Agresivnost i frustracije maloletnika

Лулница

Iskusan
Poruka
5.305
Imala sam danas situaciju da su me napala trojica klinaca iz čista mira z:shock:
Toliko sam potrešena i još ne mogu doći sebi z:cry:

Zar je moguće da su današnji klinci toliko agresivni i nenormalni da povređuju slučajne prolaznike iz čista mira z:cry:
Postoji li neko u ovoj državi ko je odgovoran za to i da li misli da nađe načina nas zaštiti z:((

Ne znam kad sam poslednji put plakala kao danas i to pred drugima (toliko sam se potresla z:cry:)...
užas z:cry:

Poslednja izmena:
Nisam mogla da verujem da su svi maloletnici zaštićeni pre zakonom tj da ih npr komunalna policija ne može legitimisati - nego mora da zove Interventnu da to oni urade ako uopšte uspeju da ih zadrže da ne pobegnu z:shock:

Ne mogu da verujem da mi stariji više poštujemo uniformisana lica nego dečurlija koja treba svaku stariju osobu od sebe da poštuje (a kamoli uniformisane)... :aha:

Izgleda da je došlo vreme (što reče jedna osoba) da se bojimo dece i njihovog ponašanja z:cry: Užas, u šta će takvi izrasti? U monstrume? z:cry:

Poslednja izmena:
Odlicna tema.
Nazalost postojao je povod da se ona otvori, ali mislim da je krajnje vreme da roditelji obrate paznju na to kako vaspitavaju decu. Toliko kolicinu mrznje, besa i agresivnosti nisam video ni kod onih koji su izgubili svaku bitku sa zivotom. Ocekujem razna opravdanja u vidu nemastine, devedesete, kriza itd. ali to ne moze da bude opravdanje za divljacko ponasanje omladine, koja sutra treba da preuzme odgovornost za zemlju u kojoj zivi. Previse su slobode dobili, mnogo prava, a jako malo odgovornosti.

Slažem se. Samo to ne bi bio problem da je to jedan mali deo, pa da kažeš da je 5% dece/maloletnika takvo... Nego 50%...

Ma možda i više od 50%, da budem iskren dugo nisam video neko vaspitano i ''normalno'' dete...problem sada postaje što i ti kao ''normalni'' počinju da se ponašaju ''huliganski''...treba tome posvetiti pažnje...danas sitniji napadi...a kasnije...zna se...

Ma možda i više od 50%, da budem iskren dugo nisam video neko vaspitano i ''normalno'' dete...problem sada postaje što i ti kao ''normalni'' počinju da se ponašaju ''huliganski''...treba tome posvetiti pažnje...danas sitniji napadi...a kasnije...zna se...
Ta "normalna" deca postaju takva zbog okoline (što nije opravdanje, naravno). Ja viđam i to da odrasli ljudi deci koja čitaju knjige ili ih uopšte zanima bilo šta drugo sem Fejsbuka govore da su "štreberi" i sl.... Šta reći?

Sada me povukla tema...

Društvo se jako iskvarilo, uopšteno...ne kažem da je pre bilo savršeno, daleko od toga, nego bilo je opet malo manje te želje za nasilnošću...gledam pre neki dan, prolazim pored škole, osnovne, i prolazi neki deda, a deca, pa ne znam možda peti, šesti razred njih više, uključujući i devojčice počeli da ga gađaju kamenčićima...pa gde to vodi...

Jedna od najgorih stvari je što vrlo često ta deca dobijaju podršku roditelja...po meni su uglavnom i krivi roditelji...to je kao i sa svime...kako nešto održavaš ili tretiraš tako će se i razviti...

Sada me povukla tema...

Društvo se jako iskvarilo, uopšteno...ne kažem da je pre bilo savršeno, daleko od toga, nego bilo je opet malo manje te želje za nasilnošću...gledam pre neki dan, prolazim pored škole, osnovne, i prolazi neki deda, a deca, pa ne znam možda peti, šesti razred njih više, uključujući i devojčice počeli da ga gađaju kamenčićima...pa gde to vodi...

