Aftercare

Stasha.Q

Not your system
VIP
Poruka
47.845
Kod šema i vezica danas najčeće ne postoji nikakav bonton. Ljudi se seksaju i često nakon toga ponašaju kao da se ništa nije desilo, ne osećaju obavezu ni da se povremeno jave. Potpuni haos i nesigurnost mogu da se jave kod ljudi jer jednostavno ne znaju šta ih čeka u takvom odnosu.

Koliko znam, jedino u bdsm zajednici postoji priča o aftercare, konkretno kako se domino odnosi prema svom subu, na koji način se brine i posle.

Rekla bih da je za šeme i povremena viđanja nužno uvesti bonton, da jednostavno svi znaju koja su pravila, šta je fer šta nije. A vi?

Koja bi to pravila mogla biti? Možda već postoje neka?

Kad staviš fokus na upoznavanje osobe a ne na sex, onda nemaš takve probleme.
Upoznaješ i osobu sa kojom imaš sex. Nije to mehanika. Međutim, mnogi ljudi ne znaju kako da se ponašaju u takvim odnosima, da li treba da se jave ili ne, da li mogu da izraze svoje simpatije, da jedva čekaju da se vide... Ono što je nekada bilo normalno, danas je postalo često bezosećajno.

Ljudi glume da im nije stalo da se ne bi razotkrili, da ne bi bili odbačeni. Ako izraze šta osećaju onda ispada da traže ko zna šta. Ali to je kada je neko od njih emotivno nezrela osoba. Na žalost, puno nezrelih osoba se pojavljuju u dejting svetu, posebno među onima koji traže "casual".. zapravo žele da zamaskiraju svoj nedostatak emotivne disfunkcije.

Što je opet razlog zašto današnje žene sve više odbacuju mogućnost bilo kakvih casual odnosa.

Što se aftercare-a tiče sve je stvar dogovora između partnera, mislim da nema nekih jasnih pravila u vezi toga.
Neka fora jeste da mora da bude razmevanja između partnera, no čini mi se da to u našem slučaju iziskuje neku posvećenost samom odnosu čega kada je causal seks u pitanju baš nešto i nema?

Što se aftercare-a tiče sve je stvar dogovora između partnera, mislim da nema nekih jasnih pravila u vezi toga.
Neka fora jeste da mora da bude razmevanja između partnera, no čini mi se da to u našem slučaju iziskuje neku posvećenost samom odnosu čega kada je causal seks u pitanju baš nešto i nema?

To je greška. Uvek posle seksa mora biti nečeg, nekakve komunikacije, brige. Ako toga nema, sex postaje beznačajan i toksičan. Ko još želi posle divnog iskustva da ne komunicira osobu sa kojom ima divno iskustvo? To je neprirodno. A ako iskustvo nije divno i lepo i ispunjujuće, šta će im??

To je greška. Uvek posle seksa mora biti nečeg, nekakve komunikacije, brige.
I da i ne, ono suštinski se lično slažem sa ovim što si rekla, no u praksi ima ljudi koji nisu sposobni za ovako nešto tj. ne brinu se za drugu stranu, nisu sposobni za komunikaciju - sklop im je hladan mehanični.
Ako toga nema, sex postaje beznačajan i toksičan. Ko još želi posle divnog iskustva da ne komunicira osobu sa kojom ima divno iskustvo? To je neprirodno. A ako iskustvo nije divno i lepo i ispunjujuće, šta će im??
Ovo dosta zavisi i od same forme seksa, tipa ako je praksa da je seks grub, degradirajuć/prvljav i sl. koliko god par uživao u njemu eventualno će nekome nešto da se prespoji u glavi i ono što je u seksu bilo wow će im sada biti gadno, a i osećaće se grozno zbog toga ...
Trebao bi neki balans da postoji, a do njega se stiže nekim jednostavnim ali ipak mindful pristupom samom odnosu.

Kod šema i vezica danas najčeće ne postoji nikakav bonton. Ljudi se seksaju i često nakon toga ponašaju kao da se ništa nije desilo, ne osećaju obavezu ni da se povremeno jave. Potpuni haos i nesigurnost mogu da se jave kod ljudi jer jednostavno ne znaju šta ih čeka u takvom odnosu.

Koliko znam, jedino u bdsm zajednici postoji priča o aftercare, konkretno kako se domino odnosi prema svom subu, na koji način se brine i posle.

Rekla bih da je za šeme i povremena viđanja nužno uvesti bonton, da jednostavno svi znaju koja su pravila, šta je fer šta nije. A vi?

Ti si svesna da su seks, ono što prati seks i međuljudski odnosi izmišljeni otprilike kada je nastao čovek? Nema potrebe da se išta nanovo izmišlja. Ili da se starim pojavama daju nova imena, kao što to rade nove generacije u ideji da su time uveli novine u civilizaciju. Kako se to sad zove? Afterker?
Daj nemoj da se seksu učiš od klinaca, molim te.

