Adolf Hitler umro je sa 56 godina, a izgledao je kao starac: Misterija njegove smrti je rešena tek 2018. godine

Ateista1

Iskusan
Poruka
6.541
Što se Hitler ubio čak 8 dana pre konačnog pada Berlina!? Nema šanse da se to desilo. Zapalio je u Argentinu...
Ubio se 8 dana pre kapitulacije a 2 dana pre pada Berlina. Berlin je pao 2. maja.
Rajhstag je pao 30.4. Hitler nije imao više vremena.
 

FDDD

Iskusan
Poruka
6.341
Adi sebe nikada nije smatrao skandonordidom, a nije to ni krio.
Dado :lol:
Nordicizam nikada nije bio popularan u Trecem Reichu u mjeri kako se to pokusalo prikazati, tek medju malobrojnim SS-jurisnicima.
Adi je cak cesto gledao kroz prste raznim bogatim industrijalcima koji su genetski bili isprepleteni sa Zidovima.
A ipak je ideal bio nordijski tip čoveka. Imali su planove da celu Nemačku "pojačaju" nordidima kroz projekat Lebensborn. Ali ostale rasne tipove nisu mrzeli posebno Dinarce
 
Poruka
18.108
A ipak je ideal bio nordijski tip čoveka. Imali su planove da celu Nemačku "pojačaju" nordidima kroz projekat Lebensborn. Ali ostale rasne tipove nisu mrzeli posebno Dinarce
Ideal je bio, ali je bilo marginalno i gurano ponajvise od Himmlera, koji je paradoksalno bio sve, samo ne skandonordid.
Tesko je uopce Njemce dominantno ugurati pod ciste skandonordide, osim mozda onih koji nastanjuju Schleswig-Holstein.
Ne kazem da ih drugdje nema, ali nisu dominantni.
Rassenlehre je postojala u tom smislu da je bilo zabranjeno pociniti "teska rasna kaznena djela", ali su se npr. po Nuernberskim zakonima i oni koji su bili 1/8 Zidovi smatrali za "Deutschbluetig", sto po meni i jesu (u smislu bijelci/germani, o pojmu nacije bas i nemam neko dobro misljenje).
Slicno je i s onim dijelom u vezi nekog okultizma, ne kazem da toga nije bilo, ali na marginama, dok se danas NSDAP u medijima prikazuje kako su svi bili nekakvi Wolfenstein genetski modificirani vukodlaci.
 

zlatko01

Buduća legenda
Poruka
27.214
Мене по језику кад чују повезивали с Русима, обраћали ми се и на немачком, а има и оних који су мислили да сам Шпанац:hahaha:
mogao bi da budes tajni agent....za mog komsiju su mislili da je gluvooonem...obracali mu se na raznim jezicima, a on je samo mumlao i gestikulirao rukama i nogama
 
Poruka
52.754

ADOLF HITLER UMRO JE SA 56 GODINA, A IZGLEDAO JE KAO STARAC: Misterija njegove smrti je rešena tek 2018. godine​

Tog 30. aprila 1945. godine Adolf Hitler i Eva Braun progutali su kapsulu cijanida u njegovom bunkeru - međutim, kad su tela nađena mnogi nisu verovali da je zaista Hitler

22.10.2022. - 15:23

Smrt Adolfa Hitlera označila je nagli kraj jedne od najmračnijih epoha u istoriji čovečanstva. Firer je 30. aprila 1945. oduzeo sebi život u svom berlinskom bunkeru — čime je okončana vladavina nacista.

Nemačka je 1945. bila na kolenima — i malo ko je bio iznenađen. Stvari su počele da se menjaju otkako je Sovjetski Savez pobedio Nemce u bici za Staljingrad 1943. Sledeće, 1944. godine, savezničke snage su se iskrcale u Normandiji i počele da potiskuju naciste nazad ka Berlinu, piše Nacionalna geografija.
U julu 1944. šačica nemačkih vojnih komandanata je planirala da ubije Hitlera. Nadali su se da će, ako zbace diktatora, pregovarati o povoljnim mirovnim uslovima. Ali njihov pokušaj ubistva je propao, a Hitler je pogubio 4.000 Nemaca za koje je verovao da su umešani.
Sovjetske trupe i savezničke snage napredovale ka Berlinu početkom 1945. godine. Izgledalo je kao da je Hitler nestao. Američke vojne snage su u početku mislile da se Hitler krije u Bavarskim Alpima u svojoj tvrđavi poznatoj kao "Orlovo gnezdo".

