Adventisti (subotari)

Jok, jer sa 60 milijardi USD minimum, koliko ste"teški", jasno je da imate vozni park ko Papa i da bi mi pukli u toj utakmici ubedljivo.

Jbg, kad ti jedan davaš nepostojećem "pastoru" pare za 2 đipa, kako ćeš da dokažeš da smo isti i da ti nisi ekstremni glupča??? Nema te teorije...
Reko sam da pogledamo ono sto imamo , pre svega ovde u nase krajeve,onda mozemo i u svetskim okvirima,da vidimo ko je u papskom stilu.
A ono koliko sam konkretno ja djipova nekom dao,mogu ti samo reci da si ocito operisan od humora i blagog sarkazma,kako te usi svrbe tako shvacas...isto kao sto radis i sa Biblijom.

Ma videli smo šta je baba stekla za kratko vreme od"božjih para" pa još zahtevala da se to ostavi njenoj deci a ne sirotinji. Pravi apostolski način razmišljanja.

A šta ti trenutna piramidalna američka vrhuška ima sa svojih 60 milijardi USD imovine, to ti glupča i ne znaš Jer im ni imena ne znsš. A to nije humor ni sarkazam već realnost....

Jok, jer sa 60 milijardi USD minimum, koliko ste"teški", jasno je da imate vozni park ko Papa i da bi mi pukli u toj utakmici ubedljivo.

Jbg, kad ti jedan davaš nepostojećem "pastoru" pare za 2 đipa, kako ćeš da dokažeš da smo isti i da ti nisi ekstremni glupča??? Nema te teorije...
Ovi su daleko bolji.

Fzz9YLjWcB4uvr2.png
Screenshot_20251129-224344~2.png
vladike_3.jpeg

Ovi su daleko bolji.
besna kola za besne pastire
cacijarh koliko bese ukuca za renoviranje rezidencije? racuna av ce dozivotno da vlada
Koliko si se sam za svih svojih glupih godina nadavso para za članarinu i donacije, verovatno bi mogao kupiti pola tog voznog parka belosvetskim propalicama koji ti nisi ništa.
nije valjda da ih toliko deru?

Koliko si se sam za svih svojih glupih godina nadavso para za članarinu i donacije, verovatno bi mogao kupiti pola tog voznog parka belosvetskim propalicama koji ti nisi ništa.

Tvoja crkva potvrdjuje dalju vaznost desetka.

Bog kaze iskusajte me ako te blagoslovim daj, ako ne, nemoj.
Ako ja imam takva dva, Bogu ide treci.
Ako nemam takva dva, Bog kaze: onda ni meni ni taj jedan.
To je dogovor izmedju Boga i nas.
Dakle ako nemas dva, nema ni Bogu.
Samo u slucaju dva, Bogu ide treci.
Ko hoce, ko nece, kako zna.

Malahija 3,10.Donesite sve desetke u spreme da bude hrane u mojoj kući, i okušajte me u tom, veli Gospod nad vojskama, hoću li vam otvoriti ustave nebeske i izliti blagoslov na vas da vam bude dosta.

Medjutim kada tvoja crkva bude ponovo vladala, uzimace desetak silom zakona

Evo.
Desetak se zasniva na Starom i Novom zavetu. Hrišćaani su ga preuzeli od drevnih Jevreja, a Hristos ga takodje pominje u afirmativnom smislu (Matej:23,23), prenosi VIA i dodaje da je desetak (decima) na Zapadu nakon antike unet u državne zakone, takodje u Vizantiji (dekati).

Ruska crkva zeli da uvode plaćanje desetka.

Obavezni Desetak i druge poreze je ubirala i SPC dok nije bila sekularna drzava dok nije dosla sloboda i narod se oslobodio tog jarma.

i desetak...
profesionalni stočari, svakako češće, ali za većinu naroda meso je bilo nedeljni i praznični luksuz, posebno što su stoku pogađale mnoge dažbine. Tako je vladaru pripadao desetak svega što je živo, pa se u poveljama između ostalog pominje „svinjski“ desetak, kao i dažbina „žirovnina“, jer je narod krda svinja puštao u hrastove šume da se hrane žirovima. Danak u stoci uzimali su i Crkva te mala i velika vlastela, i oni su zbilja imali ogromna krda i stada.

