Adventisti ("subotari") bez maske

Gde nadje ovu pricicu bato,jel mozda u nekom novom izdanju Mikijevog almanaha ??? :D
... jel znas ti onog vica o Muji i Hasi kad su posli da...
...cekaj cekaj, i ja se zleteo tvojim putem, jel mozemo ozbiljno pricati ili cemo poceti sa rekla-kazala pricicm iz kafane i mozda vicevima

...gde ode ona macka s velikim repom da si okacis ove pricice o njenom repu...maac,mac,mac...:D
Ено је преде на крилу светог пророка Авакума.

Нисам никакав паписта. Мртви не постоје, постоје само упокојени.
S tobom se ocito ne slazu ne samo Bogi i svi SZ-ni proroci vec i svi apostoli ukljucujuci i onog ciji tekst pogresno tumacis kako bi opravdao svoje pagansko verovanje.
Бог је Бог живих а не мртвих. Тако пише у Библији
Tko je bato jer GA SMO ZIVI MOGU SLAVITI,VELICATI GA,VOLJETI I PROPOVEDTI .
...mrtvaci to ne mogu zato nam Bog porucuje da imamo volju da budemo zivi,da zivimo u skladu sa Njegovim zapovestima.

S tobom se ocito ne slazu ne samo Bogi i svi SZ-ni proroci vec i svi apostoli ukljucujuci i onog ciji tekst pogresno tumacis kako bi opravdao svoje pagansko verovanje.

Tko je bato jer GA SMO ZIVI MOGU SLAVITI,VELICATI GA,VOLJETI I PROPOVEDTI .
...mrtvaci to ne mogu zato nam Bog porucuje da imamo volju da budemo zivi,da zivimo u skladu sa Njegovim zapovestima.
Ма, немој. А кад ће се Христос преобразити, ко је дошао са њиме? Мојсије и Илија. Библија те оповргава.

Лука 16:19-30 (Бакотићев превод):
19 Беше неки богат човек који се облачио у скерлет и у фино платно, и провођаше све дане у веселом и сјајном животу;

20 а беше један сиромах, по имену Лазар, који лежаше пред његовим вратима сав у гнојним ранама,

21 жељан да се насити мрвама које падаху с трпезе богатога; али још и пси долажаху и лизаху ране његове.

22 Умре сиромах и пренесоше га анђели у наручје Авраамово; а умре и богати и укопаше га.

23 И кад он беше у мукама у Аду, подиже очи и угледа издалека Авраама и Лазара у наручју његову,

24 и завапи: Оче Аврааме, смилуј се на ме и пошаљи ми Лазара нека умочи у воду врх од прста свога, да ми расхлади језик, јер се мучим у овом пламену.

25 Авраам му одговори: Синко, опомени се да си ти примио добра своја у животу своме, а Лазар је напротив зла примио. Сад се он овде теши, а ти се мучиш.

26 Осим тога постоји међу нама и вама велика провала, тако да они који би хтели одовуд к вама прећи, не могу, нити могу они отуда к нама да прелазе.

27 Тада рече богати: Молим те оче Аврааме, да бар пошљеш Лазара кући оца мога,

28 јер имам пет браће, па нека им он посведочи о овим стварима, да не би и они дошли у ово место мучења.

29 Одговори му Авраам: Они имају Мојсија и пророке, нека њих слушају.

30 А он рече: Не, оче Аврааме, него ако им дође ко из мртвих покајаће се.

31 А Авраам му одговори: Ако не слушају Мојсија и пророке, да ко и из мртвих ускрсне неће се уверити.

Мојсије је умро. А прича са Авраамом?
Ilija ziv otisao na nebu a evo ga U ISTOM OBLICJU se pokazao pred Isusom zajedno sa Mojsijem ?
Moguca su dva resenja za ovu teolosku dilemu:

1. Da je Ilija umro gore na nebu pa da su se njegova i Mojsijeva dusa pokazale pred Isusom
Ili
2. Da je Mojsije bio vaskrsnut i da se je u takvom,novom oblicju pojavio zajedno sa Ilijom pred Isusa

Molim te samo da kad budes odlucivao uzmes u obzir cinjenicu da se je Isus tom prilikom PREOBRAZIO u nekom oblicju koje je ocito bilo pogodnim za taj trilateralni sastanak stoga su apostoli predlozili neke male improvizovane gradjevine s cime su pokazali da su svo troje diskutanata imali ISTU POJAVU.
Izvoli.

