Акција САБЉА у белим рукавицама

Пар мојих другара је ухапшено, онако ко у америчким филмовима. Пандури са фантомкама на глави, пиштољи, вика, цика....
Пуштени мало после тога и ПОЈЕО ВУК МАГАРЕ....:dash:

pa jesu li tuili ???
i meni je brat od tetke bio u istraznom zatvoru zbog drugih stvari i taman da ga puste /bio 27dana/desi se sablja--i svim uhapsenima produze istrazni zatvor...i on je ostao do kraja...cini mi se skoro 4 meseca...na moj nagovor i upoznavanje sa mojim advokatom tuzio je i razbio se od para---valjda je uzeo oko 1.5 milona....mada ga ja nisam nikad pitao---ali znam da je posle toga napravio kucu,kupio 2 traktora,kombajn..i jos neke masine....
a gledao sam jednu emisiju pre nekoliko godina gde je iznet frapantan podatak koliko je srbiju kostala sablja....i to su tada imali samo 400 tuzbi...koliko je to bilo posle toga mogu samo da zamislim...
 
:rtfm:
Памтимо дане, када је милиција у униформама, у цивилу, са фантомкама на главама,
упадала у станове грађана, претресалиа хапсила, неке наше познанике
и драге нам људе.

Хапсили су редом, све оне, које су имали на својим тајним списковима. Хапсили су људе, које неко из освете, близак власти стави на те спискове.
ХАПСИЛИ СУ НЕВИНЕ ГРАЂАНЕ, СМЕШТАЛИ У ПРИТВОР И ТАМО НЕЗАКОНИТО ДРЖАЛИ И ДУЖЕ ОД СВАКОГ ЗАКОНСКОГ РОКА
И затвори постадоше претесни.
Превише се скупи тамо оних, чији је грех био само један, - НИСУ ПОДРЖАВАЛИ АКТУЕЛНУ ВЛАСТ.
Временом се НАЂОШЕ КРИВЦИ, које власт и осуди.
АЛИ НИКАДА ТА ВЛАСТ НИЈЕ ЈАВНО УПУТИЛА ИЗВИЊЕЊЕ, НЕПРАВЕДНО УХАПШЕНИМА, НИТИ ИХ ПРАВЕДНО ОБЕШТЕТИ..:dash:
Данас власт не помиње никакву акцију САБЉА, МАЧ, НОЖ......или било како да је назове.
Данас власт преко свога државног апарата, забрањуе, или прети да ће забранити
многа удружења грађана, која ето случајно не размишља исто као власт, ТО ЈЕСТ, НИСУ НА ИСТОМ ПОЛИТИЧКОМ КУРСУ.
Оправдање су нашли, на НЕМИЛИМ ДОГАЂАЈИМА У НАШОЈ ПРЕСТОНИЦИ,
у којима страдаше неки људи.
Срамотно је то што се десило, А СРАМОТНИЈЕ И СТРАШНИЈЕ ЈЕ НЕКОМЕ ОДУЗЕТИ ЖИВОТ.
АЛИ ДА ЛИ ЈЕ СРАМОТА, ДА НАС ВЛАСТ ВРАЋА У ТИТОВО ВРЕМЕ,
КАД ЈЕ СВЕ ЗАБРАЊЕНО, ШТО СЕ НЕ ПОДУДАРА СА ВЛАШЋУ, ИЛИ ТИ НИЈЕ НА КУРСУ НАШЕ ДЕМОКРАТСКЕ ВРХУШКЕ.
И ВЛАСТ ПРЕТИ, ХАПСИЋЕ.
ХАПСИЋЕ СВЕ ПРОСРПСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ - ове друге неће....јер оне су безопасне за власт...
ХАПСИЋЕ НАВИЈАЧКЕ ГРУПЕ - јер много је младих међу њима који нису на истом политичком путу, па може доћи до нереда....
А КАД САМ БИО КЛИНАЦ, МОЈ ОТАЦ ЛАКА МУ ЦРНА ЗЕМЉА, РЕКАО ЈЕ, КАКО ЈЕ ТИТО НАЈВЕЋИ ЗЛОТВОР, КАКО СУ КОМУНИСТИ, НАВЕЋИ НЕРАДНИЦИ, ЛОПОВИ И БИТАНГЕ.....И НИСАМ ГА ПОСЛЕ ВИДЕО ДУЖЕ ВРЕМЕ...:per:.
ПИТАМ ВАС. ДА ЛИ ЈЕ НЕКО ОЖИВЕО ТИТА
ИЛИ ЈЕ ПОНОВО АКТИВИРАНА АКЦИЈА САБЉА
АЛИ У БЕЛИМ РУКАВИЦАМА?

