agrobanka -spremaju li se hapšenja za ove kriminalce

snejks

Elita
Poruka
17.871
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=08&dd=07&nav_id=632963
“Za 40 godina rada u banci, 2010. godine uprava banke je procenila da je banka dobro radila i poslovala i ja sam dobio korektu nagradu“, kaže Antonić.
Agrobanka je zbog gubitka od 300 miliona evra izgubila dozvolu za rad. Ovi ogromni gubici su nastali tako što su davani krediti raznim firmama bez adekvatnog obezbeđenja. U medijima se spekuliše da je bivše rukovodstvo Agrobanke na čelu sa Dušanom Antonićem davalo kredite politički podobnim kompanijama i pojedincima i da se nije uzimala u obzir njihova mogućnost da te kredite vrate. I pored toga što se mesecima u javnosti priča o odgovornosti kako rukovodstva Agrobanke, tako i čelnika Vlade koji su imali svoje članove u upravi banke, ali i NBS koja je vršila kontrolu, do sada još niko nije označen kao krivac za propast ove banke.
Na pitanje da li je ta nagrada bila 800.000 evra koliko se spekulisalo u javnosti, Antonić odgovara da je jedna nagrada bila na nivou od 300.000 evra za 40 godina rada, a druga u istom iznosu za 10 godišnji rad.

“Sve moje nagrade su bile u funkciji daljeg razvoja banke“, naveo je Antonić.
more za ove organizovati preki sud i pobiti ih bez pitanja na mestu gde ih zeteknu , kompletnoj familiji sve oduzeti i proterati ih sa ovih prostora
stokA JEDNA LOPOVSKA
 
Antonić od Agrobanke dobio 600.000€
Izvor: B92

Beograd -- Dušan Antonić, nekadašnji predsednik IO Agrobanke, ekskluzivno za B92 govori ko je kriv za minus od 300 miliona i priznaje da je od banke dobio 600.000 €.
Bivši prvi čovek Agrobanke ne vidi problem u tome što je taj novac dobio u trenutku kada je nastala ekonomska kriza i napominje da je spreman da priča sa državnim organima o tome kako su se delili krediti, ukoliko ga pozovu.

Kako i zašto je propala Agrobanka - jedna je od afera čije rešavanje je najavila nova Vlada Srbije. Ovoj banci oduzeta je dozvola za rad jer je otkriveno da je u gubitku 300 miliona evra pre svega zbog nenaplativih kredita koji su davani firmama.

Na pitanje da li se oseća odgovornim zbog toga što je bio na čelu banke koja je napravila gubitak od 300 miliona evra Antonić odgovara da je sa njim na čelu banka završila 2010. godinu sa dobitkom od milijardu i sto miliona.

B92: Na osnovu kojih podataka se onda trvdi da je banka u velikom gubitku?

Antonić: Mi smo bili do kraja decembra 2011. godine, smenjeni smo i nova prinudna uprava koja je došla je napravila taj gubitak od 300 miliona evra. Gubitak je napravljen na određen način, da li ciljno ili bilansno, uvođenjem mera Narodne banke. Narodna banka je došla u kontrolu početkom jula prošle godine i nije posle toga dozvolila da izvršimo reprogram kredita.

B92: Vas optužuju da ste dali veliki broj kredita koje niste dobro obezbedili i za koje se kasnije ispostavilo da banka ne može da ih naplati?
 
300 miliona evra ukrali DS-ovci iz agrobanke

Raju Rodica su za nevracen kredit od 100.000 maraka drzali u pritvoru 2 godine

za 300 miliona evra nevracenih kredita niko iz DS-a nije otisao u zatvor

Cak su delili sami sebi bonuse od par stotina hiljada evra za "uspesno obavljen posao upropastavanja Srbije"

Gubitke pokrise gradjani Srbije od poreza koji placaju
 
vecina kredita koji su propali izdati su firmama ljudi iz vrha SPSa. A Dacic ce samo da ih fino zastiti da i dalje ne vrate pare. Krivicu ce u potpunosti da svale na banku i direktore a pare nece biti vracene nikad.

ne lupetaj gluposti 99% kredita su uzeli DS-ovci

ukupan gubitak koji su DS-ovci napravili upropasacavanjem 3 banke je preko 1 milijarde evra

i ti glasas za te lopove

sram te bilo
 
Ovaj lesinar Antonic sad tvrdi da je poslovao kako treba a da je gubitak napravila NBS kada je uvela prinudnu upravu u banku. Lupi i ostade ziv, debil.

A ja sam se svojevremeno ovde raspravljao sa idiotima koji su tvrdili da je "Beobanka" dobro poslovala (jeste, na papiru, isto kao i Agrobanka) a da je DOS/DS unistio cim je dosao na vlast.

E pa sad uzivajte u zaostavstini i SPS-a i DS-a, sutra cete ponovo i u blagodetima SPS-a pa SNS-a, pa tako redom. Dok je ovaca bice i vune.
 
Poslednja izmena:
ne lupetaj gluposti 99% kredita su uzeli DS-ovci

ukupan gubitak koji su DS-ovci napravili upropasacavanjem 3 banke je preko 1 milijarde evra

i ti glasas za te lopove

sram te bilo

prvo Tixi nemoj da mesas babe i zabe sve i da glasam za Angelu Merkel to nikako nema veze sa nenaplativim plasmanima Agrobanke. da nemas balvan u oku zvani DS i Boris Tadic video bi da ovde nije tema DS i da ima i drugih mnogo vaznijih momenata kod pitanja propasti Agrobanke

zato ajmo malo realno

U koju god da se nenaplaćenu pozajmicu Agrobanke malo dublje zagrebe, jasno je da su članovi Izvršnog i Upavnog odbora banke sporne kredite dodeljivali uglavnom firmama čiji je vrh, politički ili rodbinski bio blizak SPS-u, DSS-u, pa i nekadašnjem SRS-u.