Govore o navodnom rasizmu pre 200 god kao lose je.
A sami su dabas rasisti.
Vrh licemerstva.

Rasizam nad romima

Udruženje Roma: Rasizam u porastu – sveštenik odbio sahranu Romkinje​

https://autonomija.info/udruzenje-roma-rasizam-u-porastu-svestenik-odbio-sahranu-romkinje/

https://naslovi.net/2018-03-24/novi...stu-svestenik-odbio-sahranu-romkinje/21407410

izjavila je da je u Srbiji rasizam u porastu i da desničarske grupe jačaju i dodala da o rasizmu svedoči i činjenica da deo sveštenstva u Srpskoj pravoslavnoj crkvi odbija da sahranjuje Rome.

Ponavljaš isto a razjašnjeno je. Dotična uopste nije bila krštena. Nema opela za nekrstene i to nije ni izuzetak ni rasizam.

Međutim, ako odvajas crne od belih u crkvama kao tvoja baba, samo zato što su crni, onda je to čist rasizma i jeste veoma loše.

Nemam šta na temi o adventistima da pričam o rasizmu u južnoj Africi. Svaki rasizam je loš i tu nema šta da se priča.

Ovde je pomenuto da je Elen Vajt bila rasista u nekim aspektima, i to je potkrepljeno citatima.

Jesi li video ovaj iznad o mešanim brakovima?
Nista nije potkrepljeno citatima cävec je to izvadjeno izvan onbteksta. I to si ti dobro vidio da sam objasnio. Nisam te pitao o adrici vec o pravoslavnom radizmu gde cutus?

Elen Vajt je veliko razočaranje zbog Hristovog nedolaska 1844. preokrenula među Milerovim pristalicama svojim objašnjenjem kako je tada Hrist/os ušao u "nebesko svetilište", a ne došao ponovo na Zemlju. Znači da treba još čekati Hrista da dođe opet na Zemlju i od tog stalnog iščekivanja, koje je glavna karakteristika te bivše baptističke zajednice, od latinske reči adventus (dolazak) je nastalo njihovo ime "Hrišćanska adventistička crkva" i "adventisti".

A evo kako su izgledali sastanci ove grupe koja je bila okupljena oko Ellen White, James-a White i još nekolicine njih. Ovo pokazuje 'kako su rođeni', što im je bilo 'rodilište':

U ožujku 1986. student adventističkog univerziteta "Andrews", Bruce Weaver, pronašao je novinski izveštaj o hapšenju i potonjem suđenju jednom od prijatelja Ellen White, g. Israel Dammon-u, u subotu uvečer 15. veljače 1845. u Atkinsonu, malom gradu na istoku države Maine. G. Dammon bio je uhapšen jer je predsjedavao bučnim skupom koji je uznemirio građane.

Članak pod naslovom "Trial of Elder I. Dammon" ("Suđenje starešini I. Dammon-u") objavljen je u časopisu "Piscataquis Farmer" 7. ožujka 1845, a izvjestitelj je bio g. George V. Edes, 58-godišnji mirovni sudac. Izveštaj časopisa "Piscataquis Farmer" o suđenju g. Israel Dammon-u je veoma precizan.

Svjedok Loton Lambert, pod zakletvom:

