Afera Snimak U Crnoj Gori: DPS ucenjuje Srbe promenom nacionalne pripadnosti i glasanjem za DPS ako zele da zadrze posao!

Тихи

Zaslužan član
Poruka
136.107
Afera Snimak U Crnoj Gori: DPS ucenjuje Srbe promenom nacionalne pripadnosti i glasanjem za DPS ako zele da zadrze posao!


Скандал „препознавања“ се наставља. На „провјеру“ долази и извјесни Предраг Пеђа Конатар, са којим се, како се може чути на снимку, Душица већ чула, како би дошао код ње на „препознавање“. Стицајем околности, он и Марија, дјевојка са претходног снимка, се познају од раније

Од
ИН4С
-
20/08/2020 13:00 Посљедња измјена: 20/08/2020 14:57
45ПодијелитеFacebookTwitterTelegram


Душица Вулић

За професионални ангажман у Војсци Црне Горе (ВЦГ) потребно је позитивно мишљење мјесне партијске ћелије Демократске партије социјалиста (ДПС) и да се кандидат изјашњава као Црногорац. Такође, да би био примљен треба да буде „симпатизер“ владајуће партије, односно да обећа да ће гласати за исту. То је суштина аудио снимка који је прије два дана објавио наш портал, чији наставак објављујемо данас.


Ова два (аудио) снимка потврђују чињеницу да је министар Предраг Бошковић партијски корумпирао Војску Црне Горе и тиме потпуно срозао углед, а онда и професионалну способност те институције.

Да подсјетимо, на претходном објављеном снимку, чују се три особе које разговарају о томе како да дјевојка, Марија, постане војник по уговору. Она објашњава да је први пут одбијена, да је ишла у љетњи војни камп, и да је вјеровала да се позиција у војци Црне Горе добија на основу професионалних способности, те да је имала похвале и од самог министра. Затим је казала да не жели да политички припада било коме. Душица Вулић, која ради у мјесној канцеларији ДПС-а Загорич у Подгорици, наводи да ”терен препознаје” оне који су Црногорци и оне који су ”ишли на литије. Она између осталог, коментарише да је Марија све превише “схватила здраво за готово” и да ће јој бити јасније кад буде њених или година њеног оца.
mjesna-zajednica-Zagoric.jpg
Мјесна заједница ДПС-а у Загоричу
Међутим, ту није крај и скандал „препознавања“ се наставља. На „провјеру“ долази и извјесни Предраг Пеђа Конатар, са којим се, како се може чути на снимку, Душица већ чула, како би дошао код ње на „препознавање“. Стицајем околности, он и Марија, дјевојка са претходног снимка, се познају од раније.
Зона кривичне одговорности
Душица му напомиње да, овог пута, неће бити провјера породице, већ само њега, на шта он одговора да слободно упише и њих.

„Пријављивање“ породице од стране Предрага представља директан утицај на слободно изражавање воље и тиме се дебело ушло у зону кривичне одговорности.
.
…Даље у разговору, Пеђа, зачуђено пита због чега су га звали када је Црногорац, на шта му Душица одговора: „Не знам… због партије“.
„Ти знаш да траже тебе… знаш и кад си прије долазио… све знаш“
, одговара Душица, након чега Пеђа одлази да донесе хемијску оловку, гдје се Душица убацује, док он неспретно затвара врата: „Куку мени, како ћеш радити у војску, куку мени…“.
Она даље наставља разговор са Маријом, „оцијенивши“ је да је она њихов „симпатизер“, да ће гласати, и да јој „провјере иду даље“. Напомиње да је Предраг био активиста ДПС-а, те да ће „ургирати“ за њега, као и за њу. Након његовог повратка, Душица уписује његове податке, али и „броји“ чланове Конатар породице.
Dusica-Vulic-1.jpg
Душица Вулић
У наредним редовима и аудио снимку, послушајте „разговор“ поменуте Душице Вулић, чији је задатак да даје оцјене “са терена”, са Маријом са претходног снимка и новог „симпатизера“ – Предрага Пеђе Конатара.

