Agresivno utrkivanje media

Gospođetina 👑

Buduća legenda
Moderator
Poruka
29.953
Da li treba zabraniti agresivno izveštavanje media, tačnije utrku ko će više informacija prikupiti ko više slika , intervjua i slično ?

Da li takva vrsta izveštavanja ima opasnost da bude okidač za nedaj Bože istu tragediju u drugim školama sirom regiona ?

Takodje sam primijetila medijalna hajka na djecu jer se sad prikupljaju izvori sa social media gde se ukazuje da djeca nisu “normalna”

Npr videla sam gde jedan dečko (12-14) godina koji repuje neku domacu pjesmu izuzetno ružnog sadržaja i rijeci , našao se na portalu jedne grupe kao primjer tvrdnje da su djeca Nenormalna

Uz to idu paljbe po roditeljima kao kako mogu to dozvoliti

Istina jeste da sam videla takodje sirom facebooka u grupama koje pratim kopiraju screnšotove kako “djeca” podržavaju pocinitelja

A u stvari nemamo pojma ko se krije iza accounta

Šta se dešava ?

1655316259812-prelistavanje-830x553.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
Da li treba zabraniti agresivno izveštavanje media, tačnije utrku ko će više informacija prikupiti ko više slika , intervjua i slično ?

Da li takva vrsta izveštavanja ima opasnost da bude okidač za nedaj Bože istu tragediju u drugim školama sirom regiona ?

Takodje sam primijetila medijalna hajka na djecu jer se sad prikupljaju izvori sa social media gde se ukazuje da djeca nisu “normalna”

Npr videla sam gde jedan dečko (12-14) godina koji repuje neku domacu pjesmu izuzetno ružnog sadržaja i rijeci , našao se na portalu jedne grupe kao primjer tvrdnje da su djeca Nenormalna

Uz to idu paljbe po roditeljima kao kako mogu to dozvoliti

Istina jeste da sam videla takodje sirom facebooka u grupama koje pratim kopiraju screnšotove kako “djeca” podržavaju pocinitelja

A u stvari nemamo pojma ko se krije iza accounta

Šta se dešava ?
Mediji/portali su rak rana srpskog drustva
Odavno pricam da su portali najveci trovaci i nesto najgore
ZAMISLI ONI DANAS DOK SU SE MRTVI JOS PREBROJAVALI ONI DAJU VIJEST SA NAJOGAVNIJIM NASLOVOM : OGLASILA SE PAZI SAD DUSICA JAKOVLJEVIC VODITELJKA ZADRUGE I POSLALA PORUKU UBICINOM TATI i skrinsot storija sa instagrama
Sta reci, koje govvno, ljudski talog moras da budes da ti ovo bude udarna vijest

Oni žive i nastavljaju da rade od našeg angažmana. Ne učestvovati, ne upuštati se, ne lajkovati, ne dislajkovati, ne ostavljati trag da smo uopšte njihovu vest čitali. Po naslovu se već vidi mnogo, tako da ne kliknuti uopšte je najbolje.

Kao dijete pošalju me da odem do trafike i kupim novine

Sad svak ima mobilni i iskreno postoje sela gde nema prevoza do škole i djeca pjesace kilometrima ali internet imamo

Previše je portala i previše informacija i imam osjecaj da su novinari ne empaticni inače nebi slikali roditelje koji placu jer upravo preživljavaju najgoru agoniju

Sjećam se kad u hrvatskoj u zemljotresu poginula djevojčica i reporter kaže “upravo čujete majku kako vrišti “ pa to je dno dna

I zbog previše portala i sto nemaju novinarski kodeks i sto niko ne nadgledava to sto pišu , sto nemaju odgovornost vidim opasnost i smatram da neki treba da se pozabavi oko toga

Ono , na šta se može posumnjati u paniku - da je Pink prvi objavio gde su se sve u svetu desile ovakve katastrofe,
(materijal sirov ali deluje spremljen)
u smislu : Da se to već dešavalo po celom svetu i svim jakim državama ....
Nastavak ne bih pisao.

Poslednja izmena:
Poštujem zvanje novinara. Imas novinara ovakvih i onakvih, kao što ima i doktora ovakvih i onakvih, ima i hirurga ovakvih i onakvih, ima nastavnika ovakvih i onakvih, ima pedikira takvih i takvih. Sigurna sam da mnogi novinari rade na zahtev; Podržala bih svakog ko se u savremenim uslovima pobuni i odbije da izveštava gluposti, neprofesionalno i ono-senzacionalno pod svim svojim kaputima. Ne bih bila u stanju da im isplatim mesečne plate, ali svakako bih stala na svaki način na stranu svih onih koji protiv svoje volje truju javnost, a od toga odustanu.

Не, за трку у количини информација и слика их треба подржати,
мени међутим смета фабриковање вести.

Даћу пример две српске иконе,
Ђоковића и Јокића.

Они су наравно медијски атрактивни
и медији то максимално користе.

Ја не знам на колико се вести на интернет страницама медија освежавају,
али сам приметио да у свакој новој презентацији ова двојица добијају свој простор
са наизменично "добрим" и "лошим" вестима.

Рецимо ако је у 8 ујутру била вест да Ноле неће моћи ове сезоне у Америку,
онда је у 10 пребројавање у којим све категоријама је рекордер.