Пар мојих другара је ухапшено, онако ко у америчким филмовима. Пандури са фантомкама на глави, пиштољи, вика, цика....
Пуштени мало после тога и ПОЈЕО ВУК МАГАРЕ....:dash:

Pa sad su mi jasniji koreni tvog patriotizma.....To samo potvrdjuje teoriju da nema besplatnog patriotizma......Posao....Kolika je cena patriotizma.....???
Jesi li se zaimao tokom 90-ih ?????

Sablja je bila jedini momenat u mom zivotu kada je policija zaustavljala bahate siledzije i kriminalce u dzipovima sa zatamnjenim staklima , a ne jadove u jugicima ,kada su nedodirljivi poslati iza resetaka.....Steta pa nije duze potrajalo...
 
Sudstvo i policija kao i tajne službe su praktično nedirnute od vremena Milošević Slobodana. Dokaz je da su tako brzo pohvatali izvršioce i dizajnere atentata. Hapšenje i privodjenje radi saslušanja i saslušavanje je vršila Slobina pandurija, sudije su isto tako iz Slobine mladosti. Zato sve primedbe treba uputiti stranci koju je Onaj Koga Niko Ne Sme Da Bije osnovao.
 
Ова демократија се од оне диктатуре разликује – само по ефикасности ! :hahaha::hahaha::hahaha:

danasnja vlast koristi sve udbaske metode, a i njihovu ideologiju,satro bice bolje, samo da udjemo u eu, a tamo necemo uci ni u sledecih 10 godina... najgore je sto unistavaju medije, zabranjuju navijace, skupove , napadaju crkvu, organizuju pederske parade, a ekonomija je u kolapsu, postajemo penzionerska zemlja...... nece ovo izaci na dobro, ne vidim perspektivu ali stvarno!
 
to je najsmesniji argument pobornika teorije zavere glede ubistva Z .Dj., mislim moguce je da je i bilo nekog muvanja i da nije sve kako je sud reko , al je ta prica o rusenju kuce kao uklanjanju dokaza nepropravljivo imbecilna
kucu su pretresli i policija i istrazne sudije danima pre rushenja , takoi da je bilo nekih dokaza mogli su biti uklonjeni do tada 5 puta

ono po tim imbecilnim bajkama ispade da su dokazi bili uzidani u temelje i zidove kuce ko mlada Gojkovica u Skadar na Bojani ,pa su morali da je komplet sruse kako bi ih unistili :think:

..zar je nisu srushili isti dan sa sve direktnim prenosom.?:think:..a stvarno, sto su je srusili..mogli su da je zaplene i prodaju, pa da popune malo budzet..gde je tu logika?..
 
..zar je nisu srushili isti dan sa sve direktnim prenosom.?:think:..a stvarno, sto su je srusili..mogli su da je zaplene i prodaju, pa da popune malo budzet..gde je tu logika?..

