Ajde da vec jednom stavimo tacku na americko mesanje u unutrasnje stvari suverenih drzava

Koje licemerstvo. Kazu relativizacija od strane Vucica u vezi sankcija Americkih Vulinu je bezobrazluk . A cekaj nije bezobrazluk da neka drzava uvodi sankcije pojedincima koji nisu njeni drzavljani bez objavljivanja dokaza? Da je drzava Srbija ozbiljna suverena drzava momentalno bi se napravio reciprocitet i to na najozbiljniji nacin a to je da se proglasi americki ambasador personom non grata. Na taj nacin bi se stavilo do znanja Americkoj administraciji da je Srbija ozbiljno moralno pogodjena mesanjem u njene unutrasnje stvari. I pustili bi smo novog ambasadora samo pod uslovom da se amerika izvini Srbiji za pricinjanu dusevnu bol Srpskim gradjanima. Na taj nacin bi sledeci put americka administracija dobro razmislila da li joj treba da opet uvodi sankcije nekom Srpskom drzavljaninu bez dokaza.

Licemerstvo od strane hegemona amerike je jos i jedno a to je da ako vec imaju neke dokaze protiv Vulina za neko krsenje bilo kog zakona, ili domaceg ili medjunarodnog, nije resenje da se njemu uvedu americke sankcije vec je resenje da se javno i oficijelno Srpskim sudovima prezentuju optuzbe sa dokazima cime bi se Vulin stavio pod resetke ili da mu se da otkaz u vladi i samim tim resili su problem Vulin. Ovako optuzujuci ga samo na nacin "rekla kazala" ne cine nikakvo dobro delo nasoj drzavi ukoliko su stvarno opredeljeni da Srbija bude bolje mesto za zivot vec samo ucenjuju Srbiju i pritiskaju politicki da se povinuje nekim njihovim hirovima. Na primer da Srbija uvede sankcije Rusiji ili da potpise nezavisnost takozvane drzave Kosovo.

Nemoj pogresno da me razumete ja sam protiv Vucica ali sam i protiv danasnje americke administracije i spoljne politike, i ovakvih njenih nebuloznih i idiotskih medjunarodnih skandala uperenih protiv nase Srbije. Sta bi se desilo da Srbija uvede sankcije na primer Bajdenu zbog onih stvari koje su bile sa laptopom kod servisera?

njihovo vreme je prošlo kao i holivud

да САД занима организован криминал у ком је као Вулин учесник санцкионисали би Хиловог миљеника Вучића због Јовањице и Крушика, али жмуре на то

само хоће да смене руског миљеника, типична масонска игра

Tesko....ali jeste cinjenica da svaka zemlja treba da se rukovodi spostvenim interesima a ne tudjim.

Оне и они који 'руководе''својом' земљом тек када им буде запраећено личним губитком радиће на колективном интересу

Сви Вукови 'на власти' одноо 'у јавној служби ' 'оваца нису 'дишли' већ су се међусобно 'изборили'

Рецимо... Зашто је поврже скупље у Србији у лидлу него у Грчкој ...која је 'туристичка' и то екстезивно

Зар ЛИДЛ угрчкој не циља 'профит'

како је прошле године 'држава' дала малинарима дупло већу откупну цену него тржишну у свету ?!

Многе Јужно Америчке и Афричке рећиме јавно су постављали и подржавали 'бели'

У Европи се игра како Ујка Сем свира ..... а за свирку Ујка Сем тражи да му се плати ...

Да му се плати ..имали немали ..да му се плати ...допала се свирка или не .....

Не платиш .. ето ти бомби

Koje licemerstvo. Kazu relativizacija od strane Vucica u vezi sankcija Americkih Vulinu je bezobrazluk . A cekaj nije bezobrazluk da neka drzava uvodi sankcije pojedincima koji nisu njeni drzavljani bez objavljivanja dokaza? Da je drzava Srbija ozbiljna suverena drzava momentalno bi se napravio reciprocitet i to na najozbiljniji nacin a to je da se proglasi americki ambasador personom non grata. Na taj nacin bi se stavilo do znanja Americkoj administraciji da je Srbija ozbiljno moralno pogodjena mesanjem u njene unutrasnje stvari. I pustili bi smo novog ambasadora samo pod uslovom da se amerika izvini Srbiji za pricinjanu dusevnu bol Srpskim gradjanima. Na taj nacin bi sledeci put americka administracija dobro razmislila da li joj treba da opet uvodi sankcije nekom Srpskom drzavljaninu bez dokaza.

Licemerstvo od strane hegemona amerike je jos i jedno a to je da ako vec imaju neke dokaze protiv Vulina za neko krsenje bilo kog zakona, ili domaceg ili medjunarodnog, nije resenje da se njemu uvedu americke sankcije vec je resenje da se javno i oficijelno Srpskim sudovima prezentuju optuzbe sa dokazima cime bi se Vulin stavio pod resetke ili da mu se da otkaz u vladi i samim tim resili su problem Vulin. Ovako optuzujuci ga samo na nacin "rekla kazala" ne cine nikakvo dobro delo nasoj drzavi ukoliko su stvarno opredeljeni da Srbija bude bolje mesto za zivot vec samo ucenjuju Srbiju i pritiskaju politicki da se povinuje nekim njihovim hirovima. Na primer da Srbija uvede sankcije Rusiji ili da potpise nezavisnost takozvane drzave Kosovo.

