- Poruka
- 72.550
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Cini mi se da link bas i ne moze da bude tema,zar ne?Pre neki dan sam naletela na ovaj link....i nista pametno ne videh...Crno-belo vidjenje sveta.Ili si sa mnom ili nisi.Ili si ateista ili si vernik.Vera je previse siroka i kompleksna teristorija da bi sve bilo ili - ili .A i malo mi izgleda tupavo ovaj tip
Pa nisu mu stvari baš najjasnije.
Ispade da su i vernici - agnostici, zato što ne znaju sigurno da Bog postoji.
Gnosticizam i agnosticizam se odnose na znanje i nisu vezane za verovanje.
Ateistički gnosticizam - ja znam, ne verujem da postoji bog.
Ateistički agnosticizam - ja ne znam, ne verujem da postoji bog.
Gnosticizam i agnosticizam se odnose na znanje i nisu vezane za verovanje.
Ateistički gnosticizam - ja znam, ne verujem da postoji bog.
Ateistički agnosticizam - ja ne znam, ne verujem da postoji bog.
Teistički gnosticizam - ja znam, verujem da bog postoji.
Teistički agnosticizam - ja ne znam, verujem da bog postoji.
1. Mojsijeva 22:2Ово је врло лоше поређење.Ако верујеш у неког бора да ли би убио своје дете.Свашта.Прво нема те религије која то тражи.
И рече му Бог: Узми сада сина свог, јединца свог милог, Исака, па иди у земљу Морију, и спали га на жртву тамо на брду где ћу ти казати.
1. Mojsijeva 22:2
И рече му Бог: Узми сада сина свог, јединца свог милог, Исака, па иди у земљу Морију, и спали га на жртву тамо на брду где ћу ти казати.
Ако гностичку веру у Бога исповдаш ти не исповдаш веру у Бога јер та гностичка вера није Богом откривена већ је плод острашћеног размишљања појединаца.
Apsolutno je nevazno shta je bog nameravao. Naredio je Avramu da ubije sina jedinca, i Avram ga je poslushao. Tako je i onaj lik u videu postavio pitanje "Da ti bog naredi da ubijesh svoje dete, da li bi to uchinio?", i totalno je nebitno da li bi na kraju ta osoba uspela u svojoj nameri.Бог је ту испробавао веру Аврамову.Није Бог уствари желео да Аврам убије сина јер је то грех.Да није грех не би се ни спомињало убиство Авеља од стране Каина његовог брата.
Ili će pre biti - ja znam, verujem da Bog ne postoji?
Apsolutno je nevazno shta je bog nameravao. Naredio je Avramu da ubije sina jedinca, i Avram ga je poslushao. Tako je i onaj lik u videu postavio pitanje "Da ti bog naredi da ubijesh svoje dete, da li bi to uchinio?", i totalno je nebitno da li bi na kraju ta osoba uspela u svojoj nameri.
Ali ateizam je odsustvo verovanja, ne negacija verovanja antiteizam.
Sta pricas ti Boziji covjece?Не ради се о успеху или неуспеху.И не могу сва веровања да буду једнака.Комунисти су убијали људе по Русији,па нису веровали у Бога.Хиндуисти који припадају култу богиње Кали су докле Велика Британија није мало дуже владала Индијом жртвовали људе том божанству.Али то ни у км случају не иде у прилог атеизму.
DŽavola i dalje buni koncept praznog skupa?
Odsustvo verovanja u šta?
Prazan skup je ništa. A suprotno od ništa je sve. Pa tako onaj, koji ne veruje u sve, taj veruje u ništa.
I šta Tebe ovde buni mudroseru?