На ово твоје питање, које су узгред постављали многи и раније,
нико никада није ни покушао да одговори.
:dash:
 
sablja.jpg


Још траје.
 
to je najsmesniji argument pobornika teorije zavere glede ubistva Z .Dj., mislim moguce je da je i bilo nekog muvanja i da nije sve kako je sud reko , al je ta prica o rusenju kuce kao uklanjanju dokaza nepropravljivo imbecilna
kucu su pretresli i policija i istrazne sudije danima pre rushenja , takoi da je bilo nekih dokaza mogli su biti uklonjeni do tada 5 puta
ono po tim imbecilnim bajkama ispade da su dokazi bili uzidani u temelje i zidove kuce ko mlada Gojkovica u Skadar na Bojani ,pa su morali da je komplet sruse kako bi ih unistili :think:

Kako je srušena Šilerova


Odluka da ekspresno bude srušeno zdanje u Šilerovoj ulici doneta je u Skupštini Beograda, dan ili dva nakon ubistva Zorana Đinđića, na sastanku svih opštinskih i gradskih funkcionera DS, a na inicijativu Čedomira Jovanovića - kaže obavešteni izvor Glasa blizak DS. On tvrdi i da je tadašnji gradonačelnik tada zatražio da od kompleksa Dušana Spasojevića Šiptara ne ostane ni „kamen na kamenu“, dok je akciju koordinirao Goran Vesić.

- Nakon ubistva Đinđića, među članovima i funkcionerima DS vladali su bes, uznemirenost i želja za osvetom. Dodatnu nesigurnost podsticala je činjenica da su sve ubice i zaverenici u tom trenutku bili na slobodi. U gradskoj skupštini zakazan je sastanak svih funkcionera DS na gradskom i opštinskom nivou. Istovremeno, na spratu iznad bila je u toku sednica Predsedništva DS. Sa te sednice izašli su Čeda i tadašnji gradonačelnik, i došli na sastanak sa nižim partijskim funkcionerima - navodi naš izvor.

Kad je Ivana Maršićanin kao član opštinske vlade u Zemunu iznela informaciju da je objekat u Šilerovoj „kompletno nelegalan“ i da neko opstruira napore da ga sruše, gradonačelnik je „eksplodirao i pitao zašto se to ne sruši odmah“. Čeda je sve vreme ćutao. U celom DS-u, veli izvor Glasa, znalo se da su gradonačelnik i Čeda u to vreme bili nerazdvojni, kao da su blizanci. „Gradonačelnik je slušao Čedu, bio je njegova desna ruka, zato što mu je on bio link ka Đinđiću, do kojeg nije uspevao da dođe“.

LJuba AnĐelković - glavni operativac

Bez obzira na to što se sada plasira priča da je tadašnji potpredsednik gradske vlade LJubomir Anđelković na sastanku na kojem je doneta odluka o rušenju Šilerove bio ljut na „ludake koji su ga u ovo uvukli“ i „što mu nije bilo pravo, ni svejedno“, bio je glavni operativac na terenu, i lično je nadzirao rušenje. Sam je dočekao radnike jednog novosadskog preduzeća koje je angažovano na rušenju, ali ga je preduhitrila policija.
Posle Šilerove, srušen je i objekat braće Simović na Kalvariji, izgrađen na mestu koje je predviđeno za magistralnu podstanicu za gas.

Ekskluzivni snimci B92

Svedok odbrane na suđenju po tužbi udovica Spasojevića i Lukovića, Milivoje Vuković rekao je da TV B92 poseduje snimke unutrašnjosti stanova u Šilerovoj pre rušenja. On je potvrdio da je da je lično dozvolio snimanje i da ti snimci mogu da dokažu da su kuće bile ispražnjene pre početka rušenja.
- Došao sam sa rešenjem pre rušenja i upoznao Tanju Spasojević sa situacijom. Dozvolio sam joj da uz našu pomoć iznese sve što hoće iz tržnog centra - opisao je Vuković.
Vuković je kasnije optužen za korupciju i prema poslednjim saznanjima policije, krije se u Crnoj Gori.


