Po cemu pa indijanci su bili prije tih svih zar ne ,crnci su dosli kao robovi,bijelci kao otimaci i okupatori ako ti nije jasno ond a je to rvoj problem nauci istoriju pa ces znati..Indijanci-Amerikanci su starosedioci ,toliko
Па шта ако су били пре свих?
Шта значи ово "научи историју"?
Пробај да напишеш пост без вређања саговорника, да видимо шта би остало од твог поста. Наравно да сам историју и учио и научио.
Историја каже да су индијанци дошли у Америку, као што су сви остали дошли у Америку. А став ко је први дошао њему све, а ко други дође њему ништа је на нивоу београдских скоројевића који мисле да Београд припада само њима, ако су они први дошли у Београд, а ко је дошао после њих, нема право на Београд.
Индијанци су живели у првобитним људским заједницама, дакле, скупљали плодове и ловили. А из историје (научи је) знамо да су у Европи, Азији и Африци се становништво повећало тек кад су људи почели да се баве пољопривредом, и везали се за земљу. Како се индијанци нису бавили пољопривредом, већ живели у провбитној људској заједници, то значи да их је било јако мало на оноликој површини. Па сад, по ком критеријуму хоћеш да тако малом броју људи припадне онолики континент? Наравно да не припада само њима, већ и свима осталима који су тамо дошли, па. нпр. и гомила Срба (углавном из Лике, што знамо из историје, мада ти то вероватно ниси знао). Јер, ако би припадала само њима, тај континент би био празан, па би био ред да дођу људи и попуне га.
хебали те и староседеоци Америке и староседеоци Београда, као и староседеоци Ниша (сасвим случајно обе стране моје породице су у Нишу још пре рата, па не мислим да имам већа права од свих осталих, тако да не видим зашто би староседеоци било чега имали већа права на јавна добра у односу на све остале).