Душица (разовара телефоном): ‘Ало, е мој Пеђа…
НН: Не ја кажем, то, рецимо, ево, ја сам ево 13 година у истом чину. Значи, без могућности напредовања, а људи значи који нису привријежили, да кажеш, један неких посто… на крају, мисија, 3, 4, стан…
Душица (разовара телефоном): Са друге стране, дођи ти код ових клупа иза… ђе си то? Овамо ђе ово пашче лаје. Улази Пеђа…
П: Морам се на посао враћати…
Д: Не мораш.
П: Како сте , шта радите, јесте ли уморни…
Д: Што не донесе хемијску?
П: Ниси ми рекла.
Д: Изгубих хемијску, без мајке. Слушај ово… Тражили су ти првјеру, стандардно. Овај, Ја ћу ти дати провјеру, што се мене лично тиче, али ћу само за тебе.
П: Може.
Д: Ништа фамилија, ово, оно сад за сад..
П: Слободно ти и фамилију..
Д: Ништа, само ћу тебе сад за сад.. Па ћемо за остале да видимо. Чекај само да видим. Да видим ко ми је све од вас ође. Ђе си почео?
П: Код друга ту, (неразумљиво), ова два дана, ето да му помогнем… да мало одмарам, нећу ниђе да идем.
Д: Ђе ми нестаде хемијска друже…
НН: Одох ја до кола да видим.
Д: Немој живота ти вала због тога.
НН: Ту су ми кола, ако их не будем избацио.
Д: Немој избачат’. Не знам ђе ми је хемијска. Сваку другу ноћ ми овде неко краде хемијске. Ја сам рекла купићу оно паковање… овај, дошла ми је провјера, не знам зашто због тебе, али ми је дошла провјера.
П: Слободно, лагано, никакав проблем, ту смо.
Д: Јесте што договорили кад треба да почнете?
П: Не знам ја…
Марија: Не знам, ја сам чула око 20-ог септембра
Душица: Није, ја мислим прије, чим је провјера сад неђе. Трећа декада, август
П: А због чега?
Д: Значи 25-ог.
П: А због чега провјера?
Д: Не знам, због партије…
М: Моја реакција је била још гора, ако ми вјерујеш
П: А чекај, провјера не знам, у војску сам (Црногорац, и провјеравају ту мене што… (неразумљиво)….)
Д: Ти знаш да траже тебе… ти знаш кад и прије долазио, све знаш..
П: Сумња’ сам ту.
(причају у исто вријеме, неразумљиво)
Д: Само да завршим, ја ћу јој сад послати и твоју, само да ми речеш… (неразумљиво)
П: A оћу ли по’ћ овде да узмем хемијску?
Д: Nе, не.
П: A што ми ниси рекла, има’ сам 10 хемијских.
Д: Oћеш, потрчаћеш, Ајде Пеђа, буди добар.
П: (неразумљиво)
М: Само закључај, и упри.
Д: Хвала ти што си добар, упри напријед , куку мени, како ћеш радити у војску куку мени… Он је код нас био активиста иначе…(обраћа се Марији)
М: Nе знам стварно, он је био са мном, били исто одељење, па се познајемо…
Д: Oн је код нас био активиста и онда је био почео да ради у Наш такси и онда стварно није могао. Јер је радио двије смјене, не могу ја да кажем некоме ко ради другу и трећу смјену, извини ти због партије мораш да дођеш, па пушти ти плату. Стварно ми не пада на памет. Овај, што сам шћела још да ти кажем…. тако душице. Што се мене лично тиче, сад ћу овде да ти упишем број телефона, све што треба, наш си симпатизер, гласаћеш, а провјере ти иду даље, што се мене лично тиче, опет ти кажем… ево и за њега сам хтјела да ти кажем, за њега ћу да ургирам. Значи то сигурно, јер су ми рекли сад кад сам била у партији, да је трећа декада примање вас. Трећа декада август.
