Ah taj Deretić...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pomorski je bio brzi, ali i rizicniji... mislim da je u filmu nebesko kraljevstvo, slikoviti prikazano kako krstasi na putu za svetu zemlju mogu da prodju na brodu!!

kopneni je bio sporiji, sigurniji... i naravno dobro dodje upoznati licno vladare kroz ciju se zemlju prolazi i ucvrstiti vece sa njima!!

e sad sto je on ima gomilu gvozdjurije na sebi pa se udavio, to je vec druga stvar!

АУ ................ШТО ЈЕ ОВО ДОБРО .
БАШ СЈАЈНО ДА НЕКО ПИШЕ ОВАКО ЛЕПО И ИСТТИНИТО О НАШОЈ СРПСКОЈ ИСТОРИЈИ.
A, vidi ovo:

Zamislite zemlju Srbiju, u Srbiji selo Slovac,
u Slovcu živi Vukola, najveći lovac.
Kad Vukola krene da lovi, povede i svoje kerove,
ljuta panika hvata velike i male zverove,
sasvim opuste pećine, i šuma osiromaši,
jer Vukola samo puca, a nikako da promaši.
Kad Vukola ide da lovi, on je zaista divljačan,
inače je dosta zabavan, čak i privlačan.

I ovde ima izuzetaka...

Kada god se puške mašim, ja promašim,
niti drhtim, nit se plašim, al promašim,
nit se bunim, dok je punim, al promašim,
nit se branim, dok nišanim, al promašim,
nit se svađam, kada gađam, al promašim,
niti štucam, kada pucam, al promašim,
među tuđim, mađu našim, ja promašim.

Javljaju iz Osla da tu nisu čista posla!

Javljaju iz Brisla da to nema smisla.

Osramotim karabina kao strina,
upropastim svakog metka kao tetka,
zečevi i druge zveri, u zaveri,
pronose mi svoje njuške ispred puške,
i govore sve što misle u kapisle,
izvlače mi dušicu na mušicu!

Javljaju iz Osla da tu nisu čista posla!

Javljaju iz Brisla, da to nema smisla.

I ovo:

Nema više onog doba, kraljevske su krune pale,
ne prolazi naša roba, nema leba za budale.
Dok sam bio dvorska luda, sadio sam plave lale,
sada čuda ima svuda, nema posla za budale.
Ljudi znaju novo znanje: ni sa decom nema šale,
a dvorova sve je manje, nema mesta za budale.

Ovo je vreme čuda, ujaci padaju s duda!

Jedna ovca siva u bazenu pliva.
Jedan hrabri slon trči maraton.
Jedno ptiče golo voli vaterpolo.
Jedan ljuti ris obožava klis.

Tu oko Gore Fruške, stričevi padaju s kruške.

Jedan poljski cvet igra rukomet.
Jedan žuti nar pao u bunar.

Ih, što je život jedna farsa, tetke padaju s Marsa.

Svi znanci i svi stranci - možda su padobranci.

Gde su oni ljudi prosti, što im neke daske fale,
sad svi pate od mudrosti, nema leba za budale.

(Ršum: Ma šta mi reče)

Eto tako, ako je ono onako, onda je ovo ovako...

R.Radić i njegovi učenici bi mogli da se služe naučnom metodologijom i da počnu da uvažavaju i druge koji ne misle kao oni.Dr.Olga Luković-Pjanović je doktorirala na Sorboni - Srbi narod najstariji.Na mnogim naučnim skupovima počinju stručnjaci da preispituju dosadašnju istoriju jer ima mnogo neslaganja.Šta je i gde je ISTINA?
Time treba da se pozabavi dr.R.Radić i njegovi učenici,a ne da vređaju druge,jer i mi drugi možemo da dokažemo da oni baš ništa neznaju!!!

Не треба се чудити њиховом незнању, већ немоћи да сами увиде своје заблуде и грешке
и да разумно почну да виде и другу праведнију страну.

