Акценти и изговори енглеског језика?

gost 434892

Veoma poznat
Poruka
12.912
Који вам је најсимпатичнији и који најрађе користите?

Ја бих направио неку листу еволуције од британског до америчког енглеског (лаичкки)

Британски енглески - аустралијски енглески - канадски енглески, САД енглески

"Britanski"? Sama Britanija ima najvise razlicitih akcenata engleskog jezika pocevsi prvo od razlicitih akcenta Skotske, Velsa i Irske. U samoj Engleskoj ima vise razlicitih, lokalnih akcenata, ali "britanski" akcenat ne postoji.
I kako to mislis "koji najradje koristite"?
Mislio je na generalnu podelu

Ono što najviše čujemo kao britanski/američki/aussie

misliš Rvacki?
jer cesta se slabo koristi sove strane Drine
Па пази, ако је нешто са оне стране дрине, не значи да је хрватски.

Мислим, чакавски, кајкавски, и штокавски, а све је то за њих један језик.

А нама су Срби који причају ијекавски (као и Вук Караџић) хрвати.

Иако се зна да су у ХР само Срби говорили ијекавски. Кајкавци су говорили екавски, као и славонци. Далмоши икавски, а чакавци икавски и екавски.

Па пази, ако је нешто са оне стране дрине, не значи да је хрватски.

Мислим, чакавски, кајкавски, и штокавски, а све је то за њих један језик.

А нама су Срби који причају ијекавски (као и Вук Караџић) хрвати.

Иако се зна да су у ХР само Срби говорили ијекавски. Кајкавци су говорили екавски, као и славонци. Далмоши икавски, а чакавци икавски и екавски.
Prve škole uBosni otvorio Drug Tito, prije toga ništa i niko
Bosanci ni u Njemačku školu nisu htjeli

Значи ниге
Ne obavezno. Na jugu tako pricaju i beli i crni.... Govorim o ruralnim krajevima prvenstveno,
A kako ugljese pricaju, to je za plakati, pola ih ne razumes. I beli ljudi imaju problem sa njihovim ebonics.

Davnih dana, dok jos nisam nesto znao engl, pita me jedna , "Let me axe you something?"
Moj mozak: " O kakvim sekirama ova prica, mila majko?" :)

Који вам је најсимпатичнији и који најрађе користите?

Ја бих направио неку листу еволуције од британског до америчког енглеског (лаичкки)

Британски енглески - аустралијски енглески - канадски енглески, САД енглески
Britanski je skolski, to se govori samo oko Mancestera. Ovi ostali, teko da ces da ih razumes..
skotski uopste ne zvuci kao engleski...

Britanski je skolski, to se govori samo oko Mancestera. Ovi ostali, teko da ces da ih razumes..
skotski uopste ne zvuci kao engleski...
Знам за шкоте. Они имају шкотски (британски стандард), шкотс (дијалект) и шкотки галски (келтски).

Back