Aerodrom u Zagrebu najgori u Evropi: "Od sto bodova - nula"

Ljuta Tica

Veoma poznat
Poruka
13.648

Zagreb -- Omnio, nemačka internet platforma za putovanja vozom, autobusom i avionom, proglasila je hrvatski međunarodni aerodrom Zagreb za najgori među 30 u Evropi.
1607106917789.png

Od mogućih 100 bodova dobio je tačno nula, prenosi Indeks.

Nemci su ocenjivali aerodrome u 30 glavnih gradova Evrope. Upoređivali su aerodrome po više faktora: dostupnost, opremljenost, sadržaj za provođenje slobodnog vremena i nivoa stresa.

Između ostalog gledao se broj odgođenih letova, dnevni broj putnika na aerodromu i kako su oni opremljeni: imaju li tuševe, "tihe" prostorije, sobe za odmor i mesta sa strujom za punjače. Još jedan od kriterijuma prema kojem je data konačna ocena bio je i ponuđen broj kvalitetnih sadržaja za provođenje slobodnog vremena, uključujući trgovine, restorane i igrališta za djecu.

Najbolji aerodrom u Madridu, slede Rim i Amsterdam

Pobednik je Međunarodni aerodrom Madrid u Španiji zbog "širokog raspona trgovina i restorana, kao i dobre povezanosti aerodroma i centra grada". Aerodrom Leonardo Da Vinči - Fiumičino u Rimu drugi je po redu, dok aerodrom Šipholu Amsterdamu zauzima treće mjesto.

Na četvrtom mestu je Kopenhagen, peta je Moskva, zatim sledi Helsinki, dok top 10 zatvaraju Hitrou u Londonu, Portela u Lisabonu, Vaclav Havel u Pragu i konačno, aerodrom Berlin-Brandenburg u nemačkoj prestolnici.

Međunarodni aerodrom luka Zagreb "Franjo Tuđman" najgori je od svih s tačno nula bodova od mogućih 100.

Drugi najgori aerodrom je onaj u crnogorskoj prestolnici Podgorici, a treći najgori u glavnom gradu Jermenije Erevanu.

Реално, мало чудни критеријуми за оцењивање, јер нови аеродром у Загребу је дебело потцењен на овој листи

Ипак је рађена превише пристрасно, као што је Фиумићино у Риму на неправедно високом трећем месту далеко изнад Беча

Mozda ce Hrvati iz ovoga profitirati, oni koji su se zaduzili za pravljenje tzv savremenih aerodroma moraju vracati kredite , ali od chega?

Њих ће враћати држава, јер се концесионар сигурно заштитио клаузулама које му осигуравају профит.

Исто и нас чека у Београду

Beograda nema. Jbt stavili su Baku, Jerevan i Podgoricu a preskočili Beograd sa 6mil ...i Kijev koji ima 15 mil putnika godišnje.
Čak su i Tegel izostavili a stavili Brandeburg koji je u funkciji dva meseca.
+ nisu uzimali u obzir aerodrome van glavnih gradova a nemali broj ima veći značaj od onih u prestonicama(Istanbul,Frankfurt,Minhen,Cirih...)
Sve u svemu gomila gluposti,tj krajnje nerelevantno.
A i na toj listi kojom magijom snižavanja kriterijuma je onaj "kiosk" u Podgorici bolji od novog "Franje Tuđmana" za ime Boga :lol:

Poslednja izmena:
Beograda nema. Jbt stavili su Baku, Jerevan i Podgoricu a preskočili Beograd sa 6mil ...i Kijev koji ima 15 mil putnika godišnje.
Čak su i Tegel izostavili a stavili Brandeburg koji je u funkciji dva meseca.
+ nisu uzimali u obzir aerodrome van glavnih gradova a nemali broj ima veći značaj od onih u prestonicama(Istanbul,Frankfurt,Minhen,Cirih...)
Sve u svemu gomila gluposti,tj krajnje nerelevantno.
A i na toj listi kojom magijom snižavanja kriterijuma je onaj "kiosk" u Podgorici bolji od novog "Franje Tuđmana" za ime Boga :lol:

Рангирали су само аеродроме у престоницама, али је листа фелерична по много основа, не само што је изостављено више аеродрома у главним градовима, већ је нелогично да је бечки Швехат испод римског Фиумићина, баш као и Схипхол у Амстердаму који је закон за већину аеродрома

Zagreb -- Omnio, nemačka internet platforma za putovanja vozom, autobusom i avionom, proglasila je hrvatski međunarodni aerodrom Zagreb za najgori među 30 u Evropi.
Pogledajte prilog 811264
Od mogućih 100 bodova dobio je tačno nula, prenosi Indeks.

