ADVOKAT-Hitno potrebna pomoc

Pozdrav svima..z:poz: ..Nisam znao gde ovu temu da postavim z:shock: ako ne odgovara ovom pf zamolicu nase drage cenjene moderatore da je premeste z;)
Zanima me da li neko zna nekog dobrog advokata,da je iz NS-a?

pazi, svaki advokat koji je dobar ima svoj ogranak na kojim je dobar, imas krivicne, gradjevinske, brakorazvodne, osiguravajuce, za sta ti treba otrilike pa trazis medju najpostenijima....
 
Piše da je dipl. pravnik - nije isto :) Sve zavisi od toga da li ima pravosudni.


OT: Jednom sam imala posla sa advokatom iz Novog Sada i bila sam zadovoljna ali mislim da se trenutno ne bavi advokaturom. Proveriću pa ako radi javljam kontakt.
 
ja sam bio kod advokata i savetovao me je da od para nema nista i da zaboravim cifra je preko 7000 evra, nisam pametan, i kad dobijes presudu treba da odobre prinudnu naplatu a to niko neradi jer postavljaju dinamit na brave i niko nece da otvara tudju kucu, niko za male pare nece da ostane invalid, pusticu ti malo kasnije link sta ja milsim da je pametno ali samo ako imaju nesto na sebe...
 
Znam ja jednog, nije iz NS-a, okolina NS-a moze se reci... Jako dobar i ima dobre veze... E sad, cula sam i za jednu advokatsku kancelariju u NS koji se bave naplatom osiguranja, isto su specijalizovani za naplate i ima ih vise u toj advokatskoj kancelariji ali to moram da pitam druga on je imao posla s njima kad je napravio sudar pa se tuzio.
 
Iako nisam iz NS već iz BG, ali sam bukvalno od rođenja u branši, daću ti savet kako je najbolje da postupiš.
Prvo, nikad ne traži savet od dipl. pravnika jer i običan referent u sudu sa sss zna više od njih, svi advokati, sudije i tužioci imaju pravosudni do koga je teže doći nego do diplome pravnog;
Drugo, tebi je potreban advokat koji se bavi prevashodno parničnim i izvršnim postupkom, akcenat je na ovom drugom. Sve zavisi od slučaja tvog prijatelja. Ako je npr. tvoj poznanik pravno lice, ili sa dužnikom ima neku vrstu ugovora ili odrđenu vrstu priznanice, menice i sl. onda je postupak najkraći, potreban je advokat koji drži u malom prstu izvršni postupak, i koji će to okarakterisati kao verodostojnu ispravu, odmah krenuti u izvršni postupak i na naplatu. Nek ti niko nepriča da izvršenje traje dugo, jer i kod iseljenja, koja su možda najneprijatnija za dužnika, tvoj poznanik je ovde poverilac, se sve brzo završi, možda odlože dva puta, ali se u izvršenju jako brzo zakazuje, maksimaln rok između dva izvršenja je mesec dana, u praksi je do dve nedelje, tri max. Što se tiče bombi, agresivnih pasa i drugih kerefeka, pored sud.izvršitelja uvek je prisutna i policija, bilo kakvo ometanje službenog lica je kriv.delo, tako da se sve brzo završi.
Treće, ako nema nikakav papir između dužnika i njga onda mora u parnicu, e to već može da se oduži, iako dobri advokati znaju da se nagode sa dužnikom i da sklope sudsko poravnanje, ali to zavisi od slučaja do slučaja i samog advokata.
Četvrto, ako hoćeš da saznaš koji advokat ima dovoljno veza da završi posao u NS, najbolje ti je da odeš u Osnovni Sud u NS, izvršno odeljenje, i po meni je bolje da ne odeš u izvršnu pisarnicu, već kod sudskih izvršitelja, oni su obično podeljeni po opštinama ili određenim rejonima, pa nekoga od njih da pitaš kog advokata da ti preporuče, u svakom slučaju oni će to najbolje znati. Zapamti dobar je onaj advokat koji zna i da ubrza izvršenje ali i onaj koji zna kako da ga odloži, ovo drugo je često mnogo teže jer to znači da adv. zna odlično postupak pa je samim tim i to reper za njegovo rangiranje kod izvršitelja.
Peto, može se ići preko krivice AKO i samo ako postoji elemenata za pokretanje kriv.postupka, to može potrajati, ali ako se ide sa parnicom može biti učinkovito. U pitanju je krivična prijava sa odštetnim zahtevom, koja se, zavisno od dela, tj. da li se goni po službenoj dužnosti, predaje tužilaštvu, ali verovatno ako nema dovoljno elemenata i adv. nije dovoljno nafilovao, biće upućen na privatnu tužbu, a tako je samo izgubio vreme.

Zaključak: Idi kod izvršitelja pa se raspitaj.
Napomena: Bez uvrede, iako sam i ja mlad, imam 26g., mladi advokati, osim ako nisu odrsli u adv.-sudskoj porodici, nemaju pojima. Treba im bar jedno 15 god. iskustva i svaštarenja da bi bili dobri u nečemu. To je sad posle reforme pogotovo jako važno iz razloga što i same sudije koje sada rade izvršenje, najčešće, su pre bili, u najboljem slučaju parničari, tako da i sami ne znaju postupak, već sve mora adv. da im melje, pa onda i odlučuju kako im iskusniji kolega kaže.

Pozdrav i sve najbolje​
 

Back
Top