Quantcast

Agresivne udavače (traktat)

L

lady me

Gost
Milojko, da li si pratio seriju "Seks i grad"?

Mislim da su "agresivne udavace" (a ja bih rekla "devojke") podjednako rasprostranjene po celoj zemaljskoj kugli. Nema to puno veze sa geografijom, takve nas Bog stvorio ... :)
 

Milojko Vasic

Ističe se
Poruka
2.525
lady me:
Milojko, da li si pratio seriju "Seks i grad"?

Mislim da su "agresivne udavace" (a ja bih rekla "devojke") podjednako rasprostranjene po celoj zemaljskoj kugli. Nema to puno veze sa geografijom, takve nas Bog stvorio ... :)
Jao, lepotice, biću apsolutno iskren ! Gledao sam i voleo sam tu seriju, ali brate, žešće su smorile su me u zadnje vreme. Ne mogu više da ih smislim, nijednu od njih četiri.
 
M

Makili

Gost
Iza svakog uspesnog muskarca stoji zena!!!
:D
Pa vi dragi neozenjeni muskarci birajte da li zelite da budete uspesni ili ne! :wink:

Ja dosada nisam upoznala niti cula za ijednog muskarca koji je uspesan a da nema zenu!!! :?

A za tebe Milojko jedna poruka:
Zena muskarca moze vinuti u nebo, podariti mu najlepse momente u zivotu, cuvati ga, maziti i paziti, uciniti sve sto zeli, dovesti do najveceg vrhunca strasti i uraditi za voljeno bice cak i ono sto je nemoguce!
:D
Tuzan je zivot samotnjaka bilo oni muski ili zenski!
:?
Brak bi trebalo da bude nesto uzviseno u zivotu muskarca i zene, plod ljubavi i postovanja, a ne jurnjava ili bezanje od neceg.
Nije u redu udati se ili ozeniti samo da bi ispunili neke principe, i sto tako mora biti. Zbog takvih stvari brak je postala omrazena institucija a ne nesto lepo i sveto sto bi trebalo da bude. I svako sam sebi bira put kojim ce ici. Nista na silu netreba raditi, jer sve sto je na silu brzo pukne!

I samo jos nesto: Savremen muskarac je onaj koji uspe da pored sebe ima sjajnu i divnu zenu koja ga postuje i voli i pomaze mu da bude uspesan i doteran, i nasmejan i duhovit, i druzeljubiv covek, covek kome nista nije tesko da ucini za svoju porodicu i koji je u stanju da ispuni sva ocekivanja uz pomoc svoje porodice.

Pa dragi muskarci razmislite sta zelite u zivotu! :o
 

begunac

Ističe se
Poruka
2.533
I samo jos nesto: Sapostuje i voli vremen muskarac je onaj koji uspe da pored sebe ima gasjajnu i divnu zenu koja i pomaze mu da bude uspesan i doteran, i nasmejan i duhovit, i druzeljubiv covek, covek kome nista nije tesko da ucini za svoju porodicu i koji je u stanju da ispuni sva ocekivanja uz pomoc svoje porodice.


samo da dodam na ovo, znaci mi muskarci znaci moramo da budemo supermeni.....moramo da napravimo od vas to sto nam treba "sjajnu i divnu zenu"... :D
 

ariela

Aktivan član
Poruka
1.483
Milojko Vasic:
1. Uvod
Savremen našin života, i sve veća otuđenost među ljudima dovela je do stvaranja jedne nove vrste Homo Sapiensa, takozvane agresivne udavače. Ovaj traktat je samo pokušaj da se upozna i čitaocima bliže opiše ta pojava.

2. Pojmovi i definicije
Udavača - osoba ženskog pola (isključivo) koja nema muža. Dakle: neudata, razvedena (tradicionalni izraz: raspuštena), ili udovica. Starost je nebitna. Od prve mladosti do pozne starosti.
Agresivna udavača - Udavača u životnoj dobi od 25 do 32 godine života (+/- 2 god). Takođe: udavača čije su se sve drugarice već udale.

3. Rasprostanjenost
Agresivne udavače sreću se uglavnom u sredinama gde savremen način života nije u potpunosti nadvladao tradicionalne oblike zasnivanja porodice. Dakle: zemlje Mediterana, Istočna Evropa, Srednja Evropa, Balkan, neke zemlje Zapadne Evrope, Južna Amerika, delovi Severne Amerike. Mada, oprez nikad nije na odmet, nenadano se sreću i u Kanadi, Australiji pa i u Švedskoj. Neki primerci su primećeni čak i u dalekoj i hladnoj Finskoj.

