Ako Amerika želi rat mi smo spremni! Tramp nije ni završio govor u Kongresu kada je stigla nikada veća pretnja iz Kine: Borićemo se do kraja

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
235.182
Još za vreme Bajdena su povećane carine na kineske automobile, ali na tome se završilo. Međutim, Tramp je digao carine na mnoge proizvode i to ne samo kineske nego i recimo meksičke, kanadske. Kinezi su do sada uglavnom bili mirni, vazda neutralni i sve u svemu gledali da ne zapodevaju svađu ni sa kim. No, sad su se izgleda baš zdravo jako naljutili:

“AKO AMERIKA ŽELI RAT, MI SMO SPREMNI” Tramp nije ni završio govor u Kongresu kada je stigla nikada veća PRETNJA IZ KINE: Borićemo se do kraja​

Američki predsednik Donald Tramp održao je noćas govor u Kongresu, a deo obraćanja bio je posvećen carinama koje je uveo Kini, Kanadi i Meksiku, kao i novim tarifama koje će od aprila uvesti “prijateljima i neprijateljima”.

Tramp je juče izvršnom uredbom udvostručio carine na kineski uvoz sa deset na 20 odsto, što je odmah izazvalo odmazdu iz Pekingai razbuktalo carinski rat.
Bela kuća pravda povećanje stope carina problemom kontinuiranog krijumčarenja fentanila kineske proizvodnje u SAD.

Baš kada se govor Donalda Trampa bližio kraju, kineska ambasada u Vašingtonu objavila je post na društvenim mrežama.
Ilon Mask tokom govora američkog predsednika Donalda Trampa u Kongresu Foto: AP Julia Demaree Nikhinson, AP Ben Curtis
– Ako SAD žele rat, bilo da je to carinski rat, trgovinski rat ili bilo kakva druga vrsta rat, mi smo spremni da se borimo do kraja – piše u objavi kineske ambasade u Vašingtonu.
Kineska vojska Foto: Costfoto/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia, MAGO / imago stock&people / Profimedia, Liang Lei / Xinhua News / Profimedia
U tvitu je priloženo kompletno saopštenje portparola Ministarstva spoljnih poslova Kine koje sadrži tu rečenicu.
– Pitanje fentanila je slabašan izgovor za povećanje američkih carina na kineski uvoz. Naše protivmere u cilju odbrane naših prava i interesa potpuno su legitimne i nužne. SAD su, a ne bilo ko drugi, odgovorne za krizu fentanila unutar sopstvene zemlje. U duhu humanosti i dobre volje prema američkom narodu, preduzeli smo konkretne i snažne korake kako bismo pomogli SAD u rješavanju tog problema. Umesto da prizna naše napore, SAD su pokušale da ocrne Kinu, prebace krivicu i izvrše pritisak, kao i da ucenjuju Kinu povećanjem carina. Kaznili su nas zato što smo im pomagali. Ovo neće rešiti problem SAD i samo će potkopati dijalog i saradnju u borbi protiv trgovine narkoticima. Ne plaše nas prijetnje. Nećemo da popustimo pred pritiscima i ucenama. Pritisci, prisila ili pretnje nisu ispravan način kako se postupa sa Kinom. Ko god misli da može maksimalnim pritiskom da slomi Kinu, bira pogrešnog protivnika i ozbiljno greši u proceni. Ako SAD zaista žele da reše problem fentanila, pravi put je saradnja sa Kinom uz međusobno poštovanje i ravnopravnost. Ako SAD žele rat, bilo da je to carinski rat, trgovinski rat ili bilo kakva druga vrsta rat, mi smo spremni da se borimo do kraja – navodi se u saopštenju kineskog ministarstva.

https://nsuzivo.rs/region-i-svet/ak...Xew9JFM7-zHINYezKg_aem_hFbAisDao0Y0NhsShmol0Q

Znači Kinezi su kako kažu spremni na rat bilo koje vrste. Šta mislite kako će se ovo završiti i za koga navijate?

Evo ga Tramp kako priča o tarifama sav zajapuren kao vepar:

1741192009252.png

Kaže da mu je to omiljena tema.

Drugar, da nisi malo zalutao? Kina, Amerika, to je tema. Kakva te sad Ukrajina spopala?!
Sve je povezano.Ceo svet je jedna velika šahovska tabla.Agresija koju SAD i kolektivni zapad izvršili na ostatak sveta a najdrastičnije preko svoje marionete Zelenskog i njegovog korupmiranog naci režima,predstavlja pretnju i za eskaalciju sukoba a ta pretnja pogađa ne samo Kinu nego i građane SAD što njihov predsednik donekle razume.Gospodin Putin jeste faktor mira.

Sve je povezano.Ceo svet je jedna velika šahovska tabla.Agresija koju SAD i kolektivni zapad izvršili na ostatak sveta a najdrastičnije preko svoje marionete Zelenskog i njegovog korupmiranog naci režima,predstavlja pretnju i za eskaalciju sukoba a ta pretnja pogađa ne samo Kinu nego i građane SAD što njihov predsednik donekle razume.Gospodin Putin jeste faktor mira.
Vi Rusi ste prešli granicu, i to je agresija.

A ako hoćeš još jedan dokaz da ste shayateen, minut pre toga ste davali časnu reč da nećete.