R.Radić i njegovi učenici bi mogli da se služe naučnom metodologijom i da počnu da uvažavaju i druge koji ne misle kao oni.Dr.Olga Luković-Pjanović je doktorirala na Sorboni - Srbi narod najstariji.Na mnogim naučnim skupovima počinju stručnjaci da preispituju dosadašnju istoriju jer ima mnogo neslaganja.Šta je i gde je ISTINA?
Time treba da se pozabavi dr.R.Radić i njegovi učenici,a ne da vređaju druge,jer i mi drugi možemo da dokažemo da oni baš ništa neznaju!!!
Dr Olga Luković-Pjanović jeste doktorirala na Sorboni, ali – lingvistiku. To je bar dvadesetak puta ponovljeno na ovom forumu.

Nisam učenik dr Radića i nikoga ne vredjam... a dokazivati istorijsku istinu poigravanjem sa rečima, smatram u najmanju ruku neozbiljnom rabotom.

Vi drugi ne znam koji ste, a što se tiče dokazivanja znanja/neznanja, izvoli... i ti, i vi drugi.

Kreni od Rg veda... imaš Milića od Mačve.;)

Не знам колико који вреде али ако им се дода Орбин, Поп, Филозоф и Дука Јован онда добијете екипу комплетну, Све исти извор, и сви ови после њих само су преписивачи, сваки на свој начин, али неко мора и то, не можемо само одобровати, о чему би онда писали?

Не знам колико који вреде али ако им се дода Орбин, Поп, Филозоф и Дука Јован онда добијете екипу комплетну, Све исти извор, и сви ови после њих само су преписивачи, сваки на свој начин, али неко мора и то, не можемо само одобровати, о чему би онда писали?
Jesi i ti video doktorovu pretnju, izazov, šta li je? Evo ti dole, pogledaj još jednom.

E, sad, Vujadine, nemoj da glumiš plave šlemove... čovek traži da se izjasnimo. Ti čak i ne govoriš koja je to ekipa, Radićeva ili Deretićeva.

Izjasni se, druže, kad se to traži od tebe. ;)

Jesi i ti video doktorovu pretnju, izazov, šta li je? Evo ti dole, pogledaj još jednom.

E, sad, Vujadine, nemoj da glumiš plave šlemove... čovek traži da se izjasnimo. Ti čak i ne govoriš koja je to ekipa, Radićeva ili Deretićeva.

Ја не видим разлику између њих у позитивном смислу, зато сам их и стрпао у исту врећу. Они сви, без разлике, су писали, и пишу за лични интерес и престиж, и није им много стало до истине. Кад прочиташ Орбина и Деретића, на први поглед не можеш знати кога читаш, мораш погледати шта пише на корицама, а кад читаш ове друге они од других ваде разне детаље и састављају своје знање. А кад кажеш Радићева и Деретићева, могао си рећи; Партизанска и Четничка, верујем да су то главне разлике.

Poslednja izmena:

Ја не видим разлику између њих у позитивном смислу, зато сам их и стрпао у исту врећу. Они сви, без разлике, су писали, и пишу за лични интерес и престиж, и није им много стало до истине. Кад прочиташ Орбина и Деретића, на први поглед не можеш знати кога читаш, мораш погледати шта пише на корицама, а кад читаш ове друге они од других ваде разне детаље и састављају своје знање. А кад кажеш Радићева и Деретићева, могао си рећи Партизанска и Четничка, верујем да су то главне разлике.

Poslednja izmena:
Vujadine
Koliko je meni poznato Jovan I. Deretic je ipak istrazivao po arhivama i bibliotekama
sirom sveta, pa samim tim se ne moze porediti sa nekim radicem kome je to bilo nedostupno .( to je poznata pojava pod imenom radiceva prepisivacka skola ,tri knjige se procitaju da se od tekstova napravi jedna ).

Poslednja izmena:
Vujadine
Koliko je meni poznato Jovan I. Deretic je ipak istrazivao po arhivama i bibliotekama
sirom sveta, pa samim tim se ne moze porediti sa nekim radicem kome je to bilo nedostupno .( to je poznata pojava pod imenom radiceva prepisivacka skola ,tri knjige se procitaju da se od tekstova napravi jedna ).

