Aerodrom Morava najveći fijasko u istoriji Kraljeva?

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
327.010
Aerodrom Morava 3, Foto Beta_626x940.jpg


Regionalni portal koji prati dešavanja u vazdušnom saobraćaju "ZamaAero" piše da je Aerodrom Morava u Lađevcima "najveći fijasko i propust u istoriji regiona".
Državno, ali i lokalno rukovodstvo tvrdilio je da Morava ima potencijala. I to najčešće u predizbornim kampanjama.

Kako ga onda nije bilo za letove ka Beču? Linija koja je najavljivana kao perspektivna, a aktivno je funkcionisala svega šest meseci.
Danas postoje letovi do Istanbula, dva puta nedeljno. U letnjoj sezoni se može putovati i do Tivta i Soluna.

I sada se postavlja pitanje, zašto Morava nema više letova?
- Odgovor je vrlo jednostavan. Zato što nema dovoljno putnika. Morava koja je na samo sat i po auto-putem od Aerodroma Beograd, nema nikakve šanse da se profiliše uz Beograd koji ima ogroman broj linija i mnogo frekvencija. I zato nije konkurentna. Moravi gravitira premalo potencijalnih putnika. Zašto je onda potrošeno više od 40 miliona evra za ovaj aerodrom i zaposleno nekoliko desetina radnika? Definitivno najveći fijasko i propust u istoriji regiona - piše portal "ZamaAero".

Zanimljivo je da nijedna turistička agencija ne nudi aranžmane za ove destinacije, pa je interesovanje putnika i dalje malo.
S druge strane, turistički radnici kao problem ističu odabir linija, smatrajući da će za porodice putovanje do Crne Gore i Soluna i dalje biti jeftinije autobusom.
- Mi smo zemlja u kojoj će aerodromi morati da rade više, niški aerodrom će morati da radi mnogo jače, ali će i Lađevci, odnosno Morava, osim ove dve ili tri linije koje postoje za Istanbul i Solun, morati da radi još više i još bolje, a za to je potrebno da budemo još bogatiji - rekao je predsednik Aleksandar Vučić 6. decembra prošle godine.

Odgovor na ovu analizu portala "ZamaAero", nije stigao ni iz Ministarstva saobraćaja, kao ni od Javnog preduzeća "Aerodromi Srbije".
Ka aerodromu Morava postoji samo jedan putokaz, širine oko pola metra. I to je ono što je oduvek bilo čudno.
Zašto putokazi ka putničkom aerodromu nisu snažno i jasno naglašeni, kao svuda u svetu, kako ne biste imali šansu da ga promašite?
Ispostavilo se da je Morava jedan mali aerodrom, kao i taj znak na Ibarskoj magistrali.
link
 
kazes 40 miliona evra.......................5 posto to je 2 miliona, delis na 10 osoba (ukljucujuci i ministra za infrastrukturu, gradonacelnika Kraljeva, ....).............to je svakom po stan u BGD.
Cudi me da nisu napravili aerodrom i u Vrnjackoj Banji........da se turisti ne lome sautobus od Ladjevci do Banju.
a i relevantni politicki faktori bi inkasirali jos po koji stan u BGD.
Ko sto vidimo, svaka investicija ima svoje ekonomsko opravdanje.
 
pa taj aerodrom i nije pravljen za tebe, mene, turiste........., vec da se operu pare i inkasira provizija. Koga briga za reklamiranje.
Mislis da lokalni gastoshi od Gruze do Raske koji rade u Vienni i ostalim austrijskim gradovima te od nemackog Freillasinga do MinKena nisu znali za avio liniju Vienna-Kraljevo? Znali su ali se u zavicaj dole u Sumadiji ne ide avionom nego mechkom dizel da selo vidi da se uspelo u arbajtu, a treba poneti i svu onu tehniku koja se preprodaje po kraju te se tako izvuce put. Jednostavno, od pocetka osudjen na propast posao sto se tice gastosha, mozda da su imali konekciju za Frankfurt pa da ciljaju na Sumadince koji bi iz svojih Amerika, Kanada ili Australija preseli u Frankfurtu na let do Kraljeva pa da ne moraju da se klackaju od Beograda do zavicaja... no, cisto sumnjam da bi Lufthansa dozvolila taj let jer nemaju interes da lete do Kraljeva a opet im se ne propusta deo putnika AirSerbiji.

Otvaranje toga aerodroma naravno ima veze sa provizijama ali je bio i veliki pritisak da se takvi aerodromi otvaraju sirom Srbije, svoj aerodrom su trazili Kraljevcani, Uzicani, Novosadjani... a realno uz dva postojeca, beogradski i niski, srpski gradjani ne mogu finansijski da obdrze nijedan vise, svi bi bili na budzetu republike. No, i dalje je povika da im Beograd ne da imaju svoje aerodrome.
 

Back
Top