Ajde da malo pustimo na miru Olju Beckovic, ajde da malo pustimo Biljanu Cincarevic, ajde da malo pustimo probleme drugih zemalja, ajde da pustimo Gey paradu, svi ce oni zavristi kako Bog bude rekao, dakle, sigurno ne kod njega...
Ajde da se upustimo u ozbilje probleme na ozbiljnom podforumu i diskutujemo o obecanjima...
Sta je sa Slobodankom Tasic? Devojcicom koja je plakala pred kamerama, koja zali za detinjstvom, koja je poslala pismo predsedniku Srbije, Borisu Tadicu, koji je navodno zaplakao na to pismo i procitao ga na Samitu bezbednosti. Svi se secamo tog pisma, ali ajde da se podsetimo...
Slobodankino pismo:
Sta se desilo sa njenim snovima? Obecanjima? Obnovi kuce? Bilo je i pretnji od strane Siptara... Zna li iko sta se desava danas sa ovom devojkom, ili je sve ostalo isto, na obecanjima?
Ajde da se upustimo u ozbilje probleme na ozbiljnom podforumu i diskutujemo o obecanjima...
Sta je sa Slobodankom Tasic? Devojcicom koja je plakala pred kamerama, koja zali za detinjstvom, koja je poslala pismo predsedniku Srbije, Borisu Tadicu, koji je navodno zaplakao na to pismo i procitao ga na Samitu bezbednosti. Svi se secamo tog pisma, ali ajde da se podsetimo...
Slobodankino pismo:
Poštovani predsedniče, nakon saznanja da ćete pred Savetom bezbednosti govoriti o situaciji na Kosovu i Metohiji, pišem vam ovo pismo u mrklom mraku, jer ponovo nema struje, i molim vas da ga, ukoliko ste u mogućnosti, pročitate.
Dok vam pišem, osećam se kao list na vetru koji ne zna na koje će strane vetar da ga ponese, jer nikakve zaštite nemam. A ko da me zaštiti?
Oca nemam. Nestao je 1999. godine. Imam petnaest godina, rođena sam na Kosovu i Metohiji i još uvek živim na Kosovu, ali ne u kući u kojoj sam rođena, jer je ona do temelja porušena i spaljena. Moje detinjstvo se razlikuje od detinjstva dece u slobodnim zemljama. Sva deca na svetu imaju svoje drugove, a meni je strah postao nerazdvojni drug, strah od ranog jutra, strah od prvog sumraka. I zato vas, predsedniče, molim, zbog sviju dečjih suza, zbog svih naših patnji, zbog rano otvorenih rana koje nikako da zarastu, prenesite svetu ovu moju poruku. Oduzeto nam je pravo na bezbrižno detinjstvo, pravo na slobodu, pravo na sreću, oduzeta nam je toplina porodičnog života. Neka nam ne oduzmu i pravo da živimo makar i ovakav život, na svojoj zemlji.
Sta se desilo sa njenim snovima? Obecanjima? Obnovi kuce? Bilo je i pretnji od strane Siptara... Zna li iko sta se desava danas sa ovom devojkom, ili je sve ostalo isto, na obecanjima?