4. Cilj agresivne udavače
Da se uda. (Tačka) Ništa više, ništa manje. Samo to i ništa više. Upravo ova skoncentrisanost agresive udavače na jedan jedini cilj u životu objašnjava prilično veliki procenat uspešnosti u ostvarivanju svojih težnji.

5. Predmet ostvarenja cilja
Muškarac. (Latinski: Homo sapiens, male). Starost nije bitna. Poželjno je da je neoženjen, ali burma na ruci nije oganičavajući faktor. Najpoželjniji predmet je naivan muškarac od 1 do 5 godina stariji od same udavače. (U daljem tekstu: mladi majmun). Uspešnost mladog majmuna u poslu, omiljenost u društvu, povoljna finansijska situacija, rešeno stambeno pitanje, prijatna spoljašnost i drugi slični faktori ističu mladog majmuna isped ostalih na lestvici poželjnih predmeta za ostvarivanje cilja agresivne udavače.

6. Kako je prepoznati
Agresivna udavača ima veliku moć mimikrije. Teško ćeš je prepoznati. Na prvi pogled izgleda kako sasvim obična i smerna devojka. Ipak pažljivom posmatraču neke pojedinosti neće promaći.

a) Svakog muškarca dugo i znalački premerava.
b) Nepogrešivo prepozna mladog majmuna u gomili drugih muškaraca.
c) Najagresivnija je u društvu drugih agresivnih udavača.
d) Rečima pokušava da sakrije svoj cilj u životu. Negativno se izražava o udaji, porodici, deci. Na primer:
- Nisam luda da se sada, u 29. godni, života udam. (Taman posla.)
- Meni brak ne pada na pamet. (Ma jok !)
- Ima vremena, izrodiću ja decu jednog dana. Sada mi to nije prioritet u životu.(Aha. Pričaj mi malo o tome)
- Ja stvarno ne razmišljam o udaji. Ali stvarno ! (Ma važi)
U principu, što je rečitija da ne želi da se uda, to se više odaje. Sledeće reči (ovo dobro zapamti) sigurno odaju agresivnu udavaču:
- Najviše mrzim seljančure koje nemaju drugi cilj u životu nego da se udaju pošto - poto. (logično je da ih mrzi, jer takve su joj najveći takmaci)
e) Retko, ali sasvim sasvim retko, u trenutcima pomućenog razuma, ili pod dejstvom velike količine alkohola agresivna udavača otvori dušu (ako je ima) i kaže: "Hoću bre da se udam, da rodim decu." Ipak, nemoj da računaš da ćeš ovo čuti. Verovatnoća je jedan prema milion.
Ovde se mora napomenuti i sledeća činjenica: mali je korak od smerne devojke do udavače, a još manji od udavače do agresivne udavače ! Zato, oprez.

7. Kako se odbraniti
Znam, dragi čitaoče, da si sa nestrpljenjem očekivao konkretne i sveobuhvatne savete, ali na žalost, takvi ne postoje. Ipak, u savremenoj teoriji postoje neke opisane smernice kojih bi muškarac trebao da se pridržava (a posebno mladi majmun) ne bi li izbegao zamku, klopku, mrežu, mišolovku i ostale alate agresivne udavače.
a) Izbegavati ženske osobe u rizičnim godinama. (Poglavlje 2.)
b) Pobeći glavom bez obzira na svaki, ma i najmanji nagoveštaj koji otkriva agresivnu udavaču. (Poglavlje 6.)
c) Svojim ponašenjem truditi se da iz kategorije poželjan mladi majmun pređeš u kategoriju običan mladi majmun, ili još bolje u kategoriju muškarac. Dakle, neodgovorno ponašanje, lenjost, rasipništvo ...
d) Prezervativ. Uvek. Bez izuzetka. Obavezno. Ako od aresivne udavače čuješ reči: "Dragi, sada su mi neplodni dani, možemo i bez prezervativa !" znaj da je upravo u danima ovulacije, gde i onaj 0,001 procenat neefikasnosti prezervativa može skupo da te košta. Mala digresija: trudna agresivna udavača svoj konačni i pobednički pohod na muškarca počinje rečima: "Ja ću ovo dete da rodim, a ti mi uopšte ne trebaš. Nemoj više da mi se javljaš, ne dolazi, ne želim da čujem za tebe."

8. Epilog
Ovaj traktat nema nameru da se predstavi kao konačan i sveobuhvatan dokument.
Molim svakog dobronamernog čitaoca da napiše svoj komentar, dodatak, ispravku. Sve sugestije su dobrodošle, i ja ću ih rado uvrstiti u naredno izdanje.

