Agentima američke granične patrole zabranili ulazak u škole u Vašingtonu zbog zabrinutosti da bi mogli traumatizirati decu imigranata

Sensei

Master
Moderator
Poruka
90.083
Školski okrug u Spokaneu u Vašingtonu jednoglasno je izglasao da se agentima američke granične patrole zabrani ulazak u škole, rekavši da bi to moglo biti traumatično za učenike imigrante.

Pokret da se osoblju američke carine i granične patrole (CBP) zabrani ulazak u učionice usledio je nakon što su članovi Latinos En Spokane, grupe za zastupanje koja podržava latino zajednicu, rekli da bi imigranti koji vide agente granične patrole u njihovoj školi mogli biti traumatizovani.

„Mogli bi biti ciljani kao imigranti, jer imaju naglasak, ili ako ih pitaju nešto o njihovim roditeljima, znate, to bi mogla biti stresna situacija“, rekla je Dženifer Mesa, izvršna direktorka Latinos In Spokane, za Spokane Review .

"Ovi strahovi, ovi stresori stvaraju posttraumatski stresni poremećaj kod učenika i porodica koje su imale iskustvo, bilo da se radi o razdvajanju porodice ili zabrinutosti za drugog člana porodice."

1709962535592.png

Danas u Americi, sutra i kod vas.
Verovali ili ne.

Pravilnik takođe zabranjuje imigracionim agentima da budu gostujući govornici u učionici, rekla je predsednica odbora Niki Otero Lockwood

Ako bi nastavnik zatražio agenta granične patrole kao gostujućeg govornika, „oni bi u vezi sa politikom škole videli da je naš stav da nemamo graničnu patrolu u našim školama, pa bi se to vratilo članu osoblja koji je to zahtevao kao „Ne“, rekla je Lokvud u intervjuu u ponedeljak.

Nedavne posete granične patrole školama poslale su talase anksioznosti u pogođene latino zajednice, rekla je Mesa, opterećeni PTSP-om zbog prošlih interakcija sa graničnom patrolom i povezanosti sa razdvajanjem porodica i rasnim profilisanjem.
A šta je problem ako si legalno u zemlji? Imaš dokumente, pokažeš kad te zaustave.

To ko da ja sad tražim da me saobraćajna policija ne prepada po putevima i ulicama?!?

Vlada opšte mišljenje da ako ne mogu da ga spreče da pobedi, onda će da ukinu glasanje.
Ako se to desi, USA ocekuje gradjanski rat a verovatno i raspad.
Ne moze tako da se igra sa polovinom stanovnistva i da se ocekuje da ce oni to mirno da progutaju

U americi čak 28, od ukupno 50, država dopušta zakonom nošenje oružja bez ikakve dozvole.
Ideja je, još od samog starta pre 200 i kusur godina, da narod ima pravo da se zaštiti, od svoje vlade na prvom mestu.
Da, vizionarski. Moglo bi se reći da je USA (u nekim njenim delovima gde su većina konzervativni Belci), ultimativno slobodna zemlja

Da, vizionarski. Moglo bi se reći da je USA (u nekim njenim delovima gde su većina konzervativni Belci), ultimativno slobodna zemlja
Bila. I to je američka mantra - sloboda. Na to političari vataju narod kada hoće da ih navuku u rat. Kažu, vidiš kako smo mi slobodni a ovi jadnici grcaju, hajde da im pomognemo da i oni budu slobodni ko mi.

Bila. I to je američka mantra - sloboda. Na to političari vataju narod kada hoće da ih navuku u rat. Kažu, vidiš kako smo mi slobodni a ovi jadnici grcaju, hajde da im pomognemo da i oni budu slobodni ko mi.
Mislim da ta prica ne pali kod ove polovine Amerikanaca, oni su izolacionisticki nastrojeni. A to je i kod njih ispusena prica, taj "izvoz demokratije"

A šta je problem ako si legalno u zemlji? Imaš dokumente, pokažeš kad te zaustave.

To ko da ja sad tražim da me saobraćajna policija ne prepada po putevima i ulicama?!?
Da znas da nije losa ideja
Zaustavi policija - dozivis napad panike

Ti strahovi nisu od ovih koji su tamo legalno, već ilegalno. Ima ih mnogo ilegalno. Čak i taj koji je legalno, pola njegove rodbine i prijatelja nije. Tako da je normalno da osećaju strah da ih neko "propita" ;)

Ti strahovi nisu od ovih koji su tamo legalno, već ilegalno. Ima ih mnogo ilegalno. Čak i taj koji je legalno, pola njegove rodbine i prijatelja nije. Tako da je normalno da osećaju strah da ih neko "propita" ;)
naravno , zato što su u kriminalnom delu -nelegalnom boravku, i lopovi ubice, dileri droge se plaše da ih neko ne "propita"
ne bi bilo loše da ukinu policiju u USA ima da procvetaju :ok:

Mi smo malo vise navikli da nas razni sluzbenici drndaju svuda pa smo postali imuni. Uostalom ko nas pita sta (osim policije)

Vidis da ljudi imaju alergije, moze da im bude lose.

Back