У подне ће бити неке инсинуације о његовим љубавима пре брака,
а у 14 срећна вест да ће Бајден ипак потписати крај Корона узбуне.

У 16 ће пласирати причу о Јелениној првој несрећној љубави,
а у 18 ће споменути да му је мајка Хрватијанка.

Дакле немају милости,
за њих нема икона ни недодирљивих
докле год се ради о лебу који треба зарадити ...

Upala im sekira u med. Imace puno posla neko duze vreme. Tema je ogromna, neodredjena i puna kontroverzija.
Pritom, kolektivni IQ je u naglom padu - niko jos nije shvatio da smo preko jednog jutra postali Teksas. A sve to je klasicni black swan efekat koji ne haje za pravilnike, mere i zakone. Samo fali jos neka konspiracija na temu pa da se kompletira opste ludilo.

Ono , na šta se može posumnjati u paniku - da je Pink prvi objavio gde su se sve u svetu desile ovakve katastrofe,
(materijal sirov ali deluje spremljen)
u smislu : Da se to već dešavalo po celom svetu i svim jakim državama ....
Nastavak ne bih pisao.
Da i sve sa većim brojem žrtava,vraćala sam sinoć da vidim tu bruku. Imala sam utisak da je to bilo da nam se pokaže da nije strašni,da ima i gore.

Ako ista dobro izadje iz svega ovoga, to je da nam se svima smuce domaci mediji, tj. njihova kontrolisana uredjivacka politika.
Mitrovic i Vucic su njima najvise hipnotisali javnost...
Ima zivota van toga. Itekako. To su iskrivljena ogledala, ko u cirkusu. Zurite i smejete se i tesite se svojim zacudnim odrazom za sve u zivotu preko njih..
Cista eutanazija...legalna. I iz daljinskog moze da se puca, cilj je samo jedan... :cool:

Treba razgraničiti šta je "agresivno" izvještavanje a šta ne.
Da treba izvještavati - treba, to je sasvim normalno i u ovakvim slučajevima to je i nezahvalan i stresan posao.
Ovakve slučajeve ne treba skrivati, naprotiv treba na žalost i ovakve primjere predočiti javnosti kao upozorenje ili znak za uzbunu da se nešto treba mijenjati, korigovati i sl da se ovakve tragedije svedu na nekakav minimum.
Ovakve porodične tragedije na žalost nekima služe da se istaknu na neki način.. žalosno je sinoć gledati "protest" o opozivu ministra prosvjete gdje se na najsramotniji način iskorištava ova tragedija u sopstvene političke ciljeve.
Mnogi psiholozi i socijalni radnici nedvosmisleno su ukazali da u ovom slučaju, veliku odgovornost snose roditelji, pa onda svi ostali pa i mi kao društvo.

Da treba izvještavati - treba, to je sasvim normalno i u ovakvim slučajevima to je i nezahvalan i stresan posao.
Ovakve slučajeve ne treba skrivati, naprotiv treba na žalost i ovakve primjere predočiti javnosti kao upozorenje ili znak za uzbunu da se nešto treba mijenjati, korigovati i sl da se ovakve tragedije svedu na nekakav minimum.
Ovakve porodične tragedije na žalost nekima služe da se istaknu na neki način.. žalosno je sinoć gledati "protest" o opozivu ministra prosvjete gdje se na najsramotniji način iskorištava ova tragedija u sopstvene političke ciljeve.
Mnogi psiholozi i socijalni radnici nedvosmisleno su ukazali da u ovom slučaju, veliku odgovornost snose roditelji, pa onda svi ostali pa i mi kao društvo.
sace i Vuk Jeremic da pozove NATO da kazni Srbiju radi krsenja ljudskih prava to jes ubijanja.
Pratim redovno vecinu zapadnih medija i zapanjen sam sa kakvim fantazijama pune rubrike za ispiranje mozga. Nema dana da rusima i Putinu ne izmisle nesto. Setimo se americkog napada na Libiju kada su zapadni mediji obavestavali zapadnu stoku o svakodnevnom prelasku libijskih generala na stranu "pobunjenika"........... od 11 generala njih 36 vec je otkazalo Gadafiju poslusnost.

Treba izvještavati naravno. Normalno je bilo da budu na licu mjesta. Naravno da je to udarna vijest. Nije ni normalno ni naravno da snimaš kako se odnosi leš. Da se odmah razrađuju teze, piše o oružju ubistva i slično.

Evo recimo ovo je dibidus nepotrebno
Screenshot_2023-05-04-12-32-34-912_com.facebook.katana.jpg

Veliki deo krivice snose i mediji svojim senzacionalističkim stilom pisanja . Kriterijumi su spušteni na najniži mogući nivo, veličanje izopačenosti je prešlo sve granice , šta onda očekivati od naroda, koji klikće, prepričava, često u prisustvu dece ovakve vesti ? Ali kao da nikome to ne smeta, zavirimo u tuđe živote, divimo se nemoralnima , kriminalcima, zavirimo u njihove dvorce zarađene krvlju il prodajom svog tela. Zašto se sada čudimo jer su i ovu vest iskoristili , onako, lešinarski ?

Back