Jeeeesteeee, ne postoji napisani seksualni bonton, zato se narod ponaša tako kako se ponaša, moš misliti. Samo kad bi ih nekako obavestili da nije pristojno kresnuti se sa nekim pa se ne javiti nikada više, odmah bi se sve promenilo. To se ranije nije dešavalo. Ko zna na šta se odnosi ona izreka ''ubode pa ode''.

Ali zato postoji svetla tačka na seksualnoj sceni Srbije. To je sado-mazo zajednica, skupina časnih, iskrenih i poštenih; onih kojima je još uvek stalo do ljudskosti i dostojanstva. Sa njima se treba kresati, oni uvek čoveka ispoštuju maksimalno. Namire ga, isprate i posle se jave da vide dal je dobro stigao kući.
E svašta.

Ti si svesna da su seks, ono što prati seks i međuljudski odnosi izmišljeni otprilike kada je nastao čovek? Nema potrebe da se išta nanovo izmišlja. Ili da se starim pojavama daju nova imena, kao što to rade nove generacije u ideji da su time uveli novine u civilizaciju. Kako se to sad zove? Afterker?
Daj nemoj da se seksu učiš od klinaca, molim te.

Jeeeesteeee, ne postoji napisani seksualni bonton, zato se narod ponaša tako kako se ponaša, moš misliti. Samo kad bi ih nekako obavestili da nije pristojno kresnuti se sa nekim pa se ne javiti nikada više, odmah bi se sve promenilo. To se ranije nije dešavalo. Ko zna na šta se odnosi ona izreka ''ubode pa ode''.

Ali zato postoji svetla tačka na seksualnoj sceni Srbije. To je sado-mazo zajednica, skupina časnih, iskrenih i poštenih; onih kojima je još uvek stalo do ljudskosti i dostojanstva. Sa njima se treba kresati, oni uvek čoveka ispoštuju maksimalno. Namire ga, isprate i posle se jave da vide dal je dobro stigao kući.
E svašta.
kolega milsim da gresite donekle o afterkeretu...kod normalnog taslacenja ako se jedna strana previse uzbudi pa mu strast udari u glavu, ona druga strana moz da ne zna dal prva svrsava il se samo slogira i da na vreme ne reaguje....e tu na scenu stupa bdsm sa safe wordetom kad se pretera sa davljenje il bijenje, sa bodenje iglama il pegovanje sa magaracem silkinom pa da se jedna strana ne uzivi mnogo u igranje ona druga strana vice napr. vucic vucic vucic onoj prvoj strani da prestane da ga/je pumpa da ne bi ta ebena bivena il bodena lipsala na pravdi sexa.

salu da ostavim po strani, od kako postoji svet znalo se sta su muskarci, sta zene i sta je sex, ko sto napisah davno o tom neandertalskom raju uspomena gde su zene bile zene i gledale u mesec osecajuci svoju pohotu predavanja kroz njegove cikluse.. liberalna doktrina je pocela nazalost da pise neka nova pravila o svemu a ljudi ko ljudi sve novo prihvataju, najvise mladi u nadi ce sebi mozda dati na poznavanju materije da budu in i da se ne razlikuju od drugara i drugarica u drustvu i postanu crne tradicionalne ovce koje se ebu ko mima karadzic u lepoti poroka....a onda odrastu i ostane im to usadjeno kao princip i tek tad nastaje pravi problem.

A jbt pratim na insta neku grupu žena sa nalogom situationshipa mislim strankinje, šta sve nisam pročitala. Tipa napiše mu mislim na tebe, a on odgovara sad sam sa drugom, javljam se sutra 😂
Pa joj savetuju ne smeš da ga zoveš??
Ne znam u kakvom će svetu klinci da izrastu

Upoznaješ i osobu sa kojom imaš sex. Nije to mehanika. Međutim, mnogi ljudi ne znaju kako da se ponašaju u takvim odnosima, da li treba da se jave ili ne, da li mogu da izraze svoje simpatije, da jedva čekaju da se vide... Ono što je nekada bilo normalno, danas je postalo često bezosećajno.

Ljudi glume da im nije stalo da se ne bi razotkrili, da ne bi bili odbačeni. Ako izraze šta osećaju onda ispada da traže ko zna šta. Ali to je kada je neko od njih emotivno nezrela osoba. Na žalost, puno nezrelih osoba se pojavljuju u dejting svetu, posebno među onima koji traže "casual".. zapravo žele da zamaskiraju svoj nedostatak emotivne disfunkcije.