U martu 1945. američke snage u južnoj Nemačkoj čule su izveštaje da se čak 300.000 nacista krije u planinama. Dvajt D. Ajzenhauer, koji je tada bio vrhovni komandant savezničkih snaga, plašio se da će oni sprovesti gerilsku kampanju i odugovlačiti rat godinama umesto da se predaju.
U stvarnosti, nacistička propagandna mašina radila je prekovremeno kako bi sakrila pravo mesto boravka Hitlera dok su ratni napori u Nemačkoj propadali.
Hitler nikada nije napustio Berlin — skrivao se u svom bunkeru veći deo 1945. Kada su savezničke snage uhvatile oficira Vermahta Kurta Ditmara, on je otkrio da je Firer još uvek u Berlinu. On je takođe pretpostavio kako će Hitler umreti: "Hitler će tamo ili biti ubijen ili će izvršiti samoubistvo."
Ditmarova pretpostavka se pokazala istinitom.
Crvena armija je jurišala sa istoka a savezničke snage sa zapada. Hitler je shvatio da će izgubiti rat.
16. januara 1945. Hitler se povukao u svoj podzemni bunker, koji se nalazio na više od 15 metara ispod Kancelarije u Berlinu. Poznato kao Fuhrerbunker, sklonište od 2.700 kvadratnih stopa imalo je bunar za snabdevanje svežom vodom i generatore za snabdevanje strujom.
Iz ovog skrovišta, okružen luksuznim nameštajem i skupim slikama, Hitler je upravljao ratom iz podzemlja.
Armiranobetonski bunker je izdržao savezničke bombardovanje i štitio Hitlera i druge važne nacističke vođe poput Jozefa Gebelsa.
Ali nije zaštitio Hitlera od drugih problema - kao što su loše zdravlje i starenje. Posle nekoliko godina ratovanja, Hitlerova kosa je postala seda. Leva strana je počela da mu se trza, a vid mu je oslabio. Sa samo 55 godina, Hitler je izgledao mnogo starije. Međutim, izgled mu je ubrzo bio najmanja briga.
Do aprila 1945. Vermaht je propao. Crvena armija je stigla do Berlina željna da ulovi čoveka koji je odgovoran za toliku patnju.
Hitlerovi poslednji dani u bunkeru
Adolf Hitler je odbacio ideju o pokušaju bekstva kada su sovjetske trupe ušle u Berlin. Plašio se zarobljavanja više od smrti, posebno pošto je čuo glasine da su Sovjeti hteli da ga zaključaju u kavez i da paradiraju kroz Berlin. Poniženje je bilo nešto što Hitler nije mogao da podnese.
Sovjeti su se približavali. Pred kraj aprila, Crvena armija je bila na 300 metara od Firerovog bunkera.
Hitler se borio i dalje. Naredio je nemačkim trupama da se bore do smrti, izdajući naređenja iz bunkera. Najavljivao je smrtne kazne svim vojnim komandantima koji se povuku.
Ali iza kulisa, Hitler je bio svestan beznadežnosti situacije. Hitler je 22. aprila pozvao dve sekretarice, Kristu Šreder i Johanu Volf, u svoju kancelariju. "Primio nas je u svoju sobu. Izgledao je umorno, bledo i bezvoljno", kasnije je svedočila Šrederova.
"U poslednja četiri dana situacija se promenila do te mere da sam primoran da raspustim svoje osoblje. Pošto ste sa najduže ovde, ići ćete prve. Za sat vremena kreće auto za Minhen", rekao im je.
Hitler se oženio Evom Braun neposredno pre smrti
Dan pre nego što je umro, Firer je zaključio da je vreme da se venča. 29. aprila 1945. oženio se Evom Braun, svojom ljubavnicom.
Braunova i Hitler su se prvi put sreli 1929. godine kada je sedamnaestogodišnja Eva Braun radila u minhenskom fotografskom studiju. Braunova je lidera Nacističke partije tada opisala kao "džentlmena sa smešnim brkovima".
Eva Braun
foto: Profimedia
Hitler je skrivao vezu sa Braunovom od javnosti, ali ona mu je ipak bila odana. Kada je Hitler preživeo pokušaj atentata 1944, Braun se rekla: "Zaklela sam se da ću te pratiti bilo gde – čak i do smrti – živim samo za tvoju ljubav."
Braun se pridružila Hitleru u bunkeru u aprilu 1945. Njih dvoje su se u podzemlju jedno drugom zakleli na večnu ljubav.
Kako je "teklo" Hitlerovo samoubistvo?
Adolf Hitler i Eva su saznali za pogubljenje Benita Musolinija - i kako su gnevni građani oskvrnili njegov leš. Hitler je želeo da izbegne istu sudbinu. Nacistički diktator je bio odlučan da umre kako on želi: izvršiće samoubistvo, a njegovi ostaci će biti spaljeni.
29. aprila Hitler je počeo da se priprema za svoju smrt. Naredio je telohraniteljima da unište sve njegove lične papire. Takođe je rekao doktoru da testira kapsulu cijanida na voljenom psu Blondi kako bi se uverio da deluje. Nakon što je pas umro, Hitler je navodno bio "neutešan".
Sledećeg jutra, 30. aprila, član osoblja čuo je Braunovu kako plače: "Radije bih da umrem ovde. Ne želim da pobegnem." U tom trenutku, bekstvo bi ionako bilo skoro nemoguće - Crvena armija gotovo bila na vrhu Firerovog bunkera. Hitler je pojeo svoj poslednji obrok – testeninu sa paradajz sosom – dok je Gebels pokušavao da ga ubedi da se ne ubije.
"Doktore, znate moju odluku", rekao je Hitler Gebelsu. "Nema promene! Naravno, možete napustiti Berlin sa svojom porodicom." Nedugo nakon Hitlerovog samoubistva, Gebels i njegova žena su ubili sebe - i svoju decu.

