Adsl Provajder

sasa6

Aktivan član
Poruka
1.707
Ovako ljudi, dojadio mi ovaj Dial-up vise :sad2:.
Resio sam da uzmem neki Adsl paket, znaci od 1 mega bit, i imam sledecu dilemu.
Uzeo bih preko telekoma naravno bez razmisljanja, ali tamo je gotovo 1500 din mesecno, a preko Verat neta-a je 1286 din. I imaju povoljnosti, naprimer kao ova uplatis 5 meseci, dobijes 6-ti gratis, to mi odgovara jer zelim da uplatim 5-6 meseci unapred i sledeca stvar ako se prijavis do kraja leta prvi mesec gratis..........
E sad sve je to lepo, ja sam iz Uzica pa me interesuje neko ko vec koristi adsl prikljucak kod ovog provajdera (nemora da bude iz Uzica), da mi kaze da li se isplati kod njih uzeti ? Jer za 6 meseci kada izracunas ja telekomu treba da dam 9000 din, a ovamo 7700 din i jos pored toga dobijem prvi mesec gratis i sesti mesec gratis, a i umalo da zaboravim koliko sam ja izvalio nemora da se potpisuje nikakav ugovor, mozes da prekines kad hoces, dok kod telekoma na godinu dana te vezu i ako prekines nemam pojma placas nesto (tako sam cuo).
Znaci glavna stvar koja me interesuje kakve su ,,veze'', protok, jeli stabilna veza i tako to jer dosta su povoljniji od telekoma, ali nista mi neznaci ako uzmem preko njih a pocne da mi opada protok i tako to....... ???
ps. Izvinjavam se moderatorima, predpostavljam da je pisano na ovu temu, ali nema sanse da nadjem, nesto mi se veza gusi ovih dana nemam pojma sto jedva mi otvara stranice.

Ako ti je ADSL loshe radio na jednom raditje ti loshe i na drugom provajderu.
Tu je neki problem u PARICI ili ti u kablu od tebe kutji do centrale.

Ti si nesto pomesao, ja nisam imao ranije ADSL, neznam otkuda ti ta misao. Ja sam samo pitao posto je Verat net jeftiniji od Telekoma i ima dosta povoljnije uslove, da li se isplati uzeti kod njih ? Otkud znam reko posto su jeftiniji da nije slabija veza ili nestabilna ili nesto trece, da protok nije konstantan ili tako nesto. Treba mi samo neko ko vec ima preko Verata da mi kaze svoje utiske.........

ne ne ne :) nisam ja pobrkao nego ti objashanjavam za ADSL :)
znachi ako ti je loshe radio na jednom loshe tje ti radi na svim provajderima
ako ti dobro radi adsl .. nema prekida adsl signala i slichno svugde tje da ti dobro
radi sam ADSL ...a posle kakav internet dobijash je vetj do provajdera, mada je
vetj i to isto kod svih :)

Moja preporuka ti je Sezampro....ja sam kod njih 2 godiene i sve je ok...
Verat sam koristio ranije za Dial-up i ISDN i bili su odlicni isto...Podrska im je ok i mislim da ne bi napravio pogresan izbor i ako njih odaberes....

Moja preporuka ti je Sezampro....ja sam kod njih 2 godiene i sve je ok...
Verat sam koristio ranije za Dial-up i ISDN i bili su odlicni isto...Podrska im je ok i mislim da ne bi napravio pogresan izbor i ako njih odaberes....

Da, naravno da sam i njih uzeo u obzir, ali razlika u ceni je kljucna, prvo sam kod njih proverio, mesecno 1249 din + PDV, sto ispadne isto kao kod telekoma. Bilo kako bilo, posto vidim da nema niko da odgovori (nemoguce da nema niko kod Verata, ali dobro), ja sam poslao prijavu za ispitivanje tehnickih mogucnosti kod istoimenog provajdera, sad cekam odgovor. Hvala na preporuci.

Evo imam jos jedno pitanje dok cekam odgovor iz Verata za tehnicke uslove.
Naime ja sam skinuo sve 34 strane sa lepljive teme ,,Adsl, kablovski i drugi nacini povezivanja na net....'', kod ortaka na adsl-u i kasnije doneo kod mene i sve procitao, i ni u jednom trenutku nisam naisao na odgovor koji mi treba.
Moje pitanje glasi : ako si naprimer korisnik sezam pro-ovih adsl usluga i redovno placas racun, da li ce to da znaci ako neplatis racun za fiksni telefon da ce internet da ti radi, jer ja sam cuo suprotno, mozes i da pretplatis adsl, ako nisi uplatio fon nista ti nevredi, seku ti sve, pa reko da li je to tacno ?