Nemci su ocenjivali aerodrome u 30 glavnih gradova Evrope. Upoređivali su aerodrome po više faktora: dostupnost, opremljenost, sadržaj za provođenje slobodnog vremena i nivoa stresa.

Između ostalog gledao se broj odgođenih letova, dnevni broj putnika na aerodromu i kako su oni opremljeni: imaju li tuševe, "tihe" prostorije, sobe za odmor i mesta sa strujom za punjače. Još jedan od kriterijuma prema kojem je data konačna ocena bio je i ponuđen broj kvalitetnih sadržaja za provođenje slobodnog vremena, uključujući trgovine, restorane i igrališta za djecu.

Najbolji aerodrom u Madridu, slede Rim i Amsterdam

Pobednik je Međunarodni aerodrom Madrid u Španiji zbog "širokog raspona trgovina i restorana, kao i dobre povezanosti aerodroma i centra grada". Aerodrom Leonardo Da Vinči - Fiumičino u Rimu drugi je po redu, dok aerodrom Šipholu Amsterdamu zauzima treće mjesto.

Na četvrtom mestu je Kopenhagen, peta je Moskva, zatim sledi Helsinki, dok top 10 zatvaraju Hitrou u Londonu, Portela u Lisabonu, Vaclav Havel u Pragu i konačno, aerodrom Berlin-Brandenburg u nemačkoj prestolnici.

Međunarodni aerodrom luka Zagreb "Franjo Tuđman" najgori je od svih s tačno nula bodova od mogućih 100.

Drugi najgori aerodrom je onaj u crnogorskoj prestolnici Podgorici, a treći najgori u glavnom gradu Jermenije Erevanu.

Pa moglo bi biti i istina :mrgreen:

Pa moglo bi biti i istina :mrgreen:

Па нем'о нам сада тераш контру, када вам бранимо Туђмана :)

Или на ком би сте месту били да је зграда и даље кутија шибица

Но, шалу на страну, ова листа је тотално небулозна и ЗАГ је ипак неправедно сврстан на то место

Па нем'о нам сада тераш контру, када вам бранимо Туђмана :)

Или на ком би сте месту били да је зграда и даље кутија шибица

Но, шалу на страну, ова листа је тотално небулозна и ЗАГ је ипак неправедно сврстан на то место

Ma pretjerana jest, no zračna luka ZG je, za moj ukus, neko jadno mjesto.

Znam da ne može biti kao golemi supermoderni u Americi i Aziji, no mogla bi biti ipak funkcionalnija i uređenija.

Taj aerodrom nije toliko loš, nefunkcionalan...nego više neki vizualno siromaški, bar po mom sudu....

Ma pretjerana jest, no zračna luka ZG je, za moj ukus, neko jadno mjesto.

Znam da ne može biti kao golemi supermoderni u Americi i Aziji, no mogla bi biti ipak funkcionalnija i uređenija.

Taj aerodrom nije toliko loš, nefunkcionalan...nego više neki vizualno siromaški, bar po mom sudu....

Визуелно ја једино замерам што су авио-мостови затворени.

Да су стаклени боље би се укопили у лепо архитектонско здање, а били би и лепши доживљај путницима приликом изласка и уласка у авион

Ja rangiram aerodrome po celoukupnom dozivljaju - stepenu bezbednosti i "logicnosti" i udobnosti.
Volim kad na aerodromu ne dobijem napad panike jer je sve haoticno i neorganizovano i nelogicno. I kad je hladno a cekam 2-3 sata a sve zatvoreno jer je pola noci.

Madridski aerodrom je meni bzvz. U Barseloni su coveku pored mene ukrali torbu pa smo povijali lopova.
Spanija mi je u gorem secanju sto se tice aerodroma ali kad si u Spaniji sve se nekako zaboravi.

Nekako meni se dopadaju aerodromi poput Dohe. I novi u Istanbulu je dobar.