M.Vasić
Ajooooooooooj kuku i naopako...pa ovo je javno upozorenje muskarcima da beze da ih nevidjena opasnost vreba...Ovo je napisano s takvom dozom besa a zna se da bes proizilazi iz cistog straha...pa Milojko brate ne pomeraj se ti od kompjutera ne izlazi nigde i ne brini nista...nasao si odlicno utvrdjenje odakle ces da napadas a da pritom ne budes napadnut...svaka cast...Mogao si to malo krace samo da napises jer svi psiholozi i poznavaoci zenske duse se slazu u jednom: Stagod da zene pricale i filozofirale svaka ama bas svaka zeli da se uda! Prema tome nema vam spasa kad tad... :wink:
 

teardrop

Aktivan član
Poruka
1.388
Dragi Milojko,
dok sedim pred ovim računarom nervozno dobujući noktima po tastaturi, razmišljam... Gde se dedoše slobodni i normalni muškarci? Razvedena sam skoro dve godine, i kao prava Bridžet Džounz pokušavam da pronadjem nekog sa kim ću piti jutarnju kafu (duže od mesec dana). Pa, nije da sam se polomila od traženja, ali...
Sigurna sam da u ženskim časopisima nemaju pojma o čemu pišu kad pominju internet kao zgodno mesto za upoznavanje potencijalnog... hm... budućeg... momka? Ili muža? Vidi, probala sam to, nije baš prava stvar, ili ja imam grešku u genetskom kodu, šta li već. Većina onih koje tamo mogu upoznati su oženjeni i samo traže zabavu. Ili su premladi. Ili su daleko. Ili i sami imaju neki "kvrc" u glavi, kao i ja. Upoznala sam se sa nekima, i kad saberem, suma sumarum daje vrrrrrrrrlo negativan rezultat po mene: trojica su bili oženjeni i tražili avanturu (ni jedan nije priznao da je "malo oženjen", ali su svi uredno gledali sat i izlazili iz restorana kad im zazvoni telefon, verovatno da se ne bi čula muzika), jedan je bio oženjen i tražio "utehu" (nisam Majka Tereza, a ni Devica Marija, pa sam se kod ovog poslednjeg čak i zadržala izvesno vreme), tu je onda i jedno pile trinaest godina mladje od mene (kad odlučim da odgajam dete, rodiću ga sama, ovakve "slatke trofeje" ću prepustiti drugima), i još sijaset raznih tipova sa kojima sam "kuckala" ali se nismo upoznali.
Napustila sam internet uvidevši da prinčeva na belim pentijumima nema. Pojela maca! Ili nisu ni postojali, osim u modernim bajkama. Počela sam da se krećem više, više i da razmišljam gde bih mogla upoznati tog "pravog". Ponovo nasumice kupujem neki časopis i pronalazim upravo tekst koji mi treba, naslov: Kako upoznati "pravog"? Wow! Pominju se razna mesta kao odgovor na pitanje gde upoznati pomenutog: pozorište, kafić, izložba, biblioteka, razni tečajevi. Tečajevi? Nije loša ideja, a Marija me je pre dva dana pitala hoću li sa njom u plesnu školu. Hej, pa tu mogu upoznati princa koji ume i da pleše! Već vidim sebe u balskoj haljini kako klizim plesnom dvoranom uz zvuke bečkog valcera. Na prvom času sam uvidela da medju nama početnicima ima i nekih koji to nisu, onih koji umeju da plešu. Da, učili su ranije, sad samo vežbaju. Da, da! Engleski valcer, ja u naručju jednog takvog, moja desna šaka u njegovoj... Pažljivo, gotovo ljubavnički nežno prelazi prstima preko mojih prstiju, redom. Šta ovaj radi?! Pogledam u tom pravcu, pa ga onda pogledam u oči i shvatim da je "ispipavao" nosim li burmu. Ha! Tu smo, dakle! Muzika počinje, instruktor odbrojava taktove, a ja primećujem da desna ruka mog partnera koja bi po pravilu morala biti na mojoj levoj plećki i mirovati – ne miruje! Nekako se pomera gore-dole. Prostrelim ga pogledom i prošapućem da bude pristojan. Pomislim "Da, momče, nosim grudnjak, ali je sa prednje strane mnogo interesantniji!" Njegova ruka ne miruje i pored mog upozorenja, i ja sam prinudjena da odreagujem kao dama: objašnjavam da mi se zavrtelo u glavi i da moram da sednem. Kasnije ga izbegavam, ali posmatram kao interesantnog insekta: naime, on ne dolazi samo kod nas u školu već "letucka" po gradu kao pčelica, pa gde "ubode". O, neću zbog njega odustati od učenja plesa, nikako!
