Aerodrom "Nikola Tesla": Pogledajte kako je žena ismejala bezbednosni sistem

Proslo leto na Beogradskom aerodromu zamalo da zakasnimo na let...osim cekanja u onim besmislenim redovima (ako se zeznes pa ti prvi let sa AirSerbia), dosli na salter, i kompjuter ne moze da povuce rezervaciju drugog leta, stoga ni kofer uplatu...Onda umesto da na licu mesta tu ima onaj terminal za placanje, platis za kofer i teras dalje.....oni te posalju na drugi salter za reklamacije...gde ljudi se svadjaju sa agentima, bukvalno hoce da ih pojedu od besa...i onda tu cekicas da platis kofer...i jedva stigli na let.
I sad sam se setio da to ustvari nije bio izolovan slucaj u nasoj porodici, moja zena je imala identican problem sa nasim psom, nije mogla da se plati karta online, ni na check-in salteru, pa opet na reklamacioni salter, gde jedan ili dva agenta pokrivaju celi terminal..uzas...

U Americi jos nisam video da drop-off ide bez agenta....aerodrome koje mi posecujemo, uglavnom istampas na masini nalepnicu za kofer, zalepis, odes do saltera, agent izmeri, odobri i stavi na traku.

U Atlanti i Orlandu imaš totalno automatizovane check in-e bez prisustva bilo kakvog osoblja(što ja znam). Moguće da ima na još nekim aerodromima, Ronald Reagan u Washington D.C-ju ili beše Baltimor ali za njih nisam 100% siguran… zapravo i ne znam da li zavisi od aerodroma ili više od kompanije.

U Atlanti i Orlandu imaš totalno automatizovane check in-e bez prisustva bilo kakvog osoblja(što ja znam). Moguće da ima na još nekim aerodromima, Ronald Reagan u Washington D.C-ju ili beše Baltimor ali za njih nisam 100% siguran… zapravo i ne znam da li zavisi od aerodroma ili više od kompanije.
U Atlanti sam bio mnogo puta, to je Delta hub, ali to nisam video. Verovatno je to neki upgrade
Orlando nisam bio godinama, deca odrasla, nema vise putovanja u Disneyland 😀

U Atlanti sam bio mnogo puta, to je Delta hub, ali to nisam video. Verovatno je to neki upgrade
Orlando nisam bio godinama, deca odrasla, nema vise putovanja u Disneyland 😀
Ostarelo se, i ja sam moju u Disney World vodio zadnji put 2005😅
Teško za poverovati ali na ATL baš jedna od najgorih kompanija Amerike, Spirit ima potpuno automatizovani check in. Za Deltu, iskren da budem ne znam, Deltom sam zadnji put leteo još možda tamo 90-ih prošlog veka, što se sećam.
Kod drugih kompanija, sam takodje vidjao potpuno autimatizovane check in-e ali je neko ipak bio tu kad ono stavljaš torbu. Mislim ne pipa ona ništa ali stoji tamo da te uputi i da ti kaže stavi torbu/kofer tu. Sledeće je samo da zalepe neku nalepnicu sa textom i strelicom a nju sklone.

Hteo sam jos jedno iskustvo da podelim, zadnih 2-3 puta sa leta iz Beograda za Nemacku (Frakturt i Minhen), oba puta su policajci stajali na pisti, i na samom izlasku iz aviona, bukvalno na onim stepenicama (pre nego se ukrcas u autobus), pregledavali putne isprave, sve do jednog.

Moja pretpostavka je da je to neka preventivna borba protiv migranata, iz razloga sto je Srbija poznata kao destinacija za migrante pre ulaska u EU, i ocigledno sigurnost Beogradskog aerodroma nije na zavidnom nivou.

Hteo sam jos jedno iskustvo da podelim, zadnih 2-3 puta sa leta iz Beograda za Nemacku (Frakturt i Minhen), oba puta su policajci stajali na pisti, i na samom izlasku iz aviona, bukvalno na onim stepenicama (pre nego se ukrcas u autobus), pregledavali putne isprave, sve do jednog.

Moja pretpostavka je da je to neka preventivna borba protiv migranata, iz razloga sto je Srbija poznata kao destinacija za migrante pre ulaska u EU, i ocigledno sigurnost Beogradskog aerodroma nije na zavidnom nivou.
Bukvalno nigde to nisam doživeo.
U DE letim za Berlin više puta godišnje na oba terminala u zavisosti od prevoznika i nema toga. Bio poslednji put sad krajem novembra.

Bukvalno nigde to nisam doživeo.
U DE letim za Berlin više puta godišnje na oba terminala u zavisosti od prevoznika i nema toga. Bio poslednji put sad krajem novembra.
Kazem ti, prosle godine sam dva puta bio u Srb, leteo iz Bgd za Minhen + drugi put za Frankurt.. Oba puta je iskrcavanje bilo na pisti, nije bilo random, svako je morao da pokaže pasoš. 😯😯

I posle se cudim sto policajci u Nemckoj čekaju na pisti putnike sa beogradskog aerodroma….

IMG_0098.jpeg

Back