Adapteri za objektive za A-510

borisbg:
Jel koristio neko dodatne objektive na A-510, gde se mogu kupiti adapteri i jel moze standardni objektiv da se koristi ili mora bas za A-510?

Ja ih u BG-u nisam nasao. :cry:
Koliko znam, konkretno na A510 mogu da idu samo 3 objektiva :
WC-DC52A (Sirokougaoni, 52mm)
TV-DC52A (Teleobjektiv ,52mm) menja ziznu daljinu za 1.75x (znaci 4 x1.75 = 7x zoom)
i objektiv 250D ,52mm, za Macro snimanje

jomini:
Zašto najviše ljudi danas kupuje te Canone? Počeli masovno sa 70-kom i ne prestaju. Šta je u pitanju?
Verovatno to što ne valjaju! :roll:
"Ti Cannon"-i nose oznaku najpoznatijeg i (verovatno) najboljeg proizvođača na planeti. Svi profesionalci ovog sveta koriste ili Cannon ili Nikon.
Logika kaže da za to, verovatno, postoji razlog...

jomini:
Ne vidim razlog da tako pričaš, ali dobro. Pod ''pre'' sam mislio na vreme pre digitalne fotografije, ali verujem da si to znala....
A pre digitalne fotografije Canon je takođe imao primat od F1 preko autofokusa EOS 1, najbržeg aparata po uoštravanju, sistemu merenja svetla i objektivima neverovatne svetlosne jačine. Čuo si nadam se za seriju "Fluorit"...I da ne davim dalje. Smeh je sasvim ispravno konstatovala stvari. Nikon je uvek bio blizu i jedini takmac u profi svetu.

jomini:
Ne vidim razlog da tako pričaš, ali dobro. Pod ''pre'' sam mislio na vreme pre digitalne fotografije, ali verujem da si to znala....
Kako ja to "pričam"?
Od kad ja znam za fotografiju, Canon je uvek bio ili ispred ili u rangu sa Nikonom. Sad bismo mogli do sto jedan i natrag produžiti natezanje zašto i kako, ali je, u najmanju ruku, pošteno reći da su ova dva proizvođača bar u istom rangu. To je ono što sam pitala i razlog zašto sam pitala... ako već treba da crtam.
Inače, Espanol jeveć odgovorio. Ima mnogo više argumenata i daleko je kompetentniji :wink:

Eto, opet takav ton. Nije u redu, ali svejedno.
Što se tiče odnosa Canon - Nikon, onaj stav sam izneo jer je zastupljeniji, bar po onom što sam ja video. Od fotografa koje ja lično poznajem, samo jedan koristi Canona npr. Inače ja sam što se tiče njih ravnodušan, favorit mi je Minolta.

Back