М: Отприлике то почне, је ли тако?
Д: Да…
(неразумљиво)
Д: Прије избора можда два, три дана ће почети да вас примају.
НН: Вјеровано да ће то тако и после избора бити
Д: Ево ја ти дајем информацију коју ја имам… значи ово је информација ето чисто за вас. А могу да ти кажем да си ми ваш слатка и баш сте ми симпатични.. ево га.
Д: Ево га, Конатар Предраг… завршена провјера. Дај ми број, 069 871 538. Ненад исто код тебе, је ли тако?
П: Јесте, ништа.
Д: Тата како бјеше?
П: Савић.
Д: Савић. Мајка?
П: Треба да иде… мајка Јованка, види има ли ту неђе…
Д: Има.
П: Брат Срђан…
Д: Јесте.
П: Има ли још ко?
Д: Сестра.
П: Наталија, има ли је ту?
Д: Чекај
П: Мислим да ње нема…
Д: Наталије нема. Један, два, три, четири, пет… Пет чланова, за све си ти, гарант 30-ог гласаш, задња декада август су рекли, један дио ће бити, други дио до 15-ог.
П: Које су шансе да нас приме?
Д: Кад ти ја препоруке дам. Сад сам њој рекла да ћу да исфорсирам и тебе и њу.
П: Ми ништа нисмо тражили, знаш и сама, ја лично…
Д: За тебе и њу, ево сад сам њој рекла, прије него што си доша’, сад сам јој рекла за тебе и још једног момка ћу ја да исфорсирам…
П: Eто знаш и сама, да, увијек што је требало, ту сам био, никад ништа нисам тражио, никад скоро ништа…
Д: Oвај, знам ја одлично шта и како, ја сам јој рекла и прије него што си доша’, да ћу за тебе, нисам знала да се познајете, за тебе и једног момка ћу ја да исфорsирам, исфорсираћу, ово ћу да пошаљем, сад још док они буду сјеђели, јер свим треба још нешто да завршим у партију, а остало …
П: (Неразумљиво)
Д: Ништа, ти си слободан, мора си ми доћ’, што да ти речем, мора’ си се појавити.
П:Tи знаш… синоћ сам био у град…
Д: Зовем ја њега, пичи музика, реко’ слушај мали, доћи ћеш сјутра
П: Jа реко ко је то… слушај мали, доћи ћеш … ја реко, ало. Вели Душица ође. Ја реко спрда ли се ова са мном, велим, спрда ли се ово… иха, ти кад си мени прекинула, тек ја сам схватио ко је. Чујемо се ћао. Маре, чујемо се…
Д: Пеђа, ми ћемо се чути за даље. Ја те зовем, све што ми буду вратили, повратну инф, кад ћете и што ћете, јавићу. Вратићу ти све. Знаћу оно деф кад оно почињете, ‘оћете ли сад у прву групу, или прва недеља септембра, ја вам то стварно не могу обећат’. ‘Оћеш што се мене лично тиче, сјутра. Ја бих вољела, сјутра, у ствари, да већ радите, па да вам раде провјеру, што се мене лично тиче…https://www.in4s.net/aaaudio-nastav...pet-clanova-za-sve-si-ti-garant-30-og-glasas/

