Agencija za zastitu potrosaca, prica za naivne

Evo kratke price o iskustvu koje sam imao:
Kupio sam frižider u Centru Bele Tehnike i platio oko 500 evra. Nekoliko meseci nakon kupovine frižider se pokvario. Pozvao sam servisera koji je u roku od 5 dana došao i što se po narodski kaže okrpio. Međutim nekoliko dana nakon toga frižider se ponovo pokvario. Ovakva situacija se ponavljala nekoliko puta. Naravno frižider je sve vreme bio u garantnom roku. Medjutim kako se garantni rok približavao kraju, prilikom poslednjeg kvara (četvrtog - petog) ja sam odlučio da tražim da mi se frižider zameni. Međutim zvanični serviser mi je na to odgovorio da ne mogu zameniti frižider koji se može popraviti. Zbog ovoga sam tražio pomoć od Agencije za zaštitu potrošača, ali kako tamo radi gomila nesposobnih rođaka kao i u svakoj državnoj ustanovi, ništa nisam uspeo napraviti. Nakon ovoga obratio sam se i samom proizvođaču, zatim prodavcu i predstavniku za Srbiju. Naravno niko nije smatrao da mi se uopšte treba obratiti.
Usled svega navedenog pristao sam da mi poprave frižider znajući da će se ponovo pokvariti jer sam shvatio da se protiv njih ne mogu boriti.
Verovatno zaključujete da se frižider odmah po isteku garancije pokvario.
Serviser koji je tada došao mi je rekao da moj frižider ima kvar koji se ne može otkloniti i taj kvar se samo privremeno može sanirati. ( Ovo mišljenje sam dobio i od druga dva servisera koje sam pozvao) Pri tome su mi rekli da je i zvanični serviser znao za to, ali imao je instrukciju da mi to ne govori.
Zbog svega što sam doživeo od servisera, zastupnika i prodavca Aristona nikad više neću ništa kupovati proizvode sa markom Ariston.

Back