Nemoj pogresno da me razumete ja sam protiv Vucica ali sam i protiv danasnje americke administracije i spoljne politike, i ovakvih njenih nebuloznih i idiotskih medjunarodnih skandala uperenih protiv nase Srbije. Sta bi se desilo da Srbija uvede sankcije na primer Bajdenu zbog onih stvari koje su bile sa laptopom kod servisera?
i ja sam ZA, bez obzira ne benefite koje nam je dala nemila zapadna civilizacija, samo me mrzi da citam disertaciju od teme/preopsirno/, tako ne mogu biti u ravni pozeljnih odgovora.

Оне и они који 'руководе''својом' земљом тек када им буде запраећено личним губитком радиће на колективном интересу

Сви Вукови 'на власти' одноо 'у јавној служби ' 'оваца нису 'дишли' већ су се међусобно 'изборили'

Рецимо... Зашто је поврже скупље у Србији у лидлу него у Грчкој ...која је 'туристичка' и то екстезивно

Зар ЛИДЛ угрчкој не циља 'профит'

како је прошле године 'држава' дала малинарима дупло већу откупну цену него тржишну у свету ?!

Многе Јужно Америчке и Афричке рећиме јавно су постављали и подржавали 'бели'

У Европи се игра како Ујка Сем свира ..... а за свирку Ујка Сем тражи да му се плати ...

Да му се плати ..имали немали ..да му се плати ...допала се свирка или не .....

Не платиш .. ето ти бомби
Za nesto bih se slozila, za nesto ne....nije ni sve tako crno-belo.

i ja sam ZA, bez obzira ne benefite koje nam je dala nemila zapadna civilizacija, samo me mrzi da citam disertaciju od teme/preopsirno/, tako ne mogu biti u ravni pozeljnih odgovora.
Ne zelim da svetom vladaju Kine, Rusije, Pakistani, Indije, Arabije, Irani .... te jos gore njihovi sistemi ''vrednosti'', ma kakvi god agresivci bili Britanci, Amerikanci, Nemci, Francuzi, Holandjani itd.

Ne zelim da svetom vladaju Kine, Rusije, Pakistani, Indije, Arabije, Irani .... te jos gore njihovi sistemi ''vrednosti'', ma kakvi god agresivci bili Britanci, Amerikanci, Nemci, Francuzi, Holandjani itd.

2050. godine Kina vlada svetom.

Ima da spavaš na smenu sa još dva kineza u istom krevetu. U spavaonama fabrike. Nećeš ni moći da izađeš iz fabrike. Živiš i radiš u fabrici.

Oni jako brinu o svojim zaposlenima, u slučaju da se oklizneš na prozoru i padneš, kao što se često danas u Rusiji to događa da ljudi ispadnu kroz prozor, kinezi stave mrežu da ne pogineš kad ispadneš kroz prozor. Znači baš brinu.

Dosta teške industrije će Kina da prebaci po zemljama trećeg sveta, tomo po Africi, a i u Srbiju koja će te 2050. godine verovatno biti zemlja trećeg sveta po svim merilima.

Verovatno će prestiž biti da radiš u rudniku litijuma koji će biti u vlasništvu neke kineske kompanije.

Nema politike, nema društvenih mreža. Nema interneta, ima ali nema google, nema youtube, ima samo ono što se odobri da može. Šta će ti više? Šta će ti sloboda? Šta ti imaš da glasaš? Ima ekipa ljudi mnogo pametnijih od tebe da odlučuje o svemu. Na televiziji ćeš da ih gledaš svaki dan. Ujutru se ustaje u 6, ispred fabrike u redu u pola 7, pola sata ide kineska himna i rade se vežbe. Razgibavanje. To ako budeš privilegovan da radiš istu smenu. Bićeš srećan čovek.

Obiće nam se o glavu na način da od daljih EU integracija nema ništa, jer kako će posle objasniti tamošnjoj javnosti da puštaju antizapadnu državu. Vučića imaju za svoje interese kao što i on ima njih za svoje a građani Srbije kolateralna šteta...
Dokle ste se integrisali sa tim EUropskim qurvama ? 5 poglavlja za 1/4 veka.
Super, nece ih biti za sledecih 20 iako bi vam trebalo 200 ovim tempom :lol:

Ajde, druže, smiri malo strasti,Ne moraš odmah da vičeš i psuješ kao da si na pijaci.Razumem da imaš neke svoje stavove,Ali ovakav način izražavanja nije ništa drugo do prostakluk i divljaštvo.

Možeš da izneseš svoje mišljenje argumentovano,Bez psovki i vređanja, da se razumemo jasno.Iako možda imaš tačke u svom razmišljanju,Nema potrebe da se spuštamo na nivo psovanja i vikanja.

Tako da, molim te, budi civilizovan i argumentovan,Pa da možemo da vodimo normalnu diskusiju, zdravorazumsku.Jer na taj način ćemo bolje razumeti jedni druge,I možda naći zajedničko rešenje ili perspektivu.