U moru primera indikativan je slučaj „Velefarma“ kome je Agrobanka dodelila kredit od 20 miliona evra dok je čelni čovek ove kompanije bio Dragoljub Vučićević, inače blizak SPS-u. Naime, Vučićević je poslednjih godina bio blizak socijalistima preko rukovodstva „Galenike“, tačnije generalnog direktora Nenada Ognjenovića koji je na jednu od direktorskih pozicija u „Galenici“ zaposlio Vučićevićevog sina. Takođe, samo dan pre poskupljenja lekova od 11 odsto, „Galenika“ je „Velefarmu“ isporučila robu vrednu 1,1 milijardu dinara na 270 dana odloženog plaćanja.

Vlasnik „Habitfarma“, kome je odobreno oko 60 miliona evra kredita Radoslav Sekulić, pored toga što se pročuo i kao učesnik u aferi sa citostaticima, finansirao je i odbranu Slobodana Miloševića u Hagu i bio veoma blizak SPS-u.
Zatim, vlasnik subotičke firme „Azotem“ Peđa Mališanović, oženjen je sestrom bivšeg ministra u vladi Vojislava Koštunice Predraga Bubala. Inače, kako je „Blic“ juče pisao, „Azohem“ je od Agrobanke dobio kredit od 20 miliona evra, a njen predsednik UO Jožef Kasa je do juna prošle godine bio direktor subotičke filijale ove banke.

Kompanijom „Vujić Valjevo“, kojoj je odobreno preko 10 miliona evra, rukovodi Vidoje Vujić za čijeg se rođenog brata odavno u javnosti govori da je nekada bio član Centralne otadžbinske uprave SRS-a, a potom prešao u redove SNS-a kod Tomislava Nikolića.


253568_1213-voj_origh.jpg





a sad molim te gospodine Tixi da i ti malo obrazlozis svoju tvrdnju necim, ali ne rekla kazala nego konkretnim

ne lupetaj gluposti 99% kredita su uzeli DS-ovci
 
A sve je to kontrolisao Soskic i njegovi kadrovi

a neki brane Soskica najvecu lopovcinu i najodgovornijeg za propast 3 banke

jer ovi direktori ne bi mogli da lopovisu i rade to sto su radili da ih Soskic nije pustio.

Soskic je guverner poslednje 2 godine.sta je kontrolisao? stetu koja je vec bila napravljena pre njega? mislis da je to njegova krivica? agrobanka je jos 2007e bila pred stecajem pa su je spasili dokapitalizacijom (iz inostranstva) koja im je sustinski kupila samo dodatno vreme koje je evo isteklo jesenas i NBS ih je zapecatila. a posto je 2007 bila pred stecajem znaci da je problem nastao jos ranije tada je bio pred kulminacijom. mnogo pausalnih ad hoc izjava iznosis, cime to potkrepljujes?
 
prvo Tixi nemoj da mesas babe i zabe sve i da glasam za Angelu Merkel to nikako nema veze sa nenaplativim plasmanima Agrobanke. da nemas balvan u oku zvani DS i Boris Tadic video bi da ovde nije tema DS i da ima i drugih mnogo vaznijih momenata kod pitanja propasti Agrobanke

zato ajmo malo realno




253568_1213-voj_origh.jpg





a sad molim te gospodine Tixi da i ti malo obrazlozis svoju tvrdnju necim, ali ne rekla kazala nego konkretnim

Овде Бљиц, мало "конструише" неке чињенице.
Прво, Хабитфарм је основан 1997.године, а афера са цитостатицима је одрађена са екипом из ЈУЛ-а (Томислав Јанковић, Никола Митровић, Небојша Маљковић). Највећи успон, Хабитфарм доживљава тек после 2000. године за време владавине ДОС-а. Фабрика значајно повећава портфолио лекова и гради велелепну пословну зграду у улици Теодора Драјзера. Син Лалета Секулића, Душан генерални директор Хабитфарма, улази у управни одбор ФК Црвена Звезда коју контролише Демократска странка, затим, 2008. године у режији демократа добија признање за "Најевропљанина године".
Што се тиче Драгољуба Вучићевића, поставља се питање не само како је опстао за време ДОС-а, већ и од 2000.године постао моћнији него икада. Некадашње савезне и републичке робне резерве су складиштиле лекове у магацинима Велефарма а захваљујући ДОС-у Велефарм је постао најјача веледрогерија у Србији.
И Хабитфарм и Велефарм су пропали (као, уосталом и Срболек, Југоремедија и 90% свих веледрогерија) управо за време владе Мирка Цветковића јер је дуг државе (РЗЗО) према произвођачима лекова и веледрогеријама нарастао на скоро 35 милијарди динара. Пре 2008. године никакав дуг није постојао.
У таквим условима, где држава дугује огромне паре за неиспоручене лекове, немогуће је враћати кредит. Пропасти фирме су кумовали и њихови власници који су махинацијама исисавали паре из фирме на приватне рачуне преко разних посредника.
Бљиц покушава јевтиним спиновањем да повеже ове актере са свим партијама осим са оним око Демократске странке. А чињеница је да су "бизнисмени" финансирали све странке а највише, управо ДС.
Уосталом, Мирослав Мишковић је 1999.године освануо у оном чувеном службеном гласнику ЕУ на списку људи којма се уводе санкције зато што "финансијски помажу режим Слободана Милошевића". После 2000. године он је своје богатство увећао стотину пута.
Зашто "објективни" Бљиц не пише о томе мало?:)
 

Back
Top