https://www.google.de/amp/s/www.tel...r-evo-sta-su-stvarno-jeli-srednjovekovni-srbi

Samo primer kosnica:
popisi košnica napravljeni su tek 1455. godine sa dolaskom Turaka, ali znamo da su u srednjem veku seljaci davali, pored svih ostalih stvari, i „pčelinji desetak“, odnosno, deseti deo dobijenog meda ili svaku desetu košnicu. Na metosima manastira Gračanice odredba je bila da „ko ima pčelinjak daje o prazniku Svete Bogorodice med; ko li ne da, ima, da uzme pop sam“. Srpski seljak je time sigurno bio oduševljen?

Alo glupča i licemernu, znaš koji si...

Razgovor je razgovor a kucanje je rad prstiju makar od njega nemao koristi.

Stoga, ako ti je zabranjeno da cepaš drva promrzloj babi, od čega nemaš nikakvu zaradu u subotu 6. dan, onda ti je isto zabranjeno i da kucaš gluposti od kojih nemaš koristi na taj isti dan.

Al pošto si glup i licemeran lažov, kršiš subotu koju navodno svetkuješ mlateći po tastaturi ko budala, kao svi vi i vaša "božja" pijana baba.

Alo glupča i licemernu, znaš koji si...

Razgovor je razgovor a kucanje je rad prstiju makar od njega nemao koristi.

Stoga, ako ti je zabranjeno da cepaš drva promrzloj babi, od čega nemaš nikakvu zaradu u subotu 6. dan, onda ti je isto zabranjeno i da kucaš gluposti od kojih nemaš koristi na taj isti dan.
Nazalost,ti si isti kao i tvoje pretece iz Hristovog vremena na Zemlji koji bi u toku subote ostavili bolesnog coveka da pati u mukama ali bi zato bez razmisljanja izvadili svog zivinceta ukoliko im je slucajno pala u neki bunar.. Njima u ono vreme i vama danas u 21 veku Isus Hristos porucuje sledece:

Mat.12,11-13:
"...A on reče im: koji je među vama čovjek koji ima ovcu jednu pa ako ona u subotu upadne u jamu neće je uzeti i izvaditi?
A koliko li je čovjek pretežniji od ovce? Daklem valja u subotu dobro činiti.
Tada reče čovjeku: pruži ruku svoju. I pruži. I postade zdrava kao i druga..."

Al pošto si glup i licemeran lažov, kršiš subotu koju navodno svetkuješ mlateći po tastaturi ko budala, kao svi vi i vaša "božja" pijana baba.
Hvala na "lepim"recima,iznenadjen nisam vec samo ozaloscen nego sta je tu je...svako u okvirima svojih moralnih vrednosti,zar ne ?

Nažalost si isti kao tvoje glupe kozojebive preteče koji bi rođenu babu ostavili da se bez drva smrzne u subotu 6.dan ali zato mlati ceo dan gluposti po tastaturi na isti taj dan, i krši subotu, koju ne svetkuješ na najglupaviot način, bratko ćiftarski...

Bog kaze iskusajte me ako te blagoslovim daj, ako ne, nemoj.
Ako ja imam takva dva, Bogu ide treci.
Ako nemam takva dva, Bog kaze: onda ni meni ni taj jedan.
To je dogovor izmedju Boga i nas.
Dakle ako nemas dva, nema ni Bogu.
Samo u slucaju dva, Bogu ide treci.
Ko hoce, ko nece, kako zna.

Malahija 3,10.Donesite sve desetke u spreme da bude hrane u mojoj kući, i okušajte me u tom, veli Gospod nad vojskama, hoću li vam otvoriti ustave nebeske i izliti blagoslov na vas da vam bude dosta.
Ako mi dozvolis,imao bih par primedbi u vezi ovog:
Tekst kojeg si dao se jasno i nedvosmiljeno odnosi na vreme SZ-ta kada su jevreji realno imali Hram Gospodnji u kome je samo jedna kategorija ljudi imala pravo da se tamo/ iz toga u kontinuitetu hrani - to su bili svestenici I NIKO DRUGI OSIM NJIH ( ne govorim o incidentnim slucajevima kada bi neko,u svrsi utolivanja gladi u specificno vanrednim situacijama kad bi se tamo slucajno nasao uzeo hleba , cemu je i Isus jednom govorio ).
To su dakle bili realni desetci koji su se prinosili u realan hram nazvan Domom Gospodnjim i realni svestenici koji su obavljali svestenicku sluzbu !
Danas nemamo realnu svestenicku sluzbu jer smo bukvalno svi carsko svestenstvo,ne postoji realan Dom gospodnji ( Njegova kuca) koji je pomenut u tekstu jer to danas ima izuzetno siroki smisao i opet u simbolickom smislu stoga ne postojati realan desetak za izdrzavanje nepostojece kategorije sluzbenika !!!