Ubedljivo najgore iskustvo:

1. Pariz
2. Moskva
3. Mancester

Ja rangiram aerodrome po celoukupnom dozivljaju - stepenu bezbednosti i "logicnosti" i udobnosti.
Volim kad na aerodromu ne dobijem napad panike jer je sve haoticno i neorganizovano i nelogicno. I kad je hladno a cekam 2-3 sata a sve zatvoreno jer je pola noci.

Madridski aerodrom je meni bzvz. U Barseloni su coveku pored mene ukrali torbu pa smo povijali lopova.
Spanija mi je u gorem secanju sto se tice aerodroma ali kad si u Spaniji sve se nekako zaboravi.

Nekako meni se dopadaju aerodromi poput Dohe. I novi u Istanbulu je dobar.

Ubedljivo najgore iskustvo:

1. Pariz
2. Moskva
3. Mancester

Доха је и мени један од убедљиво најбољих аеродрома. Све је беспрекорно. Био ми је и полазна и одредишна и транзитна тачка много пута и ни један једини пут нисам имао било какву замерку. Користио и салоне и друге бенефите. Једино су му продавнице мало скупље за куповину.

Негде у сличном рангу од оних кроз које сам прошао је и Инчеон у Сеулу.

Најгори .. шта знам, моја природа је таква да брзо препуштам забораву лоше ствари у животу уступам увек место ведријим, али нешто из скоријег времена су два аеродрома у источној Африци кроз које сам прошао: Беира и Нампула у Мозамбику. На првопоменутом сам чак доживео да ми на чек ину руком радница исписује таг за пртљаг, као и бординг, јер у том тренутку нису имали струје, а ни агрегат им није био у функцији. То ми је било толико необично да сам сликао процес исписивања, али сам се у исто време питао како функционишу сервиси за прихват и отпрему авиона када нема струје и колико је угрожена безбедност. Но... Африку треба доживети, то није лако за објаснити

Доха је и мени један од убедљиво најбољих аеродрома. Све је беспрекорно. Био ми је и полазна и одредишна и транзитна тачка много пута и ни један једини пут нисам имао било какву замерку. Користио и салоне и друге бенефите. Једино су му продавнице мало скупље за куповину.

Негде у сличном рангу од оних кроз које сам прошао је и Инчеон у Сеулу.

Најгори .. шта знам, моја природа је таква да брзо препуштам забораву лоше ствари у животу уступам увек место ведријим, али нешто из скоријег времена су два аеродрома у источној Африци кроз које сам прошао: Беира и Нампула у Мозамбику. На првопоменутом сам чак доживео да ми на чек ину руком радница исписује таг за пртљаг, као и бординг, јер у том тренутку нису имали струје, а ни агрегат им није био у функцији. То ми је било толико необично да сам сликао процес исписивања, али сам се у исто време питао како функционишу сервиси за прихват и отпрему авиона када нема струје и колико је угрожена безбедност. Но... Африку треба доживети, то није лако за објаснити
Ti ocito vise putujes -ja nisam videla africke aerodrome. :lol:

Ja inace aerodrome brzo zaboravim i vecine se ne secam. Samo kad je bas bas dobro- secam se. I kad je lose-secam se. U Dohi sam jednom dobila hotelsku sobu *****za dz za dugacak lejover to su meni stvari kojih se secam.

U negativnom smislu- jedino gore od "hladnog aerodroma" je aerodrom sa losim WIFI.

Сваки нови кроз који прођем ми је као неки мали лични трофеј :) Што је "егзотичнији" и мање приступачан то је трофеј јачи, бар их ја тако доживљавам.

Једини континент на који нисам крочио је Јужна Америка, а на свим осталим ми је било и то по различитим аеродромима и великим међународним и мањим унутар држава. Рецимо да су ми лошија искуства са оним у Кини, али првенствено због хаотичности људи. Хонћао у Шангају нпр, па Шаман итд. Пудонг ми је рецимо остао у коректном сећању, мада ништа посебно. Необичност аеродрома је маглев који вози од центра до аеродрома и то сам наравно испробао. Велики и хладни су аеродроми у Хонг Конгу и Сеулу, премда су оба беспрекорна у садржају за путнике, чистоћи, али опет сам их доживео хладним оба.

Back