Što je opet razlog zašto današnje žene sve više odbacuju mogućnost bilo kakvih casual odnosa.
Nije to mehanika, to je dopadanje. Ako je odnos neobavezan, onda se u spavaćoj sobi priča završava.

Koliko puta si čula/vidjela da se neki muškarac neobavezno viđao sa nekom godinu i više, a onda nakon izvjesnog vremena uđe u ozbiljnu vezu ili se oženi? Poslije se dozna, da se sve to odvijalo uporedo sa tom neobaveznom. Kako to najednom da sa prvom nezna za red, a sa drugom zna? Nije tu stvar o bontonu već većina muškaraca zna da i ako je žena pristala na povremena viđanja da se može dogoditi da se zaljubi i da će onda poželjeti nešto više-što oni žele da izbjegnu. Dovoljno je neko površno ili osrednje upoznavanje, ali ti neda "upliva" u svoj svijet. Nejavljanje između susreta- neki ne osjećaju ni potrebu, neki namjerno i to rade da ne bi dali povoda da žena pomisli da se emotivno vezuju za nju. Ne žele zavrzlame, komplikacije i svim tim neverbalnim znakovim šalju se signali da je ona za njih prolazna i to je sve.

To je greška. Uvek posle seksa mora biti nečeg, nekakve komunikacije, brige. Ako toga nema, sex postaje beznačajan i toksičan. Ko još želi posle divnog iskustva da ne komunicira osobu sa kojom ima divno iskustvo? To je neprirodno. A ako iskustvo nije divno i lepo i ispunjujuće, šta će im??
Tek sad sam vidjela i imam potrebu da ostavim komentar i na ovo. Bilo bi divno kad bi muškarci znali koliko to ženama znači, da i kad je odnos neobavezan da im ipak na neki način daju do znanja nekom pažnjom, gestom da je ona posebna i da u nekom kutku njegovog mozga ima mjesta za nju. Sigurno i da ima, ali nedovoljno da bi se sad tu nešto trudili, javljali, brinuli. Ima ih i takvih ali su rijetki. Između "epizoda" žive svoje živote do naredne epizode. Grubo, ali istinito to divno i ispunjujuće iskustvo im je samo upravo to divno i ispunjujuće iskustvo tog trenutka i ništa više. Sljedeće javljanje je kad požele da ga prožive opet i nema problema jer im je ženska lako dostupna. A ona druga strana (žena) očarana=razočarana-nažalost.

najvaznije pravilo je da nema pravila.Pravila nastaju kada pocne i kontakt.

To je problem. Šeme su šeme, neobavezujuće i plitke. To nije veza. Samo dobrovoljni pristanak na kratkotrajne potrebe. Bez osude ali ne vidim zašto bi trebala postojati neka obaveza prema osobi koja ti, realno, nije ništa.
Nema emocija. Nema povezanosti.

A jbt pratim na insta neku grupu žena sa nalogom situationshipa mislim strankinje, šta sve nisam pročitala. Tipa napiše mu mislim na tebe, a on odgovara sad sam sa drugom, javljam se sutra 😂
Pa joj savetuju ne smeš da ga zoveš??
Ne znam u kakvom će svetu klinci da izrastu
Pristala da bude druga i šta sad? Ima odjednom pravo da mu se meša u život? Naravno da je dobro savetuju da ga ne zove.

Tek sad sam vidjela i imam potrebu da ostavim komentar i na ovo. Bilo bi divno kad bi muškarci znali koliko to ženama znači, da i kad je odnos neobavezan da im ipak na neki način daju do znanja nekom pažnjom, gestom da je ona posebna i da u nekom kutku njegovog mozga ima mjesta za nju. Sigurno i da ima, ali nedovoljno da bi se sad tu nešto trudili, javljali, brinuli. Ima ih i takvih ali su rijetki. Između "epizoda" žive svoje živote do naredne epizode. Grubo, ali istinito to divno i ispunjujuće iskustvo im je samo upravo to divno i ispunjujuće iskustvo tog trenutka i ništa više. Sljedeće javljanje je kad požele da ga prožive opet i nema problema jer im je ženska lako dostupna. A ona druga strana (žena) očarana=razočarana-nažalost.
Apsolutno tacno. Nema kod njih nikakvog aftercare-a, bas nimalo.

Tako ja bio čovek prema jednoj iz neobavezne veze pa se ubrzo završilo jer se vezala

šta podrazumevaš pod bontonom za šeme i povremena viđanja ? kakav bonton
ako može lagano pojašnjenje za nas glupe / polupismene

Мој став је да особи која после секса нема потребу да се јави једноставно није стало ни најмање.
Исто и након упознавања, уколико се не јави у року од 24 сата, то је то.

Свако накнадно јављање је само провера доступности.

Kako ne znaju?
No answer is an answer, kud ćeš jačeg dokaza za bilo šta od nečijeg ponašanja.

Back