- Trebalo bi imati u vidu da je gradonačelnik posle atentata na Đinđića imao neskrivenu ambiciju da postane premijer i da je ovo bila dobra prilika da pokaže čvrstinu i odlučnost. Rečeno je da proceduru rušenja koči i opstruira gradski sekretar iz DSS-a, pa je nekoliko dana trajalo natezanje sa njim. U međuvremenu je Goran Radovanović, sekretar SO Zemun iz DS, odbio da krene u rušenje bez pisanog naloga sa gradskog nivoa. Kad su papiri stigli i sve bilo čisto, krenulo je rušenje. Šilerovu su, međutim, od 12. marta 2003, kad je ubijen premijer, zaposeli pripadnici BIA, otkriva naš izvor. Čuvali su zdanje non-stop, „detaljno pregledali i izneli iz njega sve, do poslednje igle“.
O tome najviše zna Rade Glušac, tadašnji potpredsednik zemunske opštine, jer je jedini bio ušao u zgradu, ali su ga izbacili bezbednjaci. Rekli su mu: „Marš napolje, šta ćeš ti ovde?!“ Zdanje je rušeno uz jako obezbeđenje Žandarmerije, a u pomoć je pritekla i vojska jer je objekat bio takav da policija nije mogla da ga sruši. Glušac nije hteo podrobnije da komentariše svoju posetu Šilerovoj, a za Glas je izjavio:

- Kompletno opštinsko rukovodstvo otišlo je tog dana u Šilerovu da vidi šta se to dešava. Nisu nas pustili da uđemo i to je sve što mogu da vam kažem.

Inače, udovice Tatjana Spasojević i Maja Luković tužile su državu i tražili da im se na ime odštete isplati 636 miliona dinara. Poslednje ročište, pre oko 15 dana je otkazano.
Samo rušenje Šilerove počelo je, prema zapisniku tadašnjeg načelnika za inspekcijske poslove SO Zemun, 14. marta u 14 sati, i trajalo je do 27. marta. Načelnik Milivoje Vuković detaljno opisuje sam tok rušenja koje su građani Srbije danima u direktnom prenosu gledali na televiziji. I sami Spasojević i Luković, u svom prinudnom skrovištu u kući porodice Maletić u Progaru kod Surčina. Maletići, tada taoci vođe zemunskog klana kažu da je, očekivano, Spasojević bio ekstremno besan i agresivan dok je gledao kako mu ruše „tvrđavu“.
Sada pokojni svedok saradnik Zoran Vukojević svojevremeno je tvrdio da čuva video-kasete sa snimcima kamere na ulazu u Šilerovu na kojima se vide visoki državni i politički funkcioneri dok posećuju Spasojevića i ekipu. NJegovom smrću, i tajna kaseta nepovratno je izgubljena.

http://www.glas-javnosti.rs/clanak/glas-javnosti-22-11-2007/kako-je-srusena-silerova
 
http://www.politika.rs/rubrike/Politika/Da-li-nam-se-proshlost-vraca.lt.html

Da li nam se prošlost vraća
Koreni današnjeg nasilja traže se u ratovima devedesetih, u ekonomskoj krizi, ne­doslednosti funkcionera, nespremnosti elite da politiku vodi drugim sredstvima