OK, idemo dalje! Koja su još mesta pominjana kao zgodna za upoznavanje? Izložbe? Hm, bila nedavno na izložbi slika, umetnik – moj brat od strica, videla uglavnom familiju. Truba! Kafić? Pozorište? Neko prijateljsko okupljanje, rodjendan, svadba? Marijin rodjendan, upoznala sam njenog dobrog druga Saleta. Fin dečko, mada nismo mnogo razgovarali. Možda previše fin (ha, kiselo je groždje! Svidja ti se Sale, priznaj!), ali ko zna kada ćemo se ponovo videti. Sale – ad acta. Ivanina svadba, a ja kuma. Koja sam blentava kuma, došla na svadbu sama, sama i otišla. Truba? Ma, ceo Sabor trubača mi nije ravan! Fuj!
Nešto mi se vrzma po glavi... Koleginica Slavica koristi svaku priliku da me upozna sa nekim ko dodje kod nje u kancelariju. Uvaljuje me kao faličnu forintu. Mada, kad bolje razmislim, nije to tako loša ideja. Gledam svoju garderobu i rasmišljam kako bih mogla prestati da na posao idem obučena kao Kalamiti Džejn. Mogla bih, za promenu, izgledati i kao žensko (do sada se po načinu odevanja to nije moglo reći, da sam ipak žensko, odavali su me tamno crveno lakirani nokti i šminka). Evo, neko otvaranje ponuda je zakazano za kraj nedelje, a ja sam u komisiji, i to je prava prilika da probam novi "recept". Stiglo je nekoliko ponuda, a otvaranju prisustvuje samo dvoje ponudjača: Daca, koju već poznajem i jedan fini dečko (smeškam se u sebi, ali sam spolja fina i krajnje profesionalna). Taj fini dečko je vlasnik firme koja ima najpovoljniju ponudu. Prelećem pogledom po zapisniku koji sam napravila i vidim da će bez ikakve sumnje njegova firma raditi za nas. Dobro, hajde da vidimo šta će od svega toga biti (ma, ne mislim na posao, sa tim ćemo lako). Fini dečko i ja se čujemo često, skoro svakog dana, zbog posla. Uglavnom on mene zove da bih mu dala neke podatke, a kako je često van kancelarije zamolio me je za broj mog mobilnog telefona da ne bi čekao da dobije vezu preko centrale. Saradnja je sjajna, trudim se da svoj deo posla obavim pedantno, korektno, što nema veze sa finim dečkom već ja tako funkcionišem. Jednog jutra mi zvoni mobilni u sedam ujutru. Polubudna, jedva uspevam da pročitam broj. Javim se, a sa druge strane čujem glas finog dečka. Izvinjava se što me je probudio, mislio je da radimo od sedam, samo je hteo da mi kaže kako je oduševljen saradnjom i da mora da mi se nekako oduži. Smejem se i kažem da nema potrebe, da mi je zadovoljstvo što radimo zajedno. Ne, ne, on insistira, hoće da mi pokloni parfem, ali ga zanima koji želim. O, ne, takav poklon ne mogu da primim, hvala, ali ne hvala. Suviše obavezujuće. Ako insistira, može da donese čokoladu pa da je odmah otvorimo, tu u kancelariji dok pijemo kafu i pričamo. Uporan je, baš želi da mi pokloni parfem, a ja pokušavam da ga ubedim da to ne čini. Danima se posle čujemo, zove me i popodne, nekad uveče. Jednog dana kaže kako me zove privatno i da samo hoće da proćaskamo. Bio je zabrinut kad je čuo da sam prehladjena, želi mi da brzo ozdravim. Tok razgovora je takav da više liči na muvanje, nego na ćaskanje. Posle toga me zove više puta dnevno pitajući me za zdravlje. Jutros je u moju kancelariju ušla Slavica, ona koleginica koja bi me rado "udomila". Nasmejana, govori kako je juče bila na službenom putu, i ona i kolega su ručali sa finim dečkom. "Šta ti to uradiš tim ljudima? Ko je saradjivao sa tobom govori najbolje o tebi, svi su oduševljeni kako si ljubazna. Evo, i ovaj nam je juče dva sata pričao kako lepo saradjujete, pun je reči hvale za tebe, samo kaže da je šteta što je oženjen." Osmeh na mom licu je postao facijalni grč. Usiljeno se smeškam i kažem kako ništa posebno ne radim, samo završavam svoj posao najbolje što znam. "Baš šteta što je oženjen", kaže Slavica i odlazi u svoju kancelariju. Razmišljam... Fini dečko dolazi sutra. Kako ću se ponašati? Ma, biću dama, kao uvek. Smešiću se, raditi svoj posao kao što to uvek radim. Biću ljubazna, fina, ali iza svog zida. Možda mi se učinilo da u njegovim rečima ima više nego što je zaista bilo, možda sam samo sanjala, možda...
Šta sad? Koje su mi mogućnosti ostale? Mozgam, razmišljam... Postajem li ja to očajna? Verovatno, sudeći po onome što mi je palo na um: raspisaću tender.
 