Medjutim kada tvoja crkva bude ponovo vladala, uzimace desetak silom zakona

Evo.
Desetak se zasniva na Starom i Novom zavetu. Hrišćaani su ga preuzeli od drevnih Jevreja, a Hristos ga takodje pominje u afirmativnom smislu (Matej:23,23), prenosi VIA i dodaje da je desetak (decima) na Zapadu nakon antike unet u državne zakone, takodje u Vizantiji (dekati).
Isus afirmativno pominje i pokazivanje svestenicima u svrsi ispunjavanja ceremonijalnog zakona nakon isceljenja sto ne znaci da i ta praksa ima kontinuitet u vreme NZ-ta , zar ne ?
Evo tog slucaja:

Luka 17,14:
"...I vidjevši ih reče im: idite i pokažite se sveštenicima. I oni idući očistiše se..."

Ruska crkva zeli da uvode plaćanje desetka.
Obavezni Desetak i druge poreze je ubirala i SPC dok nije bila sekularna drzava dok nije dosla sloboda i narod se oslobodio tog jarma.

i desetak...
profesionalni stočari, svakako češće, ali za većinu naroda meso je bilo nedeljni i praznični luksuz, posebno što su stoku pogađale mnoge dažbine. Tako je vladaru pripadao desetak svega što je živo, pa se u poveljama između ostalog pominje „svinjski“ desetak, kao i dažbina „žirovnina“, jer je narod krda svinja puštao u hrastove šume da se hrane žirovima. Danak u stoci uzimali su i Crkva te mala i velika vlastela, i oni su zbilja imali ogromna krda i stada.

https://www.google.de/amp/s/www.tel...r-evo-sta-su-stvarno-jeli-srednjovekovni-srbi

Samo primer kosnica:
popisi košnica napravljeni su tek 1455. godine sa dolaskom Turaka, ali znamo da su u srednjem veku seljaci davali, pored svih ostalih stvari, i „pčelinji desetak“, odnosno, deseti deo dobijenog meda ili svaku desetu košnicu. Na metosima manastira Gračanice odredba je bila da „ko ima pčelinjak daje o prazniku Svete Bogorodice med; ko li ne da, ima, da uzme pop sam“. Srpski seljak je time sigurno bio oduševljen?
Pravoslavna zajednica bi cak i "imalo smisla"da uvede "desetak" jer su oni potpuno nelegitimno i neosnovano ustolicili t.z. svestenstvo kome pripisuju SZ-ni kontinuitet stoga nam oni nikako ne mogu biti primer u tome !!!
Nas je princip iskljucivo SOLA SCRIPTURA i toga se moramo drzati u svakom smislu reci !!!
Desetak je odlicni mehanizam za egzistenciju Crkve ali iskljucivo kao primerno-uporedbivi mehanizam a nikako ne i kontinuitet SZ-og desetka stoga se to jasno i precizno mora naglasavati svakom clanom Crkve da ne bi bilo ikakvih zabuna...Lepo je,korisno i prakticno pomagati aktivnost Crkve pa i u formatu desetka ( ako neko moze i vise sto da ne) ali ponavljam - ne kao kontinuitet SZ-og desetka koji je bio iskljucivo u svrsi egzistencije sluzbe koja je ispunjana.dakle nema je vise !!!

Poslednja izmena:
Ćiptare bratko, ako se morate držati sola scriptura u svakom smislu, za koji će vam crkva i baba kao tumač???
A ko ti kaza da je hriscanima potreban tumac da bi citali i razumevali Sveto Pismo,zasto lazes / izmisljas / falsifikujes ?
...No ovce su i za šišanje...
Nazalost tako je,vozni par vasih verskih lidera je skolski primer za tu realnost !

