AIR SERBIA

fortes

Buduća legenda
Moderator
Poruka
44.015
air-serbia.jpg


Otvaramo ovde zvaničnu temu o nacionalnom avio prevozniku na ovom podforumu, gde možete pisati svoje utiske o uslugama ili politici firme, razmišljanja, vesti o floti ili destinacijama, aktuelnim akcijama za karte,frequent flayer programu...dakle jedna zbirna tema za Air Serbia.
 
Trenutna flota:

A330-202 1 komad (širokotrupni)
A320 2 komada
A319 9 komada
B 737-300 3 komada (leti kao aviolet čarter samo)
ATR 72-500 3 komada
ATR 72-200 3 komada

Na spisku nema Bombardier CRJ-900 iako sam ga video lično letos...moguće da je vraćen sa lizinga.
 
Poslednja izmena:
Na spisku nema Bombardier CRJ-900 iako sam ga video lično letos...moguće da je vraćen sa lizinga.

Си Ар Џеј је негде у септембру враћен Естониан Ер-у од којег је био узет у најам током летњег реда летења.
Постоје неке гласине да ће им са новим редом летења негде од краја марта стићи још два авиона А319
 
Poslovna politika je otišla na neki hibridni nivo između redovne i loukost kompanije,i da.....nažalost to ide na smanjenje kvaliteta usluga na loukoster nivo, preuzeli su njihove principe naplaćuju osveženje u avionu,check in, izbor sedišta....zimi redukuju linije maximalno i da nije državnih subvencija verovatno bi bili u problemu ali ako pogledamo šta se dešava u okruženju i uopšte u tom segmentu prevoza u AS se barem nešto dešava, ima neke expanzije, širi se flota,povećavaju se destinacije,broj putnika...
 
Putin: Russia ready to renew Air Serbia’s fleet

Nažalost sve je izvesnije da umesto kupovine novih A320 NEO koji su bili u opticaju Air Serbia ide ka SSJ-100 i "blagodetima" koje rusko civilno vazduhoplovstvo nosi sa sobom.
Doduše otkazivanje porudžbine A320 je bila arapska odluka i baš me interesuje šta Etihad sad kaže na ovaj očigledno politički dil vlade sa suhojima.

Sve u svemu loše za imidž kompanije ako su uopšte i imali plan da je razvijaju.
 
Poslednja izmena:
Kad ih budu prizemljili posle dve godine zbog delova ili što niko ne zna od čega je ovaj šraf otpao oprostiće se i sa gastarbajterima koji su im hleb nasušni....pucaju sebi u nogu bukvalno. Čista politička usluga a o posledicama otom potom
 
Terminal 4 - "Kapija Amerike": Er Srbija zauzela prvo mesto
" Beograd -- Er Srbija se sa rezultatom od 67 odsto nalazi na prvom mestu po popunjenosti kapaciteta za prevoz putnika na letovima do Njujorka.


Na Terminalu 4 najprometnijeg njujorškog aerodroma, poznatog i kao "Kapija Amerike" jer predstavlja glavni ulaz u zemlju za internacionalne posetioce, srpski nacionalni avio-prevoznik deli prvo mesto sa holandskom avio-kompanijom KLM, podaci su Međunarodnog aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku za septembar 2020. godine.

Na drugom mestu po popunjenosti kapaciteta za prevoz putnika nalaze se kompanije Etihad i Edžipt er, a na trećem mestu Azijana, navodi se u saopštenju Er Srbije......"





 
„Er Srbija“ otpušta deo radnika i smanjuje plate


Er Srbija je objavila poziv za dobrovoljno prijavljivanje za prestanak radnog odnosa, uz isplatu stimulativne otpremnine, a u kompaniji za Tanjug navode da je nacionalni avioprevoznik primoran da smanji broj zaposlenih, kao i plate radnicima.

