa ovim.
(Po logici kad se neki uklanja saobracaj je dosta usporen,ide na druge deonice).
Zabava je takodje onemogucena jer ako se ide na Sajam knjiga turisticki moze sat vremena da se provede u centru,sat na Sajmu i hvata se prevoz nazad sto je neisplativo i veliko mrcvarenje putnika.
Jos ako prebace Sajam u nesto sto zovu citiram Surcin neizvodljivo jer je to verovatno predaleko a i dleko.bilo za citalacku publiku jer pise da.ce tu biti Nacionalni stadion.
Oko čitave zavrzlame sa BW najmanje je problem autobuska stanica.
Najveci je jer se do sad znalo,dva ili pet sati do BAS-a,sat ili dva od BAS-a do lokacije,sat ili dva nazad i sve u redu kako treba.Ovo sad je komplikovanje na maksimum svima bez ikakvih obavestenja.Treba svuda da budu obavestenja koja sve cine lakse putnicima,od toga gde se nalaze kad sidju na stanicu Novu BAS-a do toga kako doci do neke adrese gde su posli gradskim prevozom,kako se on placa,sta ko ne nosi ili nema moderan telefon itd.isl.

Poslednja izmena:
Bogu iza nogu 8-10 km to nema nigde u svetu da je razdvojeno
Alo djecarac, znas li ti uopste Beograd? I da li si nekad bio u tom gradu?

Zeleznicka stanica NBGD gps koordinate: 44.806905621878045, 20.41779019813404
Autobuska stamica BGF gps koordinate: 44.80562192221427, 20.41622505454953

Pa kad odes na google mape recimo, vidis da je udaljenost zeleznicke i autobuske stanice 95m (devetdeset i pet metara) vazdusne linije. No za lazove i pacenike to nije vazno, vazno je da s.e.r.u po ovom forumu.

Uzgred, za s.e.o.nje koji ovako masno lazu resenje sa izmestanjem autobuske stanice na NBGD se razmatralo jos '70-tih godina, iz tog razloga su BAS i Lastina autobuska stanica imale samo privremene dozvole, doduse decenijama ali tako je to u zemlji Srbiji. Neki privremeno dodju recimo na Kalenic pa zauvek ostanu, neki dodju u ravnicu pa ih vise ni lopatom ne mozes izbaciti iz grada.

Lepo @Platin govori o takvim se.ra.cima...

Znam da neki međugradski autobusi koji idu autoputem usput staju na Autokomandi. Ne znam za koje sve linije to važi.
Kao sto autobusi koji idu sa severa (Novi Sad, Subotica, Sr.Mitrovica..) staju u cenmtru Zemuna, kod Brankovog mosta, preko puta Studenjaka ili kod Sava centra). Oni koji dolaze Obrenovackim drumom staju kod Bigza a iz Banata staju u bivsoj 29.novembra kod bivse BIM Slavije itd

No cisto sumnjam da ce busevi iz pravca juga (dolazili autoputem od Bubanj potoka ili starim kragujevackim drumom) ulaziti u staro gradsko jezgro, verovatno ce ici bivsim autoputem Bratstva i Jedinstva, istovariti zainteresovane putnike na nekoj od GSP stanica na tom autoputu (Autokomanda ili Mostar) a zavrsiti voznju preko Gazele na autobuskoj stanici na NBGD. U sustini ce to parce autoputa od Autokomande do Mostara postati zila kucavica za te medjugradske autobuse i putnike koji dolaze sa juga da obave posao u prestonici. Veza od Autokomande i Mostara prema drugim delovima grada je uglavnom OK, doduse to sam ja svojevremeno sve obavljao pesice, mnogo je brze i komfornije nego cekati GSP.

Za one koji busem dolaze sa severa nova autobuska stanica je na idealnom mestu, pored unutrasnjeg magistralnog prstena, bus udje sa autoputa (bilo iz pravca ZG ili NS) na petlju kod Kvantasa pa pored bezanijskog groblja, starog IMT-a, tim prstenom koji se ne ukrsta sa ostalim ulicama za 10-tak minuta do autobuske stanice. Do stare stanice se putovalo klja-klaj kad bus udje u Beograd. Pored stanice postoji i tramvajska pruga koja ide u centar preko starog mosta (tramvajski saobracaj ce biti premesten na most preko Ade dok ne budu podigli novi most preko Save).

U sustini to je neka stara urbanisticka ideja resenja saobracaja u BGD koja je danas dobila na aktuelnosti. U to spadaju i Pupinov most, tunel ispod terazijskog grebena(nije izgradjeno), most na Ada Huji (nije izgradjeno), most preko Ade, tunel ispod Senjaka do Autokomande (nije zigradjeno), produzetak UMP ka mostu na Ada Huji (nije izgradjeno), zel.stanica Prokop, metro linije (nije ni zapoceto)... uradjeno je recimo 30% necega sto bi Beograd uciinilo mnogo boljim za zivot. A ko y.e.be provicijalce koji dolaze u BGD, Beograd se pre svega gradi za ljude koji zive u njemu. Logicno.

Screenshot_20240917-110849_Instagram.jpg

Jos uvek nema jasnih objasnjenja kako se ide do grada,gde se kupuju papirne karte GSP-a.

Back