AKCIJA

minerva

Početnik
Poruka
26
Vidim da nema svrhe prebrojavati se pa da pocnemo sa radom za promenu. Posto smo iz razlicitih krajeva zemlje, mozda sada nema svrhe ni neko vece okupljanje, ali vremenom... Ja bih da radim . Deluj lokalno misli globalno. Potrebna mi je literatura. Sve dobre knjige o ekologije koje ste procitali navedite da bih ih nasla , i mesto gde ste ih kupili, dobre sajtove i slicno. Prvo bih se maksimalno informisala. Radila bih za pocetak na ekoloskom vaspitavanju dece, na postavljanju kontejnera, neke osnovne stvari. Pomozite sa literaturom, predlozite jos neki nacin delovanja, krenite u akciju, dosta smo pricali.Srecno!

Evo ovako: ja nemam nikakvu strucnu literaturu koja obradjuje tu tematiku. Ipak, to ti i nije neophodno za pocetak. Dovoljno je dobra volja i osnovno znanje, kao i ono sto mozes da nadjes na netu, da bi vaspitala decu da postuju i cuvaju prirodu. Dakle, nauci ih da bacaju smece samo na zato predvidjena mesta, da sabijaju ambalazu kod koje je to moguce, da koriste dezodoranse sa oznakom "ozone friendly", da ne nose krzno, da cak i pusenje unistava atmosferu, kao i da bespotrebno rasipanje elektricne energije (kao i bilo kojeg energenta) nepovoljno utice na razlicite eko sisteme itd.
Treba krenuti malim koracima ali stremiti uvek necem vecem, boljem i tezem.
Eto, ja sam ovog leta uspeo da "naucim" moje drustvo da ne bacaju pikavce u more i moram reci da sam bas zadovoljan jednim tako malim uspehom. Cak su neki od njih poceli da djubre sa plaze nose u kontejner.
Do duse, jos uvek nisam uspeo da ubedim koleginicu da sabija ambalazu od sokova, mleka i vode ali trudim se i necu da odustanem.

Probaj knjigu 'Šuma i životna sredina'D.vučićević.Ne verujem da je ima u slobodnoj prodaji,nama je trebala za ispit na Šumarskom faxu.Kniga obiluje podacima koje bi svako od nas trebalo da zna,što bi trebalo da ti pomogne u ubedjivanju ljudi da počnu da brinu o svojoj okolini.Sigurno ćeš je naći u skriptarnici Šumarskog fakulteta u BGu(Banovo Brdo,Kneza Višeslava 1).Poz.

Back