Akatisti. Da li ih čitate?

Sto ti ne delis?
Кад наиђеш на неки мој савет онда ме питај што.
Veci su vernici nevernici nego atesti u avionu vernici
Red herring fallacy
Mi se plasimo smrti a vi?Jedva je cekate , kazete
Нисам заинтересован за расправу.
Није ми јасно како ти који се не разумеш у то шта је хришћанство можеш да делиш савете хришћанског типа.
Промашио си са саветом јер ни не познајеш хришћанство.

Кад наиђеш на неки мој савет онда ме питај што.

Red herring fallacy

Нисам заинтересован за расправу.
Није ми јасно како ти који се не разумеш у то шта је хришћанство можеш да делиш савете хришћанског типа.
Промашио си са саветом јер ни не познајеш хришћанство.
Bio sam veci vernik od vecine ali priznajem da ne znam sve popovske manipulacije i dodatne bajke *svetootaca*
Mada sam siguran da ste tokom godina vecinu logike maskirali i masakrirali.
Imate vi opravdanje za sve ali TO NIJE ISTINA

Bio sam veci vernik od vecine ali priznajem da ne znam sve popovske manipulacije i dodatne bajke *svetootaca*
Kaд буде тема о томе какав је ко верник, онда очекујем и овакве поруке.
Иначе за твоју информацију Бог одлучује ко је какав верник. Људи ту немају никакво мерило.
Није то боди билдинг па да ја знам какав сам верник када проценим свој труд.
Нешто си омашио.
Mada sam siguran da ste tokom godina vecinu logike maskirali i masakrirali.
Imate vi opravdanje za sve ali TO NIJE ISTINA
Занимљив начин да скренеш тему на другу страну, али не успева увек.
Да макар знаш ко је био Свети Лука па хајде, али изгледа не знаш ни то а дајеш неке савете хришћанског типа.

Kaд буде тема о томе какав је ко верник, онда очекујем и овакве поруке.
Иначе за твоју информацију Бог одлучује ко је какав верник. Људи ту немају никакво мерило.
Није то боди билдинг па да ја знам какав сам верник када проценим свој труд.
Нешто си омашио.

Занимљив начин да скренеш тему на другу страну, али не успева увек.
Да макар знаш ко је био Свети Лука па хајде, али изгледа не знаш ни то а дајеш неке савете хришћанског типа.
Veci u smislu poznavanja gradiva
Vecini je religija slava i dzaranje vatre za bozic i 2 posna dana u god i to je to

Veci u smislu poznavanja gradiva
Знаш како Ђаво познаје Библију ? И он верује у Бога. Сети се кушања Христа у пустињи. Ђаво цитира садржај Старог Завета тј. Псалме.
Vecini je religija slava i dzaranje vatre za bozic i 2 posna dana u god i to je to
То што ти ниси имао веронауку као и ја и то што си се ти дружио са људима који нису имали друга интересовања осим ових, то говори више о теби и твом друштву.
Није увек све исто, тј. није у сваком крају све исто.
На селу се знао ред, причешћивало се за време Васкршњег поста и тада су долазили људи како год са ког год да су места у Цркву. Док је у градовима било другачије. Док последњих деценија цркве су све пуније и све више људи долази на Литургију, има и младих и старијих.
Просто су живели далеко па се због тога нису причешћивали више.
А последњих 30 година има толико новина, телевизије и медија да је сваком отворено или да пита свештенике или да се сам информише.

Знаш како Ђаво познаје Библију ? И он верује у Бога. Сети се кушања Христа у пустињи. Ђаво цитира садржај Старог Завета тј. Псалме.

То што ти ниси имао веронауку као и ја и то што си се ти дружио са људима који нису имали друга интересовања осим ових, то говори више о теби и твом друштву.
Није увек све исто, тј. није у сваком крају све исто.
На селу се знао ред, причешћивало се за време Васкршњег поста и тада су долазили људи како год са ког год да су места у Цркву. Док је у градовима било другачије. Док последњих деценија цркве су све пуније и све више људи долази на Литургију, има и младих и старијих.
Просто су живели далеко па се због тога нису причешћивали више.
А последњих 30 година има толико новина, телевизије и медија да је сваком отворено или да пита свештенике или да се сам информише.
Sad sam djavo?

Mislis da nisam isao u neka sela?
Da nisam video njihovu religioznost?

Ниси читао Нови Завет, зар не ?
Ти вјерујеш да је један Бог; добро чиниш; и ђаволи вјерују, и дрхте
https://svetopismo.pouke.org/biblija.php?lang=sinod&book=59&chap=2
Mislis da nisam isao u neka sela?
Рекао сам ти шта је остало обичај последњих 100 година.
Пре другог светског рата деца су имала обавезну веронауку у школама и једном годишње су се причешћивала.
Касније су људи после другог светског рата то наставили да раде.
Da nisam video njihovu religioznost?
Пишем ти о томе какви су обичаји на селу.
Тако је сваке године прве недеље Васкршњег поста. Само зависи ко долази који дан. У неким црквама је причешће суботом и недељом, негде имају причешће петак, субота, недеља па свако дође када му одговара.

Back