Milojko Vasic

Ističe se
Poruka
2.525
Draga Suzana,
ne samo da si pametna i sposobna, nego si, po svemu sudeći i lepa, obrazovana, načitana. Hm, da nije previše komplimenata ? Nije, definitivno. Krase te još i upornost, vedrina i duhovitost. Šta još reči ?Očigledno živiš lep život, upoznaješ nove ljude, izlaziš, šetaš. Neko, sa strane gledajući, može ti samo zavideti.

Slobodni i normalni muškarci su mit i legenda. Takvi ne postoje. Samo ti se čini da su postojali. Doduše, i zauzeti nisu normalni, ali ti to ni ne primećuješ.
 

Suzanita

Zainteresovan član
Poruka
141
peach:
suncica73:
ariela:
Stagod da zene pricale i filozofirale svaka ama bas svaka zeli da se uda!
Da,ali ne zeli svaka sa dvadeset da se uda,kao sto ne zeli svaka ni sa trideset ili ne daj boze cetrdeset :wink:
naravno :wink:
i da dodam:zeli,al' ne po svaku cenu i ne za bilo koga od vas! a to vi muski nit' umete da cenite niti da procenite :?
Potpuno se slazem! Udaja/zenidba, porodica i deca su nesto sto prirodno sledi svakome od nas, bilo da je musko ili zensko. Ali samo onda (ako) kada pronadju osobu koja je dostojna tog koraka u zivotu...

Potpuno pogresno interpretiras izjave pojedinih cura gos'n Milojko!!!
 

Milojko Vasic

Ističe se
Poruka
2.525
ariela:
...Ovo je napisano s takvom dozom besa a zna se da bes proizilazi iz cistog straha...pa Milojko brate ne pomeraj se ti od kompjutera ne izlazi nigde i ne brini nista...nasao si odlicno utvrdjenje odakle ces da napadas a da pritom ne budes napadnut...svaka cast...
Suzanita:
Potpuno pogresno interpretiras izjave pojedinih cura gos'n Milojko!!!
Ma jok, drage moje, Milojko se samo malo šalio. Ne primajte to previše k' srcu. 8) Zezaanje ! Šala, komika, humor, satira.
 

random_cloud_form

Aktivan član
Poruka
1.620
hehe milo, zanimljiv spis....
da i ja kazem koju,
nije sustina u udavanju i zenjenju, vec u formiranju nove porodice, stara se raspala i pogasila, zidine opustele, paucina se nahvatala po sobama... a ja sam nekako porodicni tip coveka...

inace, zao mi je presije pod kojom su devojke nakon 28. godine zivota, svi ih dave i kenjaju im o udaji kao da to zaviis samo od njih ili kao da one nece pa ih oni nabedjuju, fuj, a u stvari rec je o drustveno pozeljnom i podrzanom obliku psihopatske psiholoske torture nad njima... na sta one mogu odgovoriti neurozom, psihosomatozom... ali zato je tu psihoterapaija koja za razliku od lecenja, ne daje savete i recepte, vec osamostaljuje osobu, i samo joj pomaze da ova sama sebi pomogne
 

teardrop

Aktivan član
Poruka
1.388
Milojko Vasic:
Draga Suzana,
ne samo da si pametna i sposobna, nego si, po svemu sudeći i lepa, obrazovana, načitana. Hm, da nije previše komplimenata ? Nije, definitivno. Krase te još i upornost, vedrina i duhovitost. Šta još reči ?Očigledno živiš lep život, upoznaješ nove ljude, izlaziš, šetaš. Neko, sa strane gledajući, može ti samo zavideti.

Slobodni i normalni muškarci su mit i legenda. Takvi ne postoje. Samo ti se čini da su postojali. Doduše, i zauzeti nisu normalni, ali ti to ni ne primećuješ.
Uh, uh, Milojko! Preterujes, ozbiljno. Samo uzivam u zivotu, a nekad se i samoj sebi nasmejem :wink:
Pozdrav tebi i celom ovom drustvancetu :)
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.