Adaptacija stana od poda do plafona

Ja ne pričam o standardnom renoviranju koje ide , pričam o ovome "extra brzom"

Tu spada i noćni, prekovremeni i ostali rad ;)

Moj ponos, kozmetički salon moje sestre od 120m2 - 8 dana. Gletovanje ( sa špansog zida na obični ) nova rasvjeta, laminat, razvodni ormar sa strujom, novom tablom sa aut. osiguračima, 2 dekoracije na plafonu od gipsa, alarm, video nadzor, tuš kabina, razvod vode iz kupatila do pola salona za stolica za pedikir, instalacija te 2 stolice za pedikir ( sa masažerima u sedištu ) neke tapete i još sto sitnica :) I vraćanje svih polica krema lakova i ostalog :)

Samo sto smo bili u 2 ekipe, radilo se po 24h :)

Eto tu lezi odgovor na pitanje ...jel izvodljivo.
Za stan po meni nije izvodljivo.
Narocito uz postovanje kucnog reda.

A vala u mojoj zgradi bi te uhapsili penzioneri preseo bi ti zivot ...pa bi sam odustao od radova samo da ti sjasu sa kicme.

Apropo majstora....evo da dodam.
Moj stolar ...genijalan tip ...precizan, tacan, normalan....trebalo da juce zavrsi posao...da ne zivim vise u kutijama ...al ....nema njega , nemaaaaaaaaaaa.
Sinoc mi ostavlja poruku na fiksnom pa na sekretarici.
Bla bla bla...nije zaboravio nego eto sad sneg pada pa da ne donosi po snegu da se ne nakupi vlage...bla bla bla...
Tako kaze on u sekretaricu...nije smeo ni da me zove na mobilni da mi to saopsti.
Majstori majstori :roll:

Pa dobro, ti si žensko :)

Misliš da bi meni neko smeo nešto da kaže :lol: odyebo bi ga ko velikog :hahaha:

Mislim, nemoj da se ljutis, ljudi su ljubomorna stoka, sa njima treba samo drsko .... što si bolji sa njima to su oni gori prema tebi. Niko se još nije usrećio od komšija. Ja nikada nisam započinjao bilo kakva prijateljstva sa komšilukom ;)

Radi se o adaptaciji frizerskog salona, ima oko 60 kvadrata. Radimo pod (skidanje parketa i pločica i stavljanje pločica u celom prostoru), postavka nove sanitarije u kupatilu, nešto gipsarskih radova, razvod struje, voda, demontaža dva radijatora i postavka jednog novog, gletovanje i bojenje zidova. Imam crteže i predmer koji nam je uradila moja drugarica, arhitekta. Radićemo i stolariju ali za to ćemo probati da nađemo stolara koji će početi oko 15.01.da izrađuje sve što treba i kasnije samo da unese u prostor. Ako neko ima dobrog i povoljnog stolara, hvala na kontaktu!
Hvala puno unapred na savetima! i nekim kontaktima ako ih imate...

Pa dobro, ti si žensko :)

Misliš da bi meni neko smeo nešto da kaže :lol: odyebo bi ga ko velikog :hahaha:

Mislim, nemoj da se ljutis, ljudi su ljubomorna stoka, sa njima treba samo drsko .... što si bolji sa njima to su oni gori prema tebi. Niko se još nije usrećio od komšija. Ja nikada nisam započinjao bilo kakva prijateljstva sa komšilukom ;)

steta....

ja mogu da kazem da imam genijalne komsije...
za sve vreme radova na mojoj gajbi nijednom nisu gundjali, naprotiv, pitali kako idu radovi, pozeleli srecu svaki put, svrate da vide sta je novo uradjeno...

Da, bas ta. Onaj salon im je poluprazan.

Dans idem do stana, da vidim na sta to moje cudo od kupatila izgleda. Valjda cu se useliti 2012. godine :(

Nije n icudo , kako posluje ...