NE PROPUSTITE​


PRIČA IZA HITLEROVOG PRIJATELJSTVA SA DEVOJČICOM: Ni to što je bila JEVREJKA nije umanjilo njegovu ljubav prema njoj


PRVI I JEDINI INTERVJU ROĐENE SESTRE ADOLFA HITLERA: Ono što je tad izgovorila šokiralo je ceo svet! JEZIVO! (VIDEO)

"Gotovo je, zbogom."
Hitler je okupio svoj lični štab i sa svima se rukovao. Sa njim je bila i Eva Braun, koja je navodno jednoj od sekretarica rekla da pokuša da pobegne i ako to uspe da prenese Bavarcima njenu ljubav.
Smirenim glasom Hitler je svom sobaru, SS oficiru Hajncu Lingeu rekao: "Sada ću pucati u sebe. Znaš šta treba da uradiš."
Hitler je tada dao nacistički pozdrav i rekao: "Gotovo je, zbogom."
Duboko u bunkeru, Hitler i Braunova su se zaključali u privatnu sobu popodne 30. aprila 1945. Eva je uzela kapsulu cijanida i čekala. Hitler je takođe progutao pilulu cijanida - a zatim je pucao u sebe iz pištolja.
Izvan sobe, Hitlerovo najverniji ljudi su čekali pucanj.
"Odjednom... čuo se zvuk pucnja, tako glasan, tako blizu. Sve je utihnulo", rekla je Hitlerova sekretarica Traudl Jung. "Odzvanjalo je kroz sve sobe."
Jung i Linge ušla su ušli u sobu: "Videla sam Hitlera kako se svalio kraj stola. Nisam videla krv na njegovoj glavi. Videla sam Evu kako sa skupljenim kolenima leži pored njega na sofi".
Ubrzo nakon smrti telo Adolfa Hitlera je odneto u malu baštu pored bunkera.
Već su se čuli zvuci sovjetskih pištolja kada su Gebels i Borman polili tela benzinom. Zapalili su vatru i povukli se na sigurno.
Hitlerov uži krug je želeo potpuno da uništi njegovo telo. Njegovi verni sledbenici nisu želeli da se Hitlerova smrt – ili njegovi ostaci – koriste u propagandne svrhe. Ali uprkos naporima da spale ceo leš, ostao je mali deo Hitlerove vilice - sa nekoliko zuba.
Istraživanja su potvrdila da su sovjetske trupe zaista pronašle Hitlerove ostatke. Ali — u poslednjim danima rata i decenijama posle — kružile su glasine da je Hitler još uvek živ.
Zašto su postojale glasine da je Hitler preživeo rat
Dana 1. maja 1945. godine, Karl Denic, nemački admiral koji je nakratko bio šef države, trebalo je da se obrati nemačkom narodu preko radija i objavi smrt Adolfa Hitlera.
Ali Denic je oklevao da kaže istinu o tome kako je Hitler umro. Dakle, umesto da prizna da se Hitler ubio, Denic je tvrdio da je Firer poginuo u borbi, boreći se "na čelu svojih trupa".
Bez tela i sa malo zvaničnih informacija o Hitlerovoj smrti, teorije zavere su brzo počele da se šire. Neki su tvrdili da je Hitler pobegao u pećinu u italijanskim Alpima. Drugi su prijavili da su videli diktatora u francuskom kazinu.
Sovjeti su stvorili dodatnu konfuziju kada su u junu 1945. izjavili da nisu pronašli Hitlerove ostatke – sugerišući mnogima da je on još uvek živ. Mnogi su mislili da je nacistički diktator još uvek živ i da je pobegao u Južnu Ameriku.
Od tajnosti do dezinformacija, mnogi ljudi na vlasti postavili su plodno tlo za nevericu u zvaničnu priču — koja i danas traje.

Iako je prošlo više od sedam decenija od Hitlerove smrti, to je i dalje jedna od najkontroverznijih priča svih vremena. Kao što je jedan istoričar napisao: Nikada u istoriji takva propast — fizička i moralna — nije bila povezana sa imenom jednog čoveka.
https://stil.kurir.rs/lifestyle/188...edium=app_android&utm_campaign=adria_internal

CC za prevod
 
Poruka
3.372
Meni nije jasno cime su ga palili kada je ceo izgoreo da je ostala samo vilica. Vise ostane kostiju prilikom kremacije a temperatura je znatno veca
Nije tacno da je tako dobro izgoreo, vojni lekar ga je identifikovao na osnovu usnih skoljki, imao je fotografiju obeju s tim sto je slika leve bila mnogo jasnija od fotografije desne.
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.