Desetak je odličan mehanizam za dranje glupči. Pijana baba dokazala a ćiptarski glupča potvrdio. Pošto su oboje autoriteti u oblasti hrišćanstva, aferim!!!
Hajde mi sad pokazi sta fali u tom mehanizmu ukoliko se daje kao dobrovoljni dar u svrsi propovedanja jevandjelja,pod strogom kontrolom pre svega clanstva ali i samih pastora ???
Jel tebi smeta da Crkva Gospodnja ima dovoljno sredstava da propoveda jevandjelje uz jaaaaaaako ozbiljnu humanitarnu pomoc svima kojima je to potrebno sirom sveta ?

Pa poznate su diljem foruma tvoje mape o velikom republike na kosovas. A babista ti je uzgredan izvor prihoda uz čuvanje koza. Sve jasno.
Ako su to poznate proverene cinjenice koje korespondiraju sa realnoscu onda je tvoja primarna duznost da o tome obavestis moderaciju kako bi me trajno banovali i ujedno drzavne vlasti kako bi suzbili drzavnog neprijatelja koji im sve vreme jos i "visi" na forumu...
Nego,da nisi mozda ti neki takav koji cuti kada je svesan ovakve drzavne opasnosti sto ce reci da su neki tvoji licni interesi iznad nacionalno - drzavnih ? :kafa:

Ako mi dozvolis,imao bih par primedbi u vezi ovog:
Tekst kojeg si dao se jasno i nedvosmiljeno odnosi na vreme SZ-ta kada su jevreji realno imali Hram Gospodnji u kome je samo jedna kategorija ljudi imala pravo da se tamo/ iz toga u kontinuitetu hrani - to su bili svestenici I NIKO DRUGI OSIM NJIH ( ne govorim o incidentnim slucajevima kada bi neko,u svrsi utolivanja gladi u specificno vanrednim situacijama kad bi se tamo slucajno nasao uzeo hleba , cemu je i Isus jednom govorio ).
To su dakle bili realni desetci koji su se prinosili u realan hram nazvan Domom Gospodnjim i realni svestenici koji su obavljali svestenicku sluzbu !
Danas nemamo realnu svestenicku sluzbu jer smo bukvalno svi carsko svestenstvo,ne postoji realan Dom gospodnji ( Njegova kuca) koji je pomenut u tekstu jer to danas ima izuzetno siroki smisao i opet u simbolickom smislu stoga ne postojati realan desetak za izdrzavanje nepostojece kategorije sluzbenika !!!

Isus afirmativno pominje i pokazivanje svestenicima u svrsi ispunjavanja ceremonijalnog zakona nakon isceljenja sto ne znaci da i ta praksa ima kontinuitet u vreme NZ-ta , zar ne ?
Evo tog slucaja:

Luka 17,14:
"...I vidjevši ih reče im: idite i pokažite se sveštenicima. I oni idući očistiše se..."

Pravoslavna zajednica bi cak i "imalo smisla"da uvede "desetak" jer su oni potpuno nelegitimno i neosnovano ustolicili t.z. svestenstvo kome pripisuju SZ-ni kontinuitet stoga nam oni nikako ne mogu biti primer u tome !!!
Nas je princip iskljucivo SOLA SCRIPTURA i toga se moramo drzati u svakom smislu reci !!!
Desetak je odlicni mehanizam za egzistenciju Crkve ali iskljucivo kao primerno-uporedbivi mehanizam a nikako ne i kontinuitet SZ-og desetka stoga se to jasno i precizno mora naglasavati svakom clanom Crkve da ne bi bilo ikakvih zabuna...Lepo je,korisno i prakticno pomagati aktivnost Crkve pa i u formatu desetka ( ako neko moze i vise sto da ne) ali ponavljam - ne kao kontinuitet SZ-og desetka koji je bio iskljucivo u svrsi egzistencije sluzbe koja je ispunjana.dakle nema je vise !!!
Cak i pravoslavni videcea desetak jos vazi.

Pravoslavci:

Bog ti kaze probaj.

Ako posle nemas vise onda ne moras vise.
Onda bi shfatio da li vazi ili ne vazi?
To je izazov na koji te Bog poziva.

A i bogati mladic je imao problem sa time, nisi samo ti.

Back