Niko nije adaptirao stan godinu dana pa neces ni ti.
Videla si moje iskustvo , znas da nije samo tebi tesko vec je to generalno problem pa prema tome stisni zube i teraj.
Bice to sve ok.
Najvaznija lekcija koju sam dobila od mog preduzimaca bila je da na kraju sve sto mi je smetalo zaboravis a ono sto ti bode oci ili mislis da nije trebalo tako, jednostavno prestanes da vidis.
Istina ziva.
Nervira te jedno mesec dva a onda zivot ide dalje.

Nije n icudo , kako posluje ...

Niko nije adaptirao stan godinu dana pa neces ni ti.
Videla si moje iskustvo , znas da nije samo tebi tesko vec je to generalno problem pa prema tome stisni zube i teraj.
Bice to sve ok.
Najvaznija lekcija koju sam dobila od mog preduzimaca bila je da na kraju sve sto mi je smetalo zaboravis a ono sto ti bode oci ili mislis da nije trebalo tako, jednostavno prestanes da vidis.
Istina ziva.
Nervira te jedno mesec dva a onda zivot ide dalje.

Hvala Mirka :zpozdrav:, povremeno se tako iznerviram. Najgore mi je sto mi mm nije tu, a ja radim pa posle na fax, a ne mogu da uzmem odmor sada. Tako da, moram da budem svesna da nema sanse da sve ispadne kako treba. Ali, proci ce z:)
Evo par slicica od pre par dana, zidovi su i dalje malo krivi z:mrgreen:

Prilozi

• IMG00332.jpg
    IMG00332.jpg
    27,8 KB · Pregleda: 91
  • IMG00336.jpg
    IMG00336.jpg
    17,7 KB · Pregleda: 90
  • IMG00334.jpg
    IMG00334.jpg
    17,1 KB · Pregleda: 83
  • IMG00335.jpg
    IMG00335.jpg
    20,9 KB · Pregleda: 92
Nisam bila sigurna gde da postavim pitanje obzirom da sad imamo dve teme o rasveti a meni zapravo treba kombinacija rasveta plus gips.

Nisam zadovoljna kako ovo cudo baca svetlo i hocu da je polomim i da napravim nesto sto ce bolje da osvetli dnevnu sobu.

Molim predloge sugestije , iskustva.

Treba da ima puno svetla, da ide siroko, da ima i svetlo koje baca po plafonu ....i da je estetski lepo.

jesi resila problem? :) btw, strop je predivan... mogla si ugraditi halogenke koje nisu fiksne, tj. koje se pomeraju levo - desno; svetlost sama usmeravas... i na sredinu postaviti "jacu" rasvetu (2 prekidaca, jedan za to, drugi za halogenke...)
ako vec volis da prostor ima puuno svetla, trebala si se posavetovati s nekim u pogledu toga

:) Nisam se bavila time od onda.
U sustini to sto si navela vec postoji .
Nemamo fiksne falogenke , one jesu usmerene na razlicite strane + dva prekidaca.
I te kako se mislilo o svemu prilom radova.
Samo sto nije bilo 1200 evra za bacanje koliko mi je trazila devojka da mi napravi projekat rasvete.
Koristili smo se iskustvima drugih.
Sustinski uradili smo dosta dobar posao koliko pojma nisam imala o svemu.

Ja zadovoljna.

:) Nisam se bavila time od onda.
U sustini to sto si navela vec postoji .
Nemamo fiksne falogenke , one jesu usmerene na razlicite strane + dva prekidaca.
I te kako se mislilo o svemu prilom radova.
Samo sto nije bilo 1200 evra za bacanje koliko mi je trazila devojka da mi napravi projekat rasvete.
Koristili smo se iskustvima drugih.
Sustinski uradili smo dosta dobar posao koliko pojma nisam imala o svemu.

Ja zadovoljna.

naravno da mirka nije bacila 1200e za projekat.
trebace joj taj kes da plati struju koje pojedu sijalice z:p

Back