"Kada sam stigao oni su pjevali - nakon pjevanja sjeli su na pod - Dammon je rekao da je sestra imala viziju da saopšti - žena na podu [Ellen White] je priopćila svoju viziju. Dammon je rekao da su sve druge zajednice grešne - da su bili lažovi, svodnici, ubojice itd. On je također navaljivao na sve koji nisu vjernici kao on. Naređivao nam je, ali nismo otišli. Žena koja je ležala na podu i saopštavala vizije [Ellen White], nazivana je od starejšine Dammona i drugih, 'Kopija Hrista'. Dammon nas je nazivao svinjama i đavlima i rekao da bi nas izbacio da je on vlasnik kuće - ona koju su nazivali 'Kopijom Hrista', rekla je g-đi Woodbury i drugima da moraju ostaviti sve svoje prijatelje ili će otići u pakao. 'Kopija Hrista', kako su je nazivali, je ležala na podu neko vrijeme, onda bi ustala, pokazala na nekoga i rekla da je imala viziju koju im ima priopćiti, koju bi potom priopćila. Bila je tu jedna djevojka za koju su rekli da mora biti krštena te noći ili će ići u pakao. Plakala je gorko i željela da prvo vidi svoju majku. Rekli su joj da mora staviti majku ili će ići u pakao - neko je rekao, 'pustite je neka ode u pakao'. Konačno je odlučila da bude krštena. 'Kopija Hrista' priopćila je svoju viziju i mojoj rođakinji, da mora biti krštena te noći ili će ići u pakao - ona se usprotivila, pošto je već bila krštena. Za 'Kopiju Hrista' su rekli da je iz Portlanda.

Žena koju su nazivali g-đica Baker, rekla je da je đavao prisutan i željela je da ga vidi - izabrala je mene i rekla, 'ti si đavao i ići ćeš u pakao'. Ja sam joj rekao da ona nije moj sudac. G. James Ayer (vlasnik kuće) me je onda zgrabio i pokušao me izbaciti kroz vrata. Rekao sam mu da nisam došao da ometam skup. Žena vizionarka je pozvala Joel Doore-a, rekla mu da je posumnjao i da neće biti kršten ponovo - rekla je, 'brate Doore ne idi u pakao'. Doore je klečao kraj njenih nogu i molio se. G-đica Baker i jedan čovjek su otišli u spavaću sobu - potom sam čuo da glas u sobi viče 'Oh!' Vrata su se otvorila - pogledao sam u sobu - ona je ležala na krevetu i držala ga. Izašli su iz spavaće sobe grleći se, ona je skakala i gurala noge između njegovih. G-đica Baker je otišla do G. Doore-a i rekla, 'odbio si me ranije', on je rekao da jeste - onda su se poljubili - ona je rekla 'ovo je dobar osećaj' - upravo prije nego što su otišli u vodu da se krste, G-đica Baker je otišla u spavaću sobu sa čovjekom koga su nazivali starešina White [James White] - vidio sam ga kako joj pomaže da se popne na krevet - svjetlo se ugasilo i vrata su se zatvorila. Nisam vidio ni jedno od njih kasnije. Jednom sam bio u drugoj sobi i razgovarao sa svojom rođakinjom, Dammon i drugi su ušli u sobu i prekinuli naš razgovor i nazvali njenu sestru i mene đavlima. 'Kopija Hrista' [Ellen White] je ležala na podu za vrijeme kada su odlazili u vodu krstiti se i nastavila ležati do mog odlaska, što je bilo između 12 i 1 posijle ponoći."

Nista nije potkrepljeno citatima cävec je to izvadjeno izvan onbteksta. I to si ti dobro vidio da sam objasnio. Nisam te pitao o adrici vec o pravoslavnom radizmu gde cutus?
U kom kontekstu je dobra izjava da ne treba praviti mešane brakove, lebati?

Toliko bolesna poruka po mom mišljenju ne može imati ispravan kontekst, kako god okreneš.

Ne znam gde pravislavci zagovaraju nemešanje rasa, evo ti mi reci. Ne kažem da nema, nego te pitam gde ima.

U kom kontekstu je dobra izjava da ne treba praviti mešane brakove, lebati?

Toliko bolesna poruka po mom mišljenju ne može imati ispravan kontekst, kako god okreneš.

Ne znam gde pravislavci zagovaraju nemešanje rasa, evo ti mi reci. Ne kažem da nema, nego te pitam gde ima.
Pa moras da vidis kontekst recenog. Vec sam ga dao unqzad ali tebe ne zanima istina.
To o pravoslavcima sam takodje dao i videli smo rasizam u praksi, a ti izbegavas i pokazujes samo svoje licemerje.

Pa moras da vidis kontekst recenog. Vec sam ga dao unqzad ali tebe ne zanima istina.
To o pravoslavcima sam takodje dao i videli smo rasizam u praksi, a ti izbegavas i pokazujes samo svoje licemerje.
Ne mora. Licemerno je od tebe što se oslanjaš na kontekst da bi opravdao ustaljenu rasisticku babinu praksu.

