Ne moze algoritam da unosi nove domene. Covek je taj koji pise algoritam. Znaci da bi napravio novi algoritam moras misliti. Sve sto algoritam moze je da iz
seta vec postojecih algoritama odabere jedan ili vise. No za resavanje problema, mora misao. Ne zelim sad ovde da se upustam ali posledica Gedelovih teorema
je i cuveni halting problem.
https://en.wikipedia.org/wiki/Halting_problem
Znas li da sam ja napisao program koji pise programe, trebao mi je makro koji u toku izvrsenja menja svoju strukturu i domene, tj sta ce raditi i na kojim podacima.
E sad, to moze da se radi preko programiranja i AI, ali em koristim neki makro koji ima ogranicen subset komandi , em i ne znam da programiram AI.
Ali makro dozvoljava da menja sam sebe i da promenjenu verziju startuje sa tabula rasa, tj da nema pojma nista o tome sta je pre bilo.
Bukvalno je deo programa pisao po source programa i kad se ispune uslovi, on pokrene proceduru za update....
Jednostavan je i uslov i sve oko rada, tako da nije bilo tesko programirati to i nije bilo gresaka....
Makro je u sustini interpreter, ali mala razlika....ne vidim kako bi ga uslov da mora biti kompajler sprecila da odradi isto...
Ja nisam neki vicni programer, ja sam ti samo citaj manual i primenim i zato mrzim programiranje jer retko je danas onako kako pise u manualu....bagova koliko volis, to je prosto sramota nekog ko dobro koristi taj programerski alat nazvati programerom, vise je handler tog software paketa...
Vise treba da zna o bagovima i izbegavanjima nego o slobodi razmisljanja ...Jer da je drugacije, onda ne bih najvise brinuo oko toga da li ce prihvatiti moju sintaksu koja je zvanicno normalna ili dozvoljena...nego treba da pazim na nedokumentovano automatsko dodeljivanje u vrstu podataka koje nekad odradi posao ovako a nekad onako...
Kultura programiranja ustvari namece restrikcije pri programiranju da bi se zaobisle sve moguce nekontrolisane putanje kod softwarea za programiranje..