Drugar, da nisi malo zalutao? Kina, Amerika, to je tema. Kakva te sad Ukrajina spopala?!
Pa zato što je svakom jasan razlog zašto ti odjednom podržavaš Kinu u carinskom ratu sa Amerikom. Da Tramp nije objasnio Zelenskom gde mu je mesto i da mora da sluša, a da raspala Evropa ne može da vodi rat ni protiv nekog gologuzog plemena u Africi, a kamoli da snabdeva Ukrajinu u ratu sa Rusijom, ti bi se i dalje klanjao svemu Američkom. :hahaha:

Pa zato što je svakom jasan razlog zašto ti odjednom podržavaš Kinu u carinskom ratu sa Amerikom. Da Tramp nije objasnio Zelenskom gde mu je mesto i da mora da sluša, a da raspala Evropa ne može da vodi rat ni protiv nekog gologuzog plemena u Africi, a kamoli da snabdeva Ukrajinu u ratu sa Rusijom, ti bi se i dalje klanjao svemu Američkom. :hahaha:
Ja nisam podržao nikoga, samo sam preneo informaciju. Ne klanjam se nikom.
Za koga ti onda navijaš u ovom (za sada samo) carinskom ratu?

Aha, znači sad si se izlajao da vi Rusi celo vreme radite protiv evropskog kontinenta.

Ne da neće biti za dž nego će mnogi proizvodi biti skuplji. Ne samo kineski jer je Tramp uveo veće carine i drugima.
I u pravu je.Isto tako su i Kinezi u pravu.Videli smo pre neki dan kako je drznik iz Kijeva još jednom odbio mir uprkos ogromnim naporima gospode Trampa i Putina.

I u pravu je.Isto tako su i Kinezi u pravu.Videli smo pre neki dan kako je drznik iz Kijeva još jednom odbio mir uprkos ogromnim naporima gospode Trampa i Putina.
Ma lako ćemo što je odbio mir, nego što i dalje pobeđuje Putlera i bez američke pomoći.

Ja nisam podržao nikoga, samo sam preneo informaciju. Ne klanjam se nikom.
Za koga ti onda navijaš u ovom (za sada samo) carinskom ratu?
Ni za koga, njihova stvar. Amerikanci gledaju svoje interese, Kinezi svoje.
A ti i tvoji motivi ste toliko providni, da je to smešno. Jasno se vidi šta je razlog ovih vesti o Trampu koje forsiraš na forumu.

Ni za koga, njihova stvar. Amerikanci gledaju svoje interese, Kinezi svoje.
A ti i tvoji motivi ste toliko providni, da je to smešno. Jasno se zna šta je razlog ovih vesti o Trampu koje forsiraš na forumu.
Onda nemoj da se nerviraš i kada mi Evropljani, kao svetska sila EU, branimo svoje interese.

Taj interes je poraz Vladimira Kafiroviča Putina

Evo ga Tramp kako priča o tarifama sav zajapuren kao vepar:

Pogledajte prilog 1693297

Kaže da mu je to omiljena tema.

Pa i je vepar. Njegova politika je on će uvest carine svima, a ovi drugi će valjda šutit. Ako se ne varam američki poljoprivrednici najviše izvoze u Kinu. Ne znam koji će biti odgovor narandžaste veprine na reciprocitet Kineza.

Rat u Ukrajinini je izazvao korumpirani režim Zelenskog.

WW1: Srbija
WW2: Poljska
WW3: Ukrajina

Uvek Sloveni... ali samo naočigled, slovenske zemlje su samo izabrane/nasumične zemlje za početak onog što se na zapadu pripremalo ranije...

Цео запад није успео да порази ни Русе, који имају 10 или 20 пута мање индустрије од Кинеза.

Ако се испоставило да се на Русе не може, да је била грешка, кретање на Кинезе је знак потпуног лудила.

Хоће Трамп да смањи инфлацију? Па лепо.
А шта ако Руси не учине ништа са нафтом, а увоз из Кине поскупи због наметнутих такси? Инфлација ће да поскочи ка стабилном двоцифреном износу.

Ако Трамп мисли да ће да смува Русе па да удари на Кинезе... И у томе се преварио. Руси и Кинези су се потпуно уверили у дволичност америчке политике. Било какав напад на једне ће се сматрати непријатељсвом и према другима.

Изгледа сведочимо приликама у конгресу... да Трамп мора да има неки рат да би имао подршку, па ће само заменити сукобљавање.

Што неко рече... то је демократура.

Biće ipak da Zelenski mnogo više pobeđuje Ukrajinu nego Putina.
Biće ipak da ni Zelenski ni Putin nisu predmeti ove priče. Nego ajd' baš kad si pomenuo Putina, šta misliš ko mu je sad bliži - Tramp ili Si?

WW1: Srbija
WW2: Poljska
WW3: Ukrajina

Uvek Sloveni... ali samo naočigled, slovenske zemlje su samo izabrane/nasumične zemlje za početak onog što se na zapadu pripremalo ranije...
Srbije je uljez u tom društvu izazivača ratova.

Biće ipak da ni Zelenski ni Putin nisu predmeti ove priče. Nego ajd' baš kad si pomenuo Putina, šta misliš ko mu je sad bliži - Tramp ili Si?
Nisam toliko dobar poznavalac svetske političke scene niti imam interesovanja u tom pravcui .Živim u Srpskom Svetu.Bosna,Hercegovina,Crna Gora,Srbija i dr.Na granicama Srpskog Sveta završava se moje interosovanje u toj sferi.

Back