Ahhh...Ta odvratna stvorenja...RODITELjI

Fallen Rebel:
Ok, da razjasnimo ne zelim nikog ko che da popuje i govori gluposti kao,to je za vashe dobrao..bla,bla...gundj,gundj...
Ova tema je posvechena onima koji su po milioniti put besni dojurili u svoju sobu,zalupili vrata i pocheli da urlaju u jastuk...
Htela bih da pishete,o tome svoja pa hmmm...losha iskustva,sa roditeljima...
ja bih poludela sa njima da mi nema nirvane koju slusham uvek kad poludim...Dakle vi lepo pishite shta vas nervira,shta biste im uradili,i tako,a ja chu da pochnem...

Well,ja imam 13 god i zvanichno sam tinejdzer!a oni idalje teraju gluposti kao da je od 9 do 10:30 za trening suvishe kasno,da ne znaju shta sve moze da se desi,po tim ulicama,i ostale roditeljske gluposti...Pa ja trenutno zelim da ih isteram iz ove kuche,i ishutiram svom snagom,a zanm da chu kasnije da iskuliram,i smirim se al' nema veze...
Pa pishite plz,da znam da nisam jedina kojima su matorci totalni frikovski glupanderi!!! :evil: :evil: :evil: ;-)

Nemoguce da imas takve probleme sa roditeljima samo zbog treninga... Sta ti hoces ? Da neces mozda da u 13 godina imas decka, ides po diskotekama, ostajes do kasno uvece, da dajes sebi slobodu da se ponasas i oblacis kao da si starija ? Ako je tako onda se tvoji roditelji sa punim pravom prema tebi ponasaju, tako kako se ponasaju...

Vi ostali sto se zalite da vas roditelji smaraju, gnjave, dave, brane ovo ili ono - cutite ! Pa sta ako je tako ? Sigurno necete da crknete zbog toga...

Moja mama je verovatno najveci paranoik koji postoji, pa mi je izlazak u 16. godini do 11 i to sam je jedva ubedila kada sam krenula u srednju... mada ja uvek kasnim pola sata do sat. Ume da preteruje: npr. 1. razred sam zavrsila vr. dobra (u osnovnoj sam bila vukovac) i ona je izvukla zakljucak kako sam strasno popustila u skoli i da cu zavrsiti kao neki narkos koji ce krasti da prezivi??? Ali uglavnom se dobro slazemo.
Za oboje je karakteristicno da vole da znaju apsolutno sve, ako dobijem poruku, ko je poslao, sta je napisao... nije mi jasno... nikad nisam pravila probleme.
Sto se tice tate, on mi nikada ne kaze u lice sta misli o mojim postupcima, vecito se vredja na neke moje komentare ali mi to nikada ne kaze. Sve saznam od mame. Valjda se boji da ne izgubi moju naklonost, ali ce je pre izgubiti ako bude takva kukavica.

nikad nisam imao nikakva ogranichenja...ali to ne znachi da sam to iskorishtjavao krajnje podlo...kao shto LPhoklica reche niti pushim niti pijem,nit se drogiram...a uvek sam imao pri ruci te zaebancije.U svakom sluchaju ja se mogu samo zahvaliti mojim roditeljima shto su me ovako vaspitali.Nemam nishta negativno da kazem o njima.Ja ih zovem "moderni roditelji" shto oni i jesu,znaju shta zelim,znaju shta je danas moderno i to mi dopushtaju,mogutje da bi mi i vishe nudili kad bi imali shansu.

trivijan:
Moja mama je verovatno najveci paranoik koji postoji, pa mi je izlazak u 16. godini do 11 i to sam je jedva ubedila kada sam krenula u srednju... mada ja uvek kasnim pola sata do sat. Ume da preteruje: npr. 1. razred sam zavrsila vr. dobra (u osnovnoj sam bila vukovac) i ona je izvukla zakljucak kako sam strasno popustila u skoli i da cu zavrsiti kao neki narkos koji ce krasti da prezivi??? Ali uglavnom se dobro slazemo.
Za oboje je karakteristicno da vole da znaju apsolutno sve, ako dobijem poruku, ko je poslao, sta je napisao... nije mi jasno... nikad nisam pravila probleme.
Sto se tice tate, on mi nikada ne kaze u lice sta misli o mojim postupcima, vecito se vredja na neke moje komentare ali mi to nikada ne kaze. Sve saznam od mame. Valjda se boji da ne izgubi moju naklonost, ali ce je pre izgubiti ako bude takva kukavica.

Ne seri da sa 16 smes do 11... Ja sam u osnovnoj izlazio duze nego ti sada, jes' da nisam bio vukovac u osnovnoj, ali sam bar prolazio odlican i upisao dobar smer u srednjoj... Reci im u oci da trebas da imas svoju privatnost, jer, ako je istina to sa porukama, je totalno preterivanje... Pobaj popricaj sa njima o ovome sto si napisao...

Moji su relativno ok.Mogu da se dogovorim sa njima oko svega,mada ponekad kao i svi ljudi smaraju pricama tipa:kad,gde,kako....ali uvek dobijem na kraju ono sto zelim jer znam kako treba da se postavim prema njima.Ranije sam i ja imala puno probleme oko izlazaka,sve dok nisam skontala da je najvaznije da smislis taktiku,kojom ces dobiti ono sto zelis.Tako ja idem radim sta zelim,imala sam dosta problema,ali sam ih sama i resila,a oni su svesni toga,pa jednostavno cute.....shvatili su da je tako dobro!

Sada kada imam 21 godinu i kada su me prošle one prve tinejdžerske frustracije,sve više počinjem da gledam svoje roditelje kao ljudska bića koja imaju svoje mane,slabosti,uhodani način razmišljanja i koje život uopšte nije mazio...Kada počneš da pretičeš svoje roditelje po mnogim pitanjima,počneš i da shvataš da su u najvećoj meri ispali onakvi kakvima su mogli,manje ili više i da povlačiš neke paralele i poredjenja izmedju njih i sebe.Ponekad izgleda i zastrašujuće,ali tako treba da bude..
Mislim da najveći nesporazumi potiču upravo iz te nemogućnosti pravljenja paralela i dobre komunikacije. Većina roditelja zaboravi kako je to izgledalo kada su oni bili mladi i šta je njima bilo najvažnije,pa izgubi i moć da shvati šta usrećuje njihovu decu.

Back