Ne znam kako je to kod verata ali znam kako je kod telekoma :D

Kada potpises ugovor kod telekoma i koristis njihov adsl,racun za fon i racun za net su ti "spojeni" sto znaci da ako ne platis fon na vreme kada te privremeno iskljuce zbog duga ne mozes da korists adsl iako si ga ti platio (meni se desio takav slucaj).Da ti se to ne bi desilo moras da trazis da ti se razdvoje racuni za fon i adsl i u tom slucaju ako ne platis fon i ako te skinu privremeno a uredno si platio adsl imaces adsl.E sad mozda je to kod verata isto a mozda i nije,najbolje pozovi njihov korisnicki servis i pitaj ih.

Ne znam kako je to kod verata ali znam kako je kod telekoma :D

Kada potpises ugovor kod telekoma i koristis njihov adsl,racun za fon i racun za net su ti "spojeni" sto znaci da ako ne platis fon na vreme kada te privremeno iskljuce zbog duga ne mozes da korists adsl iako si ga ti platio (meni se desio takav slucaj).Da ti se to ne bi desilo moras da trazis da ti se razdvoje racuni za fon i adsl i u tom slucaju ako ne platis fon i ako te skinu privremeno a uredno si platio adsl imaces adsl.E sad mozda je to kod verata isto a mozda i nije,najbolje pozovi njihov korisnicki servis i pitaj ih.

E vidis, a meni rekose, i kada ti je spojen i kada ti je razdvojen isto ti se vata, ako neuplatis fix mozes da se slikas........

Ako ti je iskljuchen telefon iz nekog razloga posle 5 dana ti gase i ADSL :)
Toliko o tome :)

A ovo nema jos vece logike, zasto bas 5 dana, nemogu da kazem da nije tacno ali cu svakako da proverim. Najbolje rece nozzlezator da pitam u korisnickom servisu, samo cu ja kada me pozovu za ugovor da pitam tada pa cu javiti sta su mi rekli, bas me zivo interesuje........... Jer to je bas njesra, mozda nekome (lupam, a ima takvih), netreba fon a oce adsl...... Mislim to je stvarno krs ako je tako da mora oboje da se placa, ali sta ces ako je svima tako onda, kud svi cigani tu i mali mujo.......:D

Evo ja danas dobih sms da je sve u redu sto se tice tehnickih mogucnosti i da navratim u predstavnistvo verata, da potpisem ugovor.
Dodjem ja dole, sve se ponovo raspitam, cisto da potvrdim oko cene i uslova, i sve ok....... i na kraju ja pitam ono za fon (da se neponavljam), reko cuo sam vise prica, koja je tacna. Kad zena meni kaze veruj mi ja nemam pojma...... Ja se iznenadim, kako da nezna pa ebote radi tu. Kaze mi jos to ima veze sa dial-upom, kada ti iskljuce nemas pristup internetu, jer on ide preko telefonske linije. A ja reko a preko cega ide ovo, preko sujetskog kanala, koliko ja znam i ovo ide preko telefonske linije, zasto bi se onda ispitivale tehnicke mogucnosti (al sam joj *avuko :D), a ona na to samo rece i to sto kazes, ja stvarno neznam, moras se raspitati negde.
Tako da ja sada nemam pojma sta se tu radi, ostalo mi je da cekam da se to realizuje pa vec prvi mesec da isprobam :D:super:.
Mada imam jos jednu ideju, ja sam vec pre svega se raspitivao u njihovom korisnickom servisu u BG-u i bili su jako ljubazni, sad cu ja opet njima da posaljem e-mail i da ih pitam za to, e ako oni nebudu znali, onda do ******.............

ja sam chuo da verat nije neshto pouzdan provajder
al to su priche, ne znam koliko je tachno
koristim sezampro vec 4 godine i nijednom se nisam mogao pozhaliti
1mbps 1300 kinti

Kako 1300, evo na sajtu pa vidi, http://www.sezampro.rs/public/page/padsl.asp, ako hocu taj paket ide 1249 + ebeniiiiiiiii PDV sto je 1473, naravno da se kasnije smanjuje kako vidim, ali ebes kasnije sad je bitno........

A evo i odgovora strucnijih u Veratu :
Postovani,

u pravu ste... ukoliko niste platili telefon, naravno necete imati ni
internet dok Vam je telefon neaktivan, jer kao sto ste rekli, adsl je
takodje usluga koja ide putem telefona, internet placate provajderu za
kojeg se odlucite, ali opet je za taj internet potrebna telfonska
infrastruktura. Takodje, morate da vodite racuna i o pretplati za ADSL,
odnosno ukoliko samo jedan mesec preskocite sa placanjem, adsl ce biti
demontiran sa Vaseg broja telefona

Izvinjavam se zbog pogresnih informacije koje ste dobili od koleginice
iz predstavnistva.

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Back