https://www.novosti.rs/crna-gora/ve...vojsku-ili-branis-crnu-goru-ili-litijas-audio

Ovo nije ni Hitler radio sto radi Milo Djukanovic i DPS

Zasto Srbija ne tuzi Crnu Goru zbog nasilne asimilacije diskriminacije i aparthejda , Crnu Goru svim medjunarodnim institucijama ? Treba dici glas zbog ovoga u UN i Savetu Evrope. Ovo je tesko krivicno delo .

Zamislite da Srbija i SNS rade ovo sto radi DPS da npr hrvate bosnjake i madjare ucenjujemo radnim mestom da se izjasnjavaju kao Srbi....

Digla bi se kuka i NATO motika....
 

Тихи

Zaslužan član
Poruka
136.107
НЕПОБИТНИ ДОКАЗ: Бошковићев модел ПАРТИТОКРАТИЈЕ – Да би били ангажовани или добили чин у Војсци ЦГ, мора стићи ”препознавање с терена” од стране ДПС-а
Илузорно је очекивати у дубоко корумпираном систему који штити сам себе на свим нивоима, очекивати да ће правно ”реаговати” на овај МОНСТРУОЗНИ партитикратски механизам и бруталне дискриминације по националној и вјерској основи

Од
ИН4С
-
18/08/2020 20:03 Посљедња измјена: 18/08/2020 20:58
89ПодијелитеFacebookTwitterTelegram


Душица Вулић

Да су институције Црне Горе тешко обољеле од партитократије није чињеница која може изненадити било кога. Ипак, у дијелу ”несврстане” јавности још увијек постоји дилема о размјерама партитократске корупције.


На примјер, Војска Црне Горе је једна од институција која код грађана инерцијално побуђује доживљаје части и професионализма. О том се чак у одређеној мјери могло говорити до доласка Предрага Бошковића на чело Министарства одбране.

Од тога тренутка почиње потпуно урушавање система, чистке на националној, вјерској и политичкој основи. Недавно су три припадника Војске ЦГ покренули спор против те институције управо због дискриминације по националној, вјерској и политичкој основи.
Следећи аудио снимак неспорно и бјелодано свједочи колико је Бошковић партијски корумпирао Војску Црне Горе и тиме потпуно срозао углед, а онда и професионалну способност те институције. Наиме, у њему се открива да ”пут” до ангажмана и ”професионалног” напретка у Војсци Црне Горе води преко мјесне партијске ћелије ДПС-а.
Односно преко провјере која се интерно кодира као ”препознавање терена”. У конкретном случају, Душица Вулић, особа од очигледног повјерења Бошковића у мјесној канцеларији ДПС-а Загорич врши редовне провјере будућих и садашњих припадника Војске Црне Горе, како би након њене оцјене ”са терена” врх на челу са Бошковићем доноио одлуку да ли ће неко бит примљен или добити унапређење.

Dusica-DPS-285x409.jpg
Душица Вулић, задужена за „препознавање терена“

У разговору са кандидаткињом (Маријом), која потенцира да је вјеровала да се позиције у Војсци обезбјеђују на основу професионалних способости, Душица коментарише ”И ти си то схватила здраво за готово”, алудирајући на то да је то верзија стварности за неискусне и наивне, а да се ”праве ствари” дешавају и рјешавају управо преко њене канцеларије. Иначе, Душица наводи да ”терен препознаје” оне који су Црногорци и оне који су ”ишли на литије”. Закључује се и да се ”црногорство” мјери припадношћу ДПС-у.
Човјек који је од Војске Црне Горе суштински направио партијску ћелију ДПС-а је, према сазнањима из врха те партије, најозбиљнији кандидат за премијера у случају да режим приказаним коруптивним и криминалним методама обезбиједи парламентарну већину. Такав потез, а у свјетлу презентованих доказа би био посебан скандал који сигурно не би остао без одговора у сипломатским и политичким круговима међународне заједнице.
Илузорно је очекивати у дубоко корумпираном систему који штити сам себе на свим нивоима, очекивати да ће правно ”реаговати” на овај МОНСТРУОЗНИ партитикратски механизам и бруталне дискриминације по националној и вјерској основи. Ипак, корист овог доказа је у очекивању да ће њега вриједност бити измјерена у слободној Црној Гори, а творци и извршиоци ”система” бити адекватно, законски санкционисани.
У наредним редовима и аудио снимку, чућемо „разговор“ Душице Вулић, која ради у мјесној канцеларији ДПС-а Загорич у Подгорици чији је задатак да даје оцјене “са терена”.

 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.