Jedna od najgorih stvari je što vrlo često ta deca dobijaju podršku roditelja...po meni su uglavnom i krivi roditelji...to je kao i sa svime...kako nešto održavaš ili tretiraš tako će se i razviti...

Nažalost ne mogu da ti dam reputaciju za svaki napisan post na ovoj temi...
Umesto da roditelji istuku dete (kao što se radilo nekada) ništa. Sa decom (pogotovo malom) nema vajde od razgovora. A što je najgore mnogo roditelji i BRANE svoju decu... to mi je neshvatljivo.

Ta "normalna" deca postaju takva zbog okoline (što nije opravdanje, naravno). Ja viđam i to da odrasli ljudi deci koja čitaju knjige ili ih uopšte zanima bilo šta drugo sem Fejsbuka govore da su "štreberi" i sl.... Šta reći?

Pa da, deca uvek teže da se uklope u sredinu, da ne budu odbačeni...
Primetio sam i ja...sada je postalo normalno i praksa da deca vise po ceo dan na Fejsbuku...mislim realno nije ni Fejsbuk sada najveće zlo i da ih to ubija...al' jednostavno Fejsbuk je tako reći zloupotrebljen...svi su počeli da se asocijalizuju, što je takođe jedan od faktora koji vodi ka nasilnom ponašanju...

Nažalost ne mogu da ti dam reputaciju za svaki napisan post na ovoj temi...
Umesto da roditelji istuku dete (kao što se radilo nekada) ništa. Sa decom (pogotovo malom) nema vajde od razgovora. A što je najgore mnogo roditelji i BRANE svoju decu... to mi je neshvatljivo.

Hvala. dovoljna je i ova jedna...:)...drago mi je da smo se razumeli i da još ima normalnih ljudi, normalnih rezona...

Drzite se teme, vec postoji nesto slicnog sadrzaja na podforumu Dom i porodica. Pisite vasa iskustva.
Drustvo, nase, kao takvo kakvo je, ima mnogo problema bezano za omladinu, pisite o tome, ne o uzrocima.
I kako je to moguce resiti i na koji nacin.

Vratićemo se...izvinjavam se...ponela me tema...

Sad mi je problem što imam strah od dece - a i bojim da sledeći put ne bude gore :(
Ni ne znam kako da se postavim ubuduće (ako opet budem sama), kao danas - da im sve po spisku dok beže ili ne?...
Bojim se da me ne zapamte pa ne sačekaju negde :( - čoveče, o čemu ja još moram da vodim računa pored mora problema i inače u životu z:cry::zroll:

Setio sam se još jednog primera...auto mi stajao na parkingu...i krene neki klinac da skida znak...i to sa šrafcigerom...i ja onako kako se vraćam iz radnje...proderem se ŠTA TO RADIŠ...a on gotovo ni da mrdne...prestao je sa skidanjem, al' ne beži ništa...i ja mu priđem onako normalno, smireno, staloženo...pitam ga što to radi, nije lepo, oštetiće auto, kada njegov, pretpostavljam da mu je tata...počne da me vređa...da li sam normalan...j.e.b.o.. me (izvinjavam se, al' da bolje predstavim) auto, to je dete, jel treba da ima traume...tu baš da se nadovežem na Jokaievu priču, da je ponašanje roditelja jednostavno ponekad neshvatljivo...razumem da braniš dete, sve to stoji...al' moraš mu ukazati i kada je uradio nešto što nije u redu...

