Advokat šokirao vozače: Nikada ne odgovarajte na OVO pitanje

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
236.744

Advokat šokirao vozače: Nikada ne odgovarajte na OVO pitanje ako vas zaustavi saobraćajac​

"Problem je što to može biti trik pitanje, osmišljeno da vas uhvati nespremne", naglasio je​

Britanski advokat Nasir Hafezi, poznat kao @tiktokstreetlawyer, redovno deli savete na mrežama, u želji da poduči građane kako da se zaštite i budu svesni svojih prava.
Nedavno je iznenadio milione vozača kada je otkrio na koje pitanje “nikada ne treba da odgovore saobraćajnom policajcu”.
Njegov snimak je “pokupio” više od 1,3 miliona pregleda, a Hafezi na početku kaže:

“Ni za milion godina ne odgovarajte na pitanje: ‘Da li znate zašto sam vas zaustavio’, osim ako ne umete da čitate misli kao džedaj”, objasnio je.

Savet se verovatno neće svideti čuvarima reda, ali advokat tvrdi da se vozači na taj način štite.
“Ne znate tačno šta policajcu prolazi kroz glavu, zar ne? Zašto onda da pričate bez dodatnih informacija. Problem je što to može biti trik pitanje, osmišljeno da vas uhvati nespremne, pre nego što shvatite da niste obavezni da odgovorite”.
Hafezi objašnjava da bi vozači možda impulsivno reagovali i počeli da “licitiraju” s prekršajima.
“Zamislite da to nije trik pitanje i da odgovorite: ‘Zato što sam prošao kroz crveno, zato što sam jurio, zato što sam jeo za volanom’. Upravo ste priznali više krivična dela, a čuvar reda je možda imao na umu samo jedno, ili nijedno’”.

Odgovorom ste praktično priznali krivicu, kako tvrdi, što se može iskoristiti protiv vas na sudu, prenosi LadBible.

“Najbolji odgovor u ovakvoj situaciji glasi: ‘Molim vas, recite mi zašto ste me zaustavili’”.
https://www.telegraf.rs/zanimljivos...e-na-ovo-pitanje-ako-vas-zaustavi-saobracajac

Tja, nije loše znati. Ja sam uglavnom odgovarao sa ''nemam pojma''.

Pitanje je šta i koliko od toga policajac zna.
Naravno da zna.
Ajd što on ne zna razlike izmedju evropskih i anglosaksonskih zakona, nego što sudije ne znaju te razlike...i naravno da lupa ko maksim.
Mene pitaju uvek osim kod provere dokumenata i ja kažem što je mogao da me zaustavi....pošto znate šta ste uradili shvatite ovo kao opomenu...ne pravim velike greške...pa me i ne kažnjavaju...
Ovaj iz naslova je svakako britanski advokat. Ja zaista nisam imao neprijatnih iskustava. Kada sam ja korektan prema njima i oni su prema meni.

Firme u Srbiji znaju da kada salju svoje vozace na put, mora da se ubace i neku roba za saobracajce, posto gospoda posebno pikiraju vozila firmi. Znaju i sve kojom inspekcijom ce da prete vozacu, u zavisnosti od delatnosti firme.

Savet za firme je da ako mogu, zaposljavaju vozace koji znaju verbalno da lizu guzu saobracajcima, i da ne talasaju previse. Naravno, to je jako tesko jer su vozaci ultra deficitarni, pa vazi princip 'daj sta das'.

Besmislene drzavne parazitcine.

Advokat šokirao vozače: Nikada ne odgovarajte na OVO pitanje ako vas zaustavi saobraćajac​

"Problem je što to može biti trik pitanje, osmišljeno da vas uhvati nespremne", naglasio je​

Britanski advokat Nasir Hafezi, poznat kao @tiktokstreetlawyer, redovno deli savete na mrežama, u želji da poduči građane kako da se zaštite i budu svesni svojih prava.
Nedavno je iznenadio milione vozača kada je otkrio na koje pitanje “nikada ne treba da odgovore saobraćajnom policajcu”.
Njegov snimak je “pokupio” više od 1,3 miliona pregleda, a Hafezi na početku kaže:

“Ni za milion godina ne odgovarajte na pitanje: ‘Da li znate zašto sam vas zaustavio’, osim ako ne umete da čitate misli kao džedaj”, objasnio je.

Savet se verovatno neće svideti čuvarima reda, ali advokat tvrdi da se vozači na taj način štite.
“Ne znate tačno šta policajcu prolazi kroz glavu, zar ne? Zašto onda da pričate bez dodatnih informacija. Problem je što to može biti trik pitanje, osmišljeno da vas uhvati nespremne, pre nego što shvatite da niste obavezni da odgovorite”.
Hafezi objašnjava da bi vozači možda impulsivno reagovali i počeli da “licitiraju” s prekršajima.
“Zamislite da to nije trik pitanje i da odgovorite: ‘Zato što sam prošao kroz crveno, zato što sam jurio, zato što sam jeo za volanom’. Upravo ste priznali više krivična dela, a čuvar reda je možda imao na umu samo jedno, ili nijedno’”.

Odgovorom ste praktično priznali krivicu, kako tvrdi, što se može iskoristiti protiv vas na sudu, prenosi LadBible.

“Najbolji odgovor u ovakvoj situaciji glasi: ‘Molim vas, recite mi zašto ste me zaustavili’”.
https://www.telegraf.rs/zanimljivos...e-na-ovo-pitanje-ako-vas-zaustavi-saobracajac

Tja, nije loše znati. Ja sam uglavnom odgovarao sa ''nemam pojma''.
"jel znate zasto vas zaustavljam".............. "znam..........ajd upadaj, dokle ides?"

Ja sam tako par puta rekao i videli ljudi da sam ok i pustili me dalje. Tako da, sve zavisi, ne treba verovati u svakakva lupetanja koja pročitamo na netu ;)
Ali ja nisam ok i necu da budem ok,to ne znaci da imaju slobodu da me drkaju i naplacuju izmisljene kazne,znaci od 6 svetala jedno nije radilo i tako kaze jel znate sto sam vas zaustavio,kazem ne znam,ne radi vam svetlo i srecan krece s dokumentima da pise racun,ja otvaram haubu i kazem prekida kabl evo radi i vraca mi dokumenta ko posran kao ajde pusta me,smrad usta ga iebem lopovska

Obično me pitaju koje je godište bmw. Od kad konstantno vozim oldtajmer ni jednu kaznu nisam platio.
Naročito ovi baš mladi momci, totalno su drugačiji od gmazova sa početka 2000-tih
Mene je policija zaustavljala uglavnom da pita kako ide, koliko troši i dal bi prodao auto 🤪
Izgubi se baš puno vremena u ćaskanju sa policijom :)

Back