Ahhh...Ta odvratna stvorenja...RODITELjI

Ja sam '90godiste....i nemam ogranicen izlazak....Mislim nikada mi mama nije rekla "ej,tad i tad da si kod kuce".Mada....kad razmislim,ja nikad skoro i nisam ostala duze od 00-00:30 napolju....jjednostavno postane mi napolju smor...Uglavnom izlazim oko 21h.A moj odnos sa mamom...posto zivim samo sa njom...Je feeeeeenomenalan.Ima perioda kad se stalno svadjamo,to je sada normalno valjda u ovim godinama...Jer kad razmislim,meni ona nikada nije prigovarala za ocene,za drustvo....Nikada nije rekla "nemoj piti,pusiti"itd,mada ja to i ne radim..Bas je opustena mama.Npr moja drugarica je zbog slabih na polugodistu imala sada u petak uvece privatne casove....A pocinjao jje raspust...To je totalno blesavo.Mogu reci da sam po pitanju roditelja prosla na najbolji moguci nacin :)

Fallen Rebel:
Ok, da razjasnimo ne zelim nikog ko che da popuje i govori gluposti kao,to je za vashe dobrao..bla,bla...gundj,gundj...
Ova tema je posvechena onima koji su po milioniti put besni dojurili u svoju sobu,zalupili vrata i pocheli da urlaju u jastuk...
Htela bih da pishete,o tome svoja pa hmmm...losha iskustva,sa roditeljima...
ja bih poludela sa njima da mi nema nirvane koju slusham uvek kad poludim...Dakle vi lepo pishite shta vas nervira,shta biste im uradili,i tako,a ja chu da pochnem...

Well,ja imam 13 god i zvanichno sam tinejdzer!a oni idalje teraju gluposti kao da je od 9 do 10:30 za trening suvishe kasno,da ne znaju shta sve moze da se desi,po tim ulicama,i ostale roditeljske gluposti...Pa ja trenutno zelim da ih isteram iz ove kuche,i ishutiram svom snagom,a zanm da chu kasnije da iskuliram,i smirim se al' nema veze...
Pa pishite plz,da znam da nisam jedina kojima su matorci totalni frikovski glupanderi!!! :evil: :evil: :evil: ;-)

Pa to je sve za tvoje dobro :twisted:
Ima da im budes zahvalna jednoga dana i i roditelji su uvek u pravu.....samo slusaj roditelje....I nirvana ....CcCcCCccC losa muzika .........:mrgreen:
Hahahahahahhaah kako je tesko biti tinejdzer,..drago mi je sto sam to vec prosla ;)

Mene je ova devojcica potpuno vratila u mojih 14 godina, sa sve Nirvanom...Ne znam da li je to kod tebe klasican tinejdzerski sukob, znam da se kod mene radilo o potpunom nerazumevanju i problemu koji je tada isplivao i godinama bivao sve gori, mada su svadje dobile sasvim drugaciji oblik. Moj savet u svakom slucaju: uci skolu, pazi koji faks biras i spremaj se da sto pre odes od kuce.
Jos nesto oko te zabrane izlazaka. Moja najbolja drugarica je imala neograniceno vreme za izlaske, jer je imala kevu zajebanta koja nam je objasnjavala da manijaci obave posao do 10,11 kad su im i najvece sanse da nesto zaskoce, a u 3,4 ujutru vec spavaju. Toliko o klasicnim manijacima. A sto se tice bilo kakvih ogranicenja izlazaka mislim da su imbecilni, jer devojcice koje imaju neogranicen izlaz vracaju se kuci kad i njihove drugarice, a i secam se da sam ogranicenim vremenom bila prisiljena da visim po nekim lokalnim rupama gde se stvarno skupljao po pravilu sljam, umesto da sam mogla da odem u centar, u kst ili skc i vratim se onim u 1 ili 2 kuci. Tako je bilo u osnovnoj skoli, a vec u prvoj godini sam im objasnila te stvari i dobila neogranicen izlaz. A secam se devojke koja je imala izlaz do 3 i onda mesto da ostane na nekom zuru do ujutru dokle i svi, ona mora sama da se vraca po mraku kuci.A i onih koje su imale toliko stroge roditelje da kad ih slucajno puste na neki zur ove totalno polude u zelji da nadoknade propusteno. Mislim da je jako vazno da tinejdzeri izlaze koliko hoce jer u tim godinama vreme protice na potpuno drugaciji nacin nego odraslima. Svako vece izgleda vazno,koliko se ja bar secam, treba steci iskustvo u kontaktiranju sa drugima. U tim godinama radices sve ono sto mislis da treba da radis, a neces raditi ono sto ti osecas da je pogresno, bez obzira na matorce, ne znam zasto im je to tesko da ukapiraju.

pa mogla bih da ti budem mama... da se nisam pazila u srednjoj skoli :) A posto nisam bila vredna i nisam jos uvek zavrsila fakultet zivim sa roditeljima, koji, da se razumemo, nisu zlikovci, ali se nikako ne kapiramo i ja sam od svoje 14 godine pokusavala na razne nacine da ne budem kod kuce, pa je moj savet- kratkorocna resenja ne pomazu, knjigu u sake da mozes sto pre da se osamostalis, a onda ce i odnos sa njima biti ok. Vazno je da ti znas sta hoces i da to sama i ostvaris, da se oslonis na sebe. To je najiskreniji savet, na osnovu loseg iskustva.

caos....ja sam 91* god....odkud znam,meni nikad nisu rekli tacno vreme kad moram da se stvorim kuci...nisu oni tako losi...ali ovde gde ja živim nemam ni gde da izadjem...svi su željni i potrpaju se u sve kafiće...i skroz mi je bezveze da i ja tamo izlazim...

najveći problem prave oko škole...i tako me smaraju uči,uči...kako može jelena....kako može sandra a tebe sve mrzi....bla,bla,bla....ali dobro...ovako nemam vecih problema...

vozdra...

p.s.ej e to slučaj samo kod mojih ili....?

_mis_:
pa da kad dobijem npr. 3 iz hemije,onda kazen...pa mama niko nije dobio pet...svi su dobili lose ocene i jovana i marija i sandra....i onda ona kaze da ne uporedjujem da nju zanimam samo ja....i tako....

Da, ovo je odavno preraslo u opstu epidemiju, da bi psiholozi mogli da imenuju neki sindrom za ovu pojavu :roll:
Profesor je uvek upravu, druga deca su losa i nevaljala, a chedo mamino treba zastiti od loshih uticaja :roll:

Back