Advokatska komora Srbije izglasala obustavu rada na 30 dana

Dе Sisti

Stara legenda
Poruka
86.791

Advokatska komora Srbije izglasala obustavu rada na 30 dana​

Advokatska komora Srbije danas je izglasala obustavu rada na 30 dana, saznaje Nova.rs.

Razlog za obustavu je, kako je ranije objašnjeno, podrška i pridruživanje zahtevima studenata kao i narušavanje vladavine prava i ugrožavanje samostalnosti i nezavisnosti advokature Srbije.

Upravni odbor AKS predlagao je da se rad obustavi na 15 dana, dok je Upravni odbor Advokatske komore Šabac predložio jednomesečnu obustavu, što je na kraju i prihvaćeno na današnjoj vanrednoj skupštini.

https://nova.rs/vesti/hronika/advokati-u-srbiji-nece-raditi-narednih-30-dana/

Хм... Врло је чудно стање у земљи по питању све три гране власти.

1. Извршна власт - пала је Влада
2. Законодавна власт - Скупштина се месецима не састаје
3. Судска власт - Адвокатска Комора Србија изгласала једномесечну обуставу рада

Још једино је активна институција надлежна за Доделу Ордења

Шта адвокати траже:

1. Испуњење студентских захтева

ПЛУС, ОСТАВКЕ

1. Министарке правде
2. Министра унутрашњих послова
3. Председнице Уставног суда
4. Председнице Врховног суда
5. Врховног јавног тужиоца
6. Председника Високог савета судства
7. Председника Високог савета тужилаштва

Na zahtev studenata, sudovi će da odrade posao vezano za nastrešnicu. Neko će biti ćorkiran. Ali samo kad šef bude rekao da to urade, inače neće ništa raditi.

Na zahtev advokata, desiće se kadrovske promene i otkaz će dati ministri, predsednici sudova, saveta itd... Ali samo kad šef bude rekao da to urade, i posle toga će postaviti nove iste takve.

I šta se na kraju dobilo, ništa. Presipanje iz šupljeg u prazno.

Na zahtev studenata, sudovi će da odrade posao vezano za nastrešnicu. Neko će biti ćorkiran. Ali samo kad šef bude rekao da to urade, inače neće ništa raditi.

Na zahtev advokata, desiće se kadrovske promene i otkaz će dati ministri, predsednici sudova, saveta itd... Ali samo kad šef bude rekao da to urade, i posle toga će postaviti nove iste takve.

I šta se na kraju dobilo, ništa. Presipanje iz šupljeg u prazno.

Kako se nije dobilo, priteran je uza zid i nema gde, manevarski prostor se smanjuje svakoga dana

Za ove dve nedelje režim je ogoljen i dodveden u bezizlaznu situaciju

E pa dobro ako je tako, pošto se meni čini kao da se ništa ne dešava i da su protesti uzaludni, ali eto, drago mi je što ima pomaka ;)

Više je urađeno za prethodne dve nedelje nego za 12 godina

Prelomni momenti su bili štrajk prosvetara od 20. januara i trenutak kada je auto pokupio onu devojku na trotoaru.

Od tada se stvari ubrzavaju i idu jako, jako loše po režim.

I ne samo što idu loše nego što će biti sve gore i gore.

Питао сам безуспешно на другој теми, па да пробам овде:
да ли адвокатска обустава рада значи и блокаду истраге око надстрешнице и напада на студенте у протестима?
Istraga je završena koliko znam. Sudjenje realno ne može bez advokata.

Истрага око надстрешнице завршена? Можда сам нешто пропустио, ја сам схватио да је тек почела? Има ли негде нека вест о томе?

2. januar 2025

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zbog pritiska domaće javnosti, kroz različite protreste, tužilaštvo žurilo da završi sa istragom povodom pada nadstrešnice na Železničkoj stanici u Novom Sadu koja je usmrtila 15 ljudi, a dvoje je teško povređeno.

https://www.nin.rs/politika/vesti/65290/vucic-tuzilastvo-je-zurilo-politika-ne-sme-da-se-mesa

Ipak je krenula nova istraga. Izgleda istraga može bez advokata al verovatno sudjenje ne može.

https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...vo-pokrenulo-istragu-o-mogucoj-korupciji.html

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu pokrenulo je istragu u vezi sa koruptivnim elementima u rekonstrukciji Železničke stanice.

2. januar 2025

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zbog pritiska domaće javnosti, kroz različite protreste, tužilaštvo žurilo da završi sa istragom povodom pada nadstrešnice na Železničkoj stanici u Novom Sadu koja je usmrtila 15 ljudi, a dvoje je teško povređeno.

https://www.nin.rs/politika/vesti/65290/vucic-tuzilastvo-je-zurilo-politika-ne-sme-da-se-mesa

Ipak je krenula nova istraga. Izgleda istraga može bez advokata al verovatno sudjenje ne može.

https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...vo-pokrenulo-istragu-o-mogucoj-korupciji.html

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu pokrenulo je istragu u vezi sa koruptivnim elementima u rekonstrukciji Železničke stanice.
Колико се разумем, када тужилац испитује осумњиченог, обавезно је присуство његовог адвоката? Ако адвокати штрајкују, нема ни испитивања осумњичених?