Kako prekinuti nit: protest Crvenih beretki 2002. godine
Stradanje francuskog državljanina, divljanje navijačkih grupa, otkazivanje Parade ponosa pod pretnjom ultradesničarskih organizacija tek sada nailaze na odgovor države koja u liku republičkog tužioca najavljuje konačni obračun sa grupama koje posežu za nasiljem. Korene nasilja neki vide u događajima iz devedesetih godina prošlog veka, neki u siromaštvu, nedostatku perspektive i lošim ekonomskim prilikama, a neki u nespremnosti političke elite da tome stane na put. Šta god bilo, tragovi vode do političkih partija koje odgovornost prebacuju na one koje su vladale pre njih.
Saglasni sa ocenom Borisa Tadića da postoji neprekinuta nit između nasilja, koje je obeležilo devedesete, podrške štrajku „crvenih beretki” i sadašnje atmosfere netolerancije, Nada Kolundžija (DS) ističe da su neki periodi posle 2000. godine pogodovali ponovnom rađanju jezika netrpeljivosti i nasilja. Na pitanje koliko je deo odgovornosti DS-a, budući da je u poslednjih devet godina učestvovala u vlasti, ona kaže da se prvi ciklus vlasti njene stranke završio akcijom „Sablja”, a predsednik Tadić nije imao poluge državne sile kojima bi takve pojave sprečavao.
„Prvo što smo uradili kada smo 2007. ponovo ušli u vladu jeste da smo doneli set zakona kojim smo stvorili uslove za oštriju borbu države protiv takvih pojava”, kaže ona dodajući da uzroke sadašnje eskalacije nasilja svakako ne treba tražiti u socijalnom nezadovoljstvu, kako to ističu pojedine partije. „Ovo sigurno nije socijalni bunt. Da li neke političke partije žele da iskoriste pojedine socijalne grupe za navodno iskazivanje socijalnog bunta, to je već ozbiljno pitanje i mislim da tu leži objašnjenje gde su uzroci ovolikog nasilja”, ocenjuje Kolundžija.
Nebojša Bakarec, potpredsednik Izvršnog odbora DSS-a, ne isključuje u potpunosti odgovornost svoje stranke za porast nasilja u društvu s obzirom na to da je bila u vlasti, ali kaže da je ona mala. On kaže da funkcioneri DSS-a nisu ulazili u uprave sportskih klubova za razliku od SPS-a i DS-a.
Politika formirana krajem osamdesetih, koja je nasilje videla kao način rešavanja svih problema, za Žarka Koraća, profesora Filozofskog fakulteta i narodnog poslanika, glavni je uzrok današnjih problema. Sadašnji politički ciljevi, smatra on, nisu mnogo izmenjeni u odnosu na ondašnje, pa se ni sredstva za njihovo ostvarivanje ne razlikuju u velikoj meri.
„Društvo koje se ne odriče politike nasilja, gde se politički nerehabilitovani ljudi ponovo nalaze u vladama, nije napravilo koreniti raskid sa prošlošću i zato se prošlost neprekidno vraća, sada na ovaj način, na ulicama Beograda. Ako je reformisani političar čovek koji je pre godinu i po dana govorio da Bulevar Zorana Đinđića treba da se nazove bulevar Ratka Mladića, kako izgleda nereformisani političar”, pita Korać.
Obrazac današnjih nasilnika, prema mišljenju Čedomira Čupića, profesora Fakulteta političkih nauka, stvoren je u ratovima devedesetih godina kada je država ne samo tolerisala nego i podstrekivala nasilje. Agresivno delovanje navijačkih grupa, objašnjava on, odgovara određenim partijama, verovatno i protivnicima evrointegracija, kao i novobogatašima.
Sociolog i naučni savetnik Zoran Avramović kaže da ratovi nisu odgovarajuće objašnjenje za ovo što se dešava i dodaje: „Zagonetno je otkuda sada napadi na strance, a nije ih bilo neposredno posle NATO bombardovanja. Otkuda posle toliko godina da se pojave tako u nizu”.
On optužuje vlasti da se ponašaju nedosledno. „Oni koji su na određenim funkcijama, moraju u svakoj situaciji da osude nasilje. I da mu daju, ako ne istu, bar približnu pažnju”, kaže on navodeći primer upada dela demokratske omladine na konferenciju za novinare Nikole Miloševića, kada su mu zabranili da govori.
------------------------------------------------------------
Engleski huligani su samo huligani
Navodeći promer različitog pristupa problemu nasilja, Žarko Korać ističe razliku između engleskih i naših fudbalskih huligana.
„Naravno da oni liče, ali postoji jedna velika razlika. U Engleskoj oni nemaju političke parole. Oni jednostavno piju i tuku se i ponašaju se divljački. Pogledajte naše navijačke grupe, one imaju nazive ’Obraz’, ’1389’, nose slike Ratka Mladića. Naši huligani se skrivaju iza političkih ciljeva, engleski huligani su samo huligani”, kaže Korać dodajući da političari nemaju neku direktnu vezu sa huliganima nego da je reč o podeli istih vrednosti.
 
Poslednja izmena:

Back
Top