Ljudi su rođeni jednaki i crkva nikada nije pravila razliku samo na osnovu boje nečije kože.

Биће да ти појма немаш о томе.
Разумем да вас нису учили али ти се закопаваш само тако са оваквим изјавама
Hajdemo ovo rascistoti:
Dali i papstvo ima sluzbu mrtvacima ?
Naravno da ima.
Dali i papstvo ima svestenstva ?
Naravno da ima.
Dali je papstvo parcijalno obacila one 10 Bozje zapovesti sa kamenih ploca ?
Naravno da jeste .
ZAKLJUCAK: Princip i sustina isti,razlika je u nijansima i to na tehnickom nivou.

Hajdemo ovo rascistoti:
Dali i papstvo ima sluzbu mrtvacima ?
Промашио си адресу, ја нисам римокатолик.
Naravno da ima.
Dali i papstvo ima svestenstva ?
Отишао си у другу тему
Naravno da ima.
Dali je papstvo parcijalno obacila one 10 Bozje zapovesti sa kamenih ploca ?
Овога се и википедија стиди, само не знам да ли си ово покупио на неком курсу или си нашао као добар јутјуб клип.
Naravno da jeste .
ZAKLJUCAK: Princip i sustina isti,razlika je u nijansima i to na tehnickom nivou.
Премисе ти везе немају са животом.
Православље нема папу, омашио си од старта. Иди на неки римокатолички форум па се тако обраћај. Промашио си коме шта пишеш. Адреса погрешна.

Pitam te još jednom, u kom kontekstu je štetno sklapanje mešanih brakova, kao što tvrdi Elen Vajt?

Imaš li odgovor?

Naravno da nemaš.
Pa objasnio sam ti to vec unazad.
Zasto se ne ceatis i pogledas?

Tekst koji je tvoj glavni junak dao izvan konteksta , moze da se tumaci na sto nacina izvan konteksta.
A i sam tekst pokazuje cak, da je dat savet da i jedna i druga strana izbegnu nepotrebne probleme koji su se pojavili.
Ti si dao svoj sud ne trazeci konejst od postavljaca sto je krajnje ne odgovorno i neposteno, ne principijelno.
Znajuvi te vec dugo, znamo zasto.

Evo jedan primer.
Ako bi neko kazao bolje da se izbegavaju takve veze zbog stotine raznih problema, nikada ti ne bi kazao da je to rasizam ili nacionalizam.
FB_IMG_1743157566390.jpg

Pa objasnio sam ti to vec unazad.
Zasto se ne ceatis i pogledas?

Tekst koji je tvoj glavni junak dao izvan konteksta , moze da se tumaci na sto nacina izvan konteksta.
A i sam tekst pokazuje cak, da je dat savet da i jedna i druga strana izbegnu nepotrebne probleme koji su se pojavili.
Ti si dao svoj sud ne trazeci konejst od postavljaca sto je krajnje ne odgovorno i neposteno, ne principijelno.
Znajuvi te vec dugo, znamo zasto.

Evo jedan primer.
Ako bi neko kazao bolje da se izbegavaju takve veze zbog stotine raznih problema, nikada ti ne bi kazao da je to rasizam ili nacionaliz

Ne mora. Licemerno je od tebe što se oslanjaš na kontekst da bi opravdao ustaljenu rasisticku babinu praksu.

Ljudi su rođeni jednaki i crkva nikada nije pravila razliku samo na osnovu boje nečije kože.
Kako nije? Treba li ponovo sve to da iznesem?

Ne mozes nekome da prebacujes rasizam i to na tekst izvan kontksta kada ste u gusi u tom problemu sami.
I ne samo rasizam vec i nacionalizam, antisemitizam utd

Treba li ponovo sve ti da postavim?
Reci samo.

U novinskom clanku je izjavila je da je u Srbiji rasizam u porastu i da desničarske grupe jačaju i dodala da o rasizmu svedoči i činjenica da deo sveštenstva u Srpskoj pravoslavnoj crkvi odbija da sahranjuje Rome.