Dakle, iznesi svoje stavove s poštovanjem,I pridruži se konstruktivnoj raspravi bez vike i dreke.Jer samo tako možemo napredovati kao društvo,I pokušati da ostvarimo bolju budućnost za sve nas.

Како Србија да прави реципроцитет, кад санкције нису уведене Србији, већ појединцу, Александру Вулину.

Нека Вулин прави реципроцитет.
cekaj, zar ambasador usa u beogradu nije rekao da su to snkcije samo vulinu zbog neprihvatljivosti usa prema njegovom stavu o rusiji?

dakle ne svidja im se stav neciji o rusiji, i onda imaju pravo da ga diskredituju time DA JE KRIMINALC UMESAN U POSLOVE OKO OPIJATA?

hm, priznaces vrlo bezobrazno zar ne.

uostalom to je ono , ako nisi sa nama protiv nas si i nece te oprati ni dunav ni sava kada te mi ocrnimo?

slicno su pokzalai i 2014te kada je ukrajina odlucila da zaobidje predloge EU pa su nasilno rusili legalno izabranu vlast u ukrajini preko majdana i nacista naoruzanih...

moras priznati da je veoma debilan odgovor njihovog ambasadora...

cekaj, zar ambasador usa u beogradu nije rekao da su to snkcije samo vulinu zbog neprihvatljivosti usa prema njegovom stavu o rusiji?

dakle ne svidja im se stav neciji o rusiji, i onda imaju pravo da ga diskredituju time DA JE KRIMINALC UMESAN U POSLOVE OKO OPIJATA?

hm, priznaces vrlo bezobrazno zar ne.

uostalom to je ono , ako nisi sa nama protiv nas si i nece te oprati ni dunav ni sava kada te mi ocrnimo?

slicno su pokzalai i 2014te kada je ukrajina odlucila da zaobidje predloge EU pa su nasilno rusili legalno izabranu vlast u ukrajini preko majdana i nacista naoruzanih...

moras priznati da je veoma debilan odgovor njihovog ambasadora...
U svetu politike često su reči iskrivljene,Ambasadori iznose svoje stavove, a istina je izgubljena.Sankcije se koriste kao sredstvo pritiska i moći,Dok se narodi zbunjeni pitaju šta se dešava toliko.

Nekad se čini da je sve samo igra za vlast i dominaciju,Bezobraznost i manipulacija postaju svakodnevna praksa u naciji.Stav o Rusiji postaje merilo za diskreditaciju,Dok se istina gubi u moru političke manipulacije.

Ali znaj, dragi prijatelju, da istina je duboko u srcu,Izvan političkih igara i manipulacija svake vrste.Možda ambasador ima svoje motive i ciljeve,Ali u pesmi istinu ćemo otkriti, neka nas vodi putevima istine.

Ne dozvoli da te političke igre obuzmu,Traži istinu, kritički razmišljaj i uvek se pitaj.Jer u pesmi možemo pronaći odgovore skrivene,Istinsku snagu i slobodu koju želimo da živimo.

Svet politike može biti debilan i iskrivljen,Ali u pesmi pronaći ćemo istinu koju želimo da vidimo.Neka nam pesma bude vodič i svetionik pravi,Da otkrijemo istinu koja leži izvan političkih igara laži.

Прочитах роман "Бурна времена" од Мариа Варгас Љосе. Углавном радња се кроз неколико историјских личности тиче Гватемале током 50-60их година 20.вјека. Писац се бавио односом САД према локалним државницима, тј. државама, а на однос САД-а пресудно је утицао став њихових компанија попут "Јунајтед фрута". Покушаји "локалаца" да демократизују земљу, да унапреде стандард становника је био сасјецан у коријену. САД оптуже тренутног председника да је комуниста. Председник (Хакобо Арбенс) нема везе са комунизом. Спровео је неке реформе, нпр. да компаније и домаћи велепоседници по први пут у историји плаћају порез Гватемали, да се од велепоседника одузме земља коју не обрађују и подјели локалним становницима-беземљашима индиосима, уз надоканду штете дотадашњима власницима, отварање школа и слично. Амери га оптуже да је комуниста. Он се брани да Гватемала нема везе са "Русијом", да у земљи нема ни једног совјетског грађанина, да жели изградити напредно демократско друштво какво је САД. Без успјеха. Они му дају спискове "комуниста" које треба отпустити из администрације. Отворено агитују међу официрима гватемалске војске и наговарају их на државни/војни удар. ЦИА организује "либерационистичу армију" састављену до латино плаћеника, на чело јој доведу једног гватемалског пуковника дезертера Кастиљо Армаса, и успију га довести на власт. Овај поништи све реформе које су у претходном периоду спроведене, позатвара и ликвидра десетине хиљада "комуниста", уз несебичну помоћ католичке цркве, а онда та иста ЦИА организује атентат на своје дојучерашње "чедо" и опет испочетка. Писац се дотакао и Трухиљовог режима у Доминикани, као и Папа Док Дивалијеовог на Хаитију.

Back