Setio sam se još jednog primera...auto mi stajao na parkingu...i krene neki klinac da skida znak...i to sa šrafcigerom...i ja onako kako se vraćam iz radnje...proderem se ŠTA TO RADIŠ...a on gotovo ni da mrdne...prestao je sa skidanjem, al' ne beži ništa...i ja mu priđem onako normalno, smireno, staloženo...pitam ga što to radi, nije lepo, oštetiće auto, kada njegov, pretpostavljam da mu je tata...počne da me vređa...da li sam normalan...j.e.b.o.. me (izvinjavam se, al' da bolje predstavim) auto, to je dete, jel treba da ima traume...tu baš da se nadovežem na Jokaievu priču, da je ponašanje roditelja jednostavno ponekad neshvatljivo...razumem da braniš dete, sve to stoji...al' moraš mu ukazati i kada je uradio nešto što nije u redu...

Čekaj - on je pred ćaletom skidao znak i ovaj je još napao tebe? Hahaha, neverovatno. :dash:

Sad mi je problem što imam strah od dece - a i bojim da sledeći put ne bude gore :(
Ni ne znam kako da se postavim ubuduće (ako opet budem sama), kao danas - da im sve po spisku dok beže ili ne?...
Bojim se da me ne zapamte pa ne sačekaju negde :( - čoveče, o čemu ja još moram da vodim računa pored mora problema i inače u životu z:cry::zroll:

Samo si se našla na pogrešnom mestu u pogrešno vreme...
Mada ako si bila sama jasno mi je zašto si se tako potresla. Koliko su oni imali godina i koliko ih je bilo?

Mislim da ne bi trebala da imaš strah...to što su oni uradili je verovatno bilo ad hok...da bi se dokazali ili tako nešto...
Da počneš sve po spisku...neko sa strane će reći...pa ova je nenormalna svađa se sa decom...a i oni će više uživati ako vide da si se iznervirala...bilo pa prošlo, šta sad, znam da ti nije sve jedno...bude to neprijatna situacija...pogotovo još si žensko...

Pa evo sad razmisljam da sam ja zensko i u tvojoj poziciji, izazivanje nikako ne valja, a sa druge strane ne sme im se dozvoliti da osete strah. Polemika o drustveno socijalnom stanju i rad institucija bi mogla bar malo da saceka, vec bi bbilo zaista dobro kada bi nekoliko vas dali neki koristan savet @Lulnici kako da se "konkretno" zastiti , a politicko- socijalne razgovore ostavite za kasnije, ponavljam to moze da saceka.

Ne znam, bilo bi dobro da znas odakle su, pa da povedes sa sobom neku "jacu" polovinu da im zapreti, oni su najcesce hrabri samo u grupama pogotovo ovakvi tipovi koji napadaju devojke. Prvi savet koji mi pada na pamet jeste da za pocetak izbegavas zabacene ulice i delove u kojima ima manje ljudi.

Ne znam sta da kazem, mrzim ovu rec ali stvarno "strasno"

Samo si se našla na pogrešnom mestu u pogrešno vreme...
Mada ako si bila sama jasno mi je zašto si se tako potresla. Koliko su oni imali godina i koliko ih je bilo?

Ja sam procenila da su otprilike pred kraj osnovne škole (7 ili 8 razred) - trojica :(

Mislim da ne bi trebala da imaš strah...to što su oni uradili je verovatno bilo ad hok...da bi se dokazali ili tako nešto...
Da počneš sve po spisku...neko sa strane će reći...pa ova je nenormalna svađa se sa decom...a i oni će više uživati ako vide da si se iznervirala...bilo pa prošlo, šta sad, znam da ti nije sve jedno...bude to neprijatna situacija...pogotovo još si žensko...

A šta sam trebala da uradim? :dontunderstand:
Moguće, ispadneš lud i loš čovek ako te agresivan klinac udari a ti njemu kažeš da je nevaspitana stoka...i po spisku :aha: verovatno sam pukla u tom momentu :aha:
Neki muškarac bi ih verovatno nečim gađao ili jurio da im opali dve roditeljske :aha:
Ali tešim se da će naići jednom na neku lujku ;) (u pozitivnom smislu) pa da dobiju lepo prave batine od žene koja je karatista ili slično - mislim da posle toga nijednu ženu više ne bi dirali :ljutko:

Poslednja izmena:

Back