Не мислим да је сада неком нешто недоступно, јер скоро све што је написано то је на интернету. Једна разлика између Деретића и осталих је Библија, Деретић се ослања, са правом, на добар део Библије, што остали потпуно негирају из политичких разлога и етике. Иначе у нашим манастирима и црквама има много историјских валидних података, више него на осталим изворима, али је то модерним историчарима чисти мит и није прихватљиво као извор. Може се и за Деретића рећи да је прочитао много књига и од тога саставио своје књиге, друкчије се ни не може, ако се не узме у обзир и мит и црква и народно предање, које је још увек главно у свему томе. Тако да се Деретића може сматрати само опширнијим а не истинитијим од других, зато сам рекао да сви заслужују да буду у истој врећи па нека узме коме ко одговара.

На нучном скупу у Санкт Петербургу је прихваћен реферат др.Јована И. Деретића,Слободана Јарчевића и мр.Драгољуба Антића.
Имате сајт на теми коју сам отворио па погледајте.
Старији смо и од амеба.
Срби народ најстарији.
http://www.trinitas.ru/rus/doc/0012/001c/00121700.htm

Poslednja izmena:
Predavanja na temu Zabranjena Istorija se nastavljaju, danas u 19h u Novom Sadu, Radnička 20a, u prirodnjačkom muzeju... govornik, naravno Jovan I. Deretić
Pa ako nekog interesuje, neka svrati...

Ja sam novi na forumu pa malo kasnim sa komentarom:

Procitao sam plakat sa pozivom na kome je bas prigodno ogromnim slovima pisalo

PRDAVANJE

Zao mi je samo sto se nisam vratio po foto aparat

Istorija je kompleksna nauka,tako da između ostalog uključuje i lingvistiku.
Mr.Dragoljub Antić je po priznatim metodologijama dokazao da velika seoba naroda nikada nije bila,kao ni doseljavanje Srba na Balkan,jer su Srbi od nastanka sveta bili prisutni na ovim prostorima a i šire.Pokojna gospođa Olga je naučnom metodologijom dokazala da je srpski najstariji jezik na svetu.
Možemo mi laici da se slažemo ili ne,ali to je istina.

Istorija je kompleksna nauka,tako da između ostalog uključuje i lingvistiku.
Mr.Dragoljub Antić je po priznatim metodologijama dokazao da velika seoba naroda nikada nije bila,kao ni doseljavanje Srba na Balkan,jer su Srbi od nastanka sveta bili prisutni na ovim prostorima a i šire.Pokojna gospođa Olga je naučnom metodologijom dokazala da je srpski najstariji jezik na svetu.
Možemo mi laici da se slažemo ili ne,ali to je istina.
Sam se sa sobom ne slažeš...

Istorija uključuje izmedju ostalog i lngvistiku, ali se istorija ne piše isključivo na osnovu lingvističkih istraživanja, odnosno na osnovu kojekakvih konstrukcija smeštenih u istoriju jezika.

Pokojna gospođa Olga je naučnom metodologijom dokazala da je srpski najstariji jezik na svetu.

Није, и не знам одакле ти то уопште. Олга Луковић-Пјановић је одбрану докторске дисертације о етимолошкој анализи старогрчке речи "дике" (правда) засновала на тумачењу преко српског и словенских језика, тврдећи да је та реч оригинално српска, и то је све.

А најстарији језици на свету су језици афричких урођеника, са "цоктањем" и "кликтањем", и у великој мери указују на примитиван карактер друштва, с обзиром да су се врло мало променили кроз хиљаде година. Старост језика није никакво мерило напредности културе, чак је често доказ о њеном неразвитку.

Без зезања, у језицима које спомињем се поред нормалних и нама уобичајених гласова користе и тзв. "кликови", на пример "ц" као код цоктања и још пар лупкања језиком које свако од нас уме да изведе, само их је немогуће записати. Ти звуци се користе упоредо са гласовима, и налазе се у речима равноправно са њима. Сматра се да су постојали у већини афричких језика, али да су као врло архаична особина опстали махом у затвореним и мање развијеним друштвима.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back