Er Srbija, kao i ostale aviokompanije u svetu, trpi posledice pandemije korona virusa, koja je značajno smanjila aviosaobraćaj.

„Imajući u vidu ovako dug period od kako traje poremećaj poslovanja, kompanija više nije u mogućnosti da podnese postojeći nivo troškova, pa je primorana da, pored ostalih do sada pokrenutih inicijativa u cilju smanjenja troškova, pokrene i proces smanjenja broja zaposlenih, odnosno rešavanja viška zaposlenih, kao i smanjenja zarada“, naveli su iz Er Srbije u pisanom odgovoru Tanjugu na pitanja o posledicama epidemije na poslovanje nacionalne aviokompanije i merama koje preduzimaju da umanje štetu.

Er Srbija navodi da kao odgovoran poslodavac želi da obezbedi što je moguće bolje uslove za zaposlene koji budu proglašeni viškom, kako prestanak radnog odnosa ne bi ugrozio socijalni status zaposlenih i njihovih porodica.

Zaposlenima koji na osnovu dobrovoljnog zahteva budu proglašeni viškom biće obezbeđene pogodnosti i veći obim prava u odnosu na uslove koji su propisani Zakonom o radu.


Situacija u oblasti putničkog avio-saobraćaja na globalnom nivou izuzetno je teška još od početka pandemije korona virusa od sredine marta,ukazuju u srpskoj aviokompaniji.

Takođe napominju, da usled posledica pandemije celokupna industrija prolazi kroz čitav niz izazova, koji pre svega podrazumevaju značajno smanjenje obima rada, a samim tim i prihoda.

Kako navode, praktično ne postoji nijedna aviokompanija koja nije pogođena, a ni Er Srbija, nažalost, nije izuzetak u tom smislu.

Napominju da je većina aviokompanija do sada već preduzela ili se sprema da preduzme mere restrukturiranja, u vidu prilagođavanja svojih ljudskih i materijalnih resursa novim uslovima poslovanja u okruženju kovida 19 i drastično smanjenom obimu posla.

„Er Srbija je osam meseci, uz izuzetne napore, racionalizaciju poslovanja i smanjivanje troškova, pronalazila načine da u određenoj meri amortizuje posledice globalne krize u avio-saobraćaju“.

Takođe, od samog početka, kompanija je kao svoje prioritete, uz bezbednost i zdravlje zaposlenih, ujedno postavila i očuvanje radnih mesta i zaštitu zaposlenja, ističu u Er Srbiji.
 
Ови ће бар добити неку цркавицу од државе у виду отпремнине за добровољни отказ, док они са аеродрома што су добили отказе могу само да се сликају
 
Er Srbija produžila mogućnost za besplatnu promenu datuma putovanja


Nacionalni avio-prevoznik Er Srbija je usled promenljive epidemiološke situacije i posledičnih ograničenja u putovanjima odlučila da produži akciju besplatne promene datuma putovanja i tu pogodnost omogući svima koji kupe avio-karte do 31. marta 2021. godine.

Promotivna akcija se odnosi na sve destinacije u mreži avio-prevoznika, osim Njujorka, i važi za putovanja do 30. juna 2021. godine, navodi se u saopštenju.

"Imajuću u vidu da aktuelne okolnosti u celom svetu sve više ograničavaju mogućnosti putovanja, uvereni smo da će putnici uz ovu pogodnost imati daleko veću fleksibilnost, a samim tim će moći lakše i rasterećenije da rezervišu letove", izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.

Putnici mogu da zamene datum leta, bez naplate penala, neograničen broj puta i u bilo kom trenutku, a najkasnije dan pre planiranog putovanja.

Ukoliko prvobitno plaćena tarifa nije raspoloživa za novoizabrani datum, moguće je izvršiti doplatu do cene sledeće dostupne tarife.
 
Er Srbija od 1. marta uvodi dva leta nedeljno do Ženeve


Aviokompanija Er Srbija saopštila je da će od 1. marta uvesti dva leta nedeljno do Ženeve.