2. januar 2025

Znači da nije bilo protesta ne bi bilo ni minimalne istrage za pad nadstrešnice? I kad mi neko posle kaže kako Vučić ne kontroliše pravosudni sistem nego je sudije i tužioce Tadić postavio. Da je tako onda bi uhapsili Vučića još 2017. za državni udar koji je izveo.

Super, slobodno navedi primer nekih promena koje su se desile, verujem da ih ima, nego čisto da se potsetimo ;)
1.pala je Vlada.
2. Sednica skupstine otkazana
3. Treca grana vlasti sudstvo u blokadi zbog strajka
4. Nikqd vise ljudi na ulicama.
5. I u najmanjem zaseoku ljudi su na ulicama
6. Vucicu podocnjaci nikad veci
7. Gradonacelnik Beograda nije vidjen u Beogradu jos od prosle godine.
8. Ima jos al me mrzi da naprezem mozgic.
9.
10.
11.
....

НИЈЕ НАДЛЕЖАН!!!!!

VUČIĆ POSLAO PISMO REKTORSKOM KOLEGIJUMU UB: Pozivam vas da u sredu, u vreme koje vama odgovara otpočnemo razgovore​

Predsednik Aleksandar Vučić poslao je otvoreno pismo Rektorskom kolegijumu Univerziteta u Beogradu

Pozvao ih je na dijalog u vezi sa ispunjenjem četiri studentska zahteva
Blic
3. februar 2025.12:35
Komentara38
Slušaj vest
0:00/0:00

Predsednik Aleksandar Vučić poslao je otvoreno pismo Rektorskom kolegijumu Univerziteta u Beogradu i još jednom ih pozvao na dijalog u vezi sa ispunjenjem četiri studentska zahteva.

1.pala je Vlada.
2. Sednica skupstine otkazana
3. Treca grana vlasti sudstvo u blokadi zbog strajka
4. Nikqd vise ljudi na ulicama.
5. I u najmanjem zaseoku ljudi su na ulicama
6. Vucicu podocnjaci nikad veci
7. Gradonacelnik Beograda nije vidjen u Beogradu jos od prosle godine.
8. Ima jos al me mrzi da naprezem mozgic.
9.
10.
11.
....

Super, ali i sam znaš da je to sve bezvezarija. Praktično se ništa nije desilo, za sada. Ako studenti ne počnu da organizuju prave blokade, ne ovo kao do sada "igrala se deca", onda sve pada u vodu. Sve što je postignuto (što si naveo) se anulira i sve se vraća na staro. Da li je jedan poltron u vladi zamenjen drugim, i sam znaš da nije bitno. Poenta poruke je: posao se ne radi do pola, ili ga radiš da valja, ili ga ne radiš.

Super, slobodno navedi primer nekih promena koje su se desile, verujem da ih ima, nego čisto da se potsetimo ;)

Najbitnija promena jeste da se narod konačno oslobodio straha i da vidi da je režim slab i pred konačnim pucanjem.

Što se konkretnih stvari tiče pogledaj Dnevnik 2 RTS u subotu i nedelju pa me podseti kada je poslednji put bilo takvog izveštavanja o antirežimskim aktivnostima.

Super, ali i sam znaš da je to sve bezvezarija. Praktično se ništa nije desilo, za sada. Ako studenti ne počnu da organizuju prave blokade, ne ovo kao do sada "igrala se deca", onda sve pada u vodu. Sve što je postignuto (što si naveo) se anulira i sve se vraća na staro. Da li je jedan poltron u vladi zamenjen drugim, i sam znaš da nije bitno. Poenta poruke je: posao se ne radi do pola, ili ga radiš da valja, ili ga ne radiš.

Само ти слушај и прати студенте (студенте, Сороша...Динка..ко год организује) и ради оно што ти кажу.

То је све што треба да радиш и ти и сви остали.

Samo nemoj ti, molim te, da ih savetuješ šta i kako da radi i kako se prave "prave blokade", najlepše te i najljubaznije molim

Čujemo se za 2 - 3 nedelje

Najbitnija promena jeste da se narod konačno oslobodio straha i da vidi da je režim slab i pred konačnim pucanjem.

Slažem se, sve je to super, samo nikako da se desi to "konačno pucanje".

Nećeš verovati koliko će jedan prost neuspeh da demorališe ljude i sve se vrati na hebeno apsolutno isto kako je i bilo. Pa čak i gore i pesimističnije.

Biće: opozicija se samoubila, studenti se samoubili. Pa ko će posle da donese promene? Niko brale, nego pamet u glavu prestanite da se ložite da je nešto urađeno. Hebeno nije ništa urađeno. Ali može da bude, ako se ima pameti.

Što se konkretnih stvari tiče pogledaj Dnevnik 2 RTS u subotu i nedelju pa me podseti kada je poslednji put bilo takvog izveštavanja o antirežimskim aktivnostima.

Drago mi je... samo će posle to opet da se vrati na staro ako se posao ne obavi do kraja.

Back