Akhal Teke - najlepši konj

Sensei

Buduća legenda
Moderator
Poruka
39.602
Vrsta konja Akhal Teke ima poreklo koje datira hiljadama godina unazad. Njihovo poreklo možemo pratiti do pustinje Karakum u Turkmenistanu. Stručnjaci veruju da ova rasa potiče od predaka arapske, popularnije rase konja.

Pošto je tako vitka i inteligentna, ova rasa se često može posmatrati kao statusni simbol

Zanimljivo je da je ova rasa takođe poznata po tome da je selektivna u pogledu s kim se vezuju. Nakon što se konj Ahal Teke poveže sa jednom osobom, možda se neće povezati sa drugom. Ponekad se čak ponašaju kao psi čuvari svojih vezanih osoba, ali takođe mogu biti neverovatno živahni i divlji sa pogrešnom osobom.

Akhal Teke konji mogu biti u mnogim bojama, ali najpopularnije su zlatna i crna. U registru rasa, bilo koja boja je prihvatljiva, kao i sve oznake. Mnogi od ovih konja imaju razblaživanje genske kreme. Ovo stvara palomino, perlino i kremelo kapute.

Pored toga, mnogi ljudi žele metalni sjaj koji dolazi sa ovim konjem. Ovaj metalni sjaj je zbog konjske dlake. Njihova dlaka nema neproziran centar, koji ima druga konjska dlaka. Bez ovog neprozirnog centra, dlaka prelama svetlost, dajući joj izgled da dlaka sija.

Ako je konj krem boje, ovaj metalni sjaj će izgledati gotovo zlatno. Za poređenje, konji sive ili tamnije boje će imati sjaj koji izgleda skoro srebrno.

Još jedna jedinstvena karakteristika ovih konja je da potencijalno mogu imati bledo plave oči. Ovo nije nužno uobičajeno, ali nije nečuveno.

h.jpg
 
Poslednja izmena:

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.