Planirano je da se letovi za Ženevu, drugu destinaciju Er Srbije u Švajcarskoj pored Ciriha, obavljaju ponedeljkom i petkom.

Ženeva je bila planirana kao jedna od šest najavljenih novih destinacija prošle godine, ali se od toga privremeno odustalo zbog pandemije koronavirusa, navodi se u saopštenju.

Er Srbija dodaje da će letovi ponedeljkom omogućiti dobru povezanost iz Ženeve ka drugim destinacijama do kojih postoje letovi sredinom dana, kao što su Atina, Istanbul, Larnaka, Moskva,Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Sofija, Solun, Tirana i Tivat.
 
Ово је вероватно реакција на информацију да се Изи џет привремено повлачи из Србије, односно до Марта, али и одговор Ер Србије на отварање Берлина прошле године.
 
Er Srbija povećava broj letova do Ciriha


Er Srbija će od 2. februara povećati nedeljni broj letova do Ciriha, saopštila je ova kompanija.
1611321749960.png

„Usled delimičnog ublažavanja putnih ograničenja za ulazak u Švajcarsku koje je stupilo na snagu 21. januara, kao i posledičnog povećanog interesovanja putnika, Er Srbija će pojačati kapacitete uvođenjem dodatnih letova i promenom tipa aviona“, navodi se u saopštenju.


Planirano je, kako se ističe, da se u narednom periodu saobraćaj između Beograda i Ciriha obavlja i do sedam puta nedeljno.

„Zadovoljni smo što uslovi dozvoljavaju da ponovo pojačamo jednu od naših najvažnijih destinacija. Pažljivo pratimo sve promene u tražnji i ograničenjima putovanja i prilagođavamo obim saobraćaja kako bismo omogućili što bolju povezanost između Švajcarske i Srbije, ali i šireg regiona“, izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.
 
Er Srbija poziva putnike da karte direktno kupuju od kompanije

1611759422317.png

Er Srbija uvodi novu globalnu komercijalnu strategiju od letnje sezone, koja počinje 28. marta. Glavni cilj je uspostavljanje direktnijeg kontakta sa putnicima kroz ponudu najbolje moguće cene putem direktnih prodajnih kanala Er Srbije, koji obuhvataju veb-sajt airserbia.com, novu mobilnu aplikaciju, kupovinu karata putem kontakt centra ili u poslovnicama Er Srbije, saopštila je ova kompanija.

Nova strategija će, kako se navodi, takođe obezbediti efikasniju preraspodelu troškova u lancu prodaje karata, kao i priliku da se putnici obaveste brzo i direktno u slučaju bilo kakvih promena.


„Naši putnici će uvek imati pristup najboljim cenama ako kupuju karte direktno od Er Srbije, što ne mora nužno da bude slučaj prilikom kupovine putem ostalih prodajnih kanala u kojima su dostupne naše karte. Da bi putnici obezbedili povoljniju cenu i iskoristili tu pogodnost, neophodno je da rezervacija bude izvršena direktno kod Er Srbije, bilo da je pravite lično, ili putem vašeg organizatora putovanja,“ rekao je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije, navodi se u saopštenju.

Kompanija navodi da je od početka obnove vazdušnog saobraćaja u maju do kraja decembra 2020. godine, 47 odsto ukupno prodatih karata kupljeno putem direktnih prodajnih kanala Er Srbije, tj. putem veb-sajta, mobilne aplikacije, kontakt centra i poslovnica Er Srbije. To je, ističe se, povećanje od 52 odsto u odnosu na isti period 2019. godine.
 
Onaj stari sajt pre par je bio Bože pomozi za online kupovinu ali onaj posle kada su uveli light tarifu je tek tuga. Ne znam jesu li sada nešto menjali ali ako su ozbiljni neka porade na tom utisku.
 

Back
Top