Aiaio radi radio...

Džudi S

Domaćin
Moderator
Poruka
4.802
RADIO.jpg
Stihovi pesme "Aiaio radi radio" Bijelog Dugmeta poslužili su mi za naslov teme.

Videla sam da postoje teme o radio Beogradu, ali vidim da nema teme o radijima Studio B, Index radio, radio Pingvinu, radiju B92..

Jako mi je žao što su, dolaskom novih vlasnika, ukinute mnoge dobre emisije na radio stanicama.

Volela sam da slušam, posle i da gledam Veljka Pajovića- Veljka Veseljka koji je vodio "Beogradsku razglednicu" na Studiju B.

Kao tinejdžerka slušala sam "Ozon " na radiju 202, a ne mogu da se setim gde se emitovala emisija "Oblak u bermudama".

Nedeljom sam slušala "Vanilice" na B92. Na poslu Index radio..

Mogla bih mnogo da pišem o radiju, ali neću..

Da li ste vi ljubitelji radija? Šta slušate, koju radio stanicu?

Da li će radio kao medij nestati?

Foto: Pixabay com

Oblak u bermudama - Radio Beograd 202, autor Darko Kocjan, Zemunac, isli smo u istu osnovnu skolu i gimnaziju (to sam kasnije cuo) ali je stariji 6 -7 godina od mene. U svakom slucaju znamo se iz "kraja".

Radio je i "Alternativni vodic kroz BGD" i "Ozon", takodje.

Pogledajte prilog 1638199

Da li ce radio nestati? Verovatno hoce jer je slusanost sve manja, mladje generacije ga ne slusaju a mi stariji izumiremo.

Slusam neki lokalni muzicki radio ovde gde zivim Radio Jack 96.9 FM (imaju odlican klasican rock) ali iskljucivo u kolima, pustim radio da drnda dok vozim a dosadi mi moja muzika sa flash memorije (imam mozda 100-150 stvari na usb-flashu koje nisam menjao bar 8-9 godina, hehe). A za racunarom sam slusao Radio Lagunu dok je nije unistio Mitrovic, zadnjih godina slusam Radio Naxi - izaberem kanal sa muzikom koja mi se trenutno slusa. Uglavnom ne slusam vise radio emisije i neku pricu, iskljucivo muziku, zadnji put sam slusao emisije na Laguni dok ih nisu pogasili (Darko, Brakus...).

Edit.
Probao sam da slusam i 021, pod uticajem supruge koja je iz NS (plus joj je jedna od urednica na tom radiju najbolja drugarica iz detinjstva), ali mi ni njihov izbor muzike nije odgovarao, kao ni emisije a ni nekako sav taj stav/nastup bez ikakvog naboja...

Poslednja izmena:
Rado slušam radio ali isključivo preko interneta. S obzirom na izvor nemam neke omiljene kanale već lutam. Ovaj accuradio slušam već neko vreme. Verujem da će radio ostati još dugo prisutan za sve one koji obavljaju poslove za koje je bitan vid ali mogu da se isključe što se tiče ostalih čula. Samo staviš slušalice u uši i otploviš...

https://www.accuradio.com/latin-music/

Mogla bih mnogo da pišem o radiju, ali neću..
Što?
Jesam. Stalno mi je upaljen. Tamo negde 2006-2007. sam voleo da slušam City Radio. Puštali su kako poznate hitove tako i neku alternativu, našla se poneka emisija i generalno malo priče i reklama. Nažalost, posle koju godinu je prestao sa radom. Posle sam slušao MFM. Isto dobar, sličan koncept, ali ni on nije opstao. Jedno vreme sam slušao Beograd 202 ali nije mi u potpunosti legao. Danas preko neta slušam zagrebački Radio 101, mada je u periodu 2020-2022. bio bolji jer je puštao domaće pesme i neke manje komercijalne hitove, ali odonda su se i oni orijentisali na hitove koje sam čuo hiljadu puta. Izgleda da nije isplativo puštati manje poznate stvari. :neutral: Mada nešto čujem da je odlazio u stečaj, gasio se, menjao upravu, ali se uvek vraćao.

A u dnevnoj sobi se sluša Rock Radio, po meni više nego dobra stanica.
Neće. Uvek će se naći neko da ga sluša. Radio je večan dok su mu slušaoci verni... ili tako nešto. :mrgreen:

Back