“Ja sam to lično osetila na svojoj koži kada Romi i Romkinje u Novom Bečeju dođu u situaciju da ne mogu dostojanstveno ni da budu sahranjeni. Kad sveštenik vidi pripadnika romske populacije, prvo pitanje je da li imate para da mu platite, a drugo da li ste kršteni. Ono što sam ja lično doživela i što mogu da potvrdim je neprimereno nasilno ponašanje uz neadekvatan rečnik i gestikulaciju”, navela je Danica Jovanović u saopštenju za javnost.

Prema njenim rečima, deo sveštenstva u Srpskoj pravoslavnoj crkvi je veoma fašistički nastrojen” prema Romima.

Ona je ispričala da je sveštenik na nju nasrnuo, kada je došla da dogovori sahranu svoje majke.

“Imam osećaj da nije bio još jedan čovek sa mnom – da bi on bio nasilan prema meni, mada je i ovako bio. Isterao me je iz dvorišta koje nije ni njegovo to je Glavaševa kuća, koju je on dao crkvi na korišćenje, praktično društvena imovina“, kazala je Danica Jovanović.

Dodala je da je primedba sveštenika bila da preminula nije bila krštena, što se na kraju ispostavilo kao netačno.

“Ja sam ga opet pozvala, ali on je rekao ‘Marš napolje’ i imam osećaj da bi me pogodio onim drvima koje je nosio da nisam izašla”, navela je Danica Jovanović.

Kako nije? Treba li ponovo sve to da iznesem?

Ne mozes nekome da prebacujes rasizam i to na tekst izvan kontksta kada ste u gusi u tom problemu sami.
I ne samo rasizam vec i nacionalizam, antisemitizam utd

Treba li ponovo sve ti da postavim?
Reci samo.

U novinskom clanku je izjavila je da je u Srbiji rasizam u porastu i da desničarske grupe jačaju i dodala da o rasizmu svedoči i činjenica da deo sveštenstva u Srpskoj pravoslavnoj crkvi odbija da sahranjuje Rome.

“Ja sam to lično osetila na svojoj koži kada Romi i Romkinje u Novom Bečeju dođu u situaciju da ne mogu dostojanstveno ni da budu sahranjeni. Kad sveštenik vidi pripadnika romske populacije, prvo pitanje je da li imate para da mu platite, a drugo da li ste kršteni. Ono što sam ja lično doživela i što mogu da potvrdim je neprimereno nasilno ponašanje uz neadekvatan rečnik i gestikulaciju”, navela je Danica Jovanović u saopštenju za javnost.

Prema njenim rečima, deo sveštenstva u Srpskoj pravoslavnoj crkvi je veoma fašistički nastrojen” prema Romima.

Ona je ispričala da je sveštenik na nju nasrnuo, kada je došla da dogovori sahranu svoje majke.

“Imam osećaj da nije bio još jedan čovek sa mnom – da bi on bio nasilan prema meni, mada je i ovako bio. Isterao me je iz dvorišta koje nije ni njegovo to je Glavaševa kuća, koju je on dao crkvi na korišćenje, praktično društvena imovina“, kazala je Danica Jovanović.

Dodala je da je primedba sveštenika bila da preminula nije bila krštena, što se na kraju ispostavilo kao netačno.

“Ja sam ga opet pozvala, ali on je rekao ‘Marš napolje’ i imam osećaj da bi me pogodio onim drvima koje je nosio da nisam izašla”, navela je Danica Jovanović.
Ovo je zamena teza. Rasizam nikad nije bio hrišćanski princip. Za crkvu su svi ljudi jednaki prosto zato što svi potičemo od Adama. I tu u crkvi nikad u istoriji nije bilo ustupaka ni za milimetar.

A vaša proročica i glavna figura ASD je imala poručivali crncima da
- ne pokušavaju da budu ravnopravni i to nakon pobede u ratu za oslobodavanje
- da ne sklapaju mešovite brakove
- odvajala ih na službama

Čist rasizam, i to od ključne figure ASDkoji nikad u crkvi nije postojao a rasizam nisu izmislili Ameri.

A što se tvog nesuvislog "primera" tiče, jer tema nije SPC, već sam ga oborio. Nekrštenima, sveštenik ne drži opelo. O tome se vodi evidencija i tu nema polemike

Back