Vidi se ko prati na casu

Radijator je konacno otisao u istoriju.
Bio ruzan mali i kriv pri tom farban nekom bojom da te bog sacuva tako da je zamenjen novim lepim, belim uspravnim koji treba da se stavi na zid kad konacno bude stan vracen u stanje pre zamene pvc.
Posto je to bio posao mog muza ( da odabere majstore , sprovede akciju u delo i da vrati stan u prvobitno stanje u sto kracem roku ) ja se nisam mesala. Al jesam mu do sad 66 x nabila na nos da nista nije uradio kako je rekao ukljucujuci i to da ja majstore videti necu ovog puta.
Pa sam eto silom prilika ponovo bila u stanu kad se lomilo, busilo , stemovalo....
Stara vreata su morala da se slome na licu mesta jer su bila teska jedno 300 kg , sastojala su se iz 6 stakala od po 18mm a koja su zbog tezine vrata i nasih malih ulaznih morala biti slomljena i isecena kod nas na licu mesta. Srce je bilo do kolena .
Kad su vrata krenula napolje tj stokovi , iznad njih su pocele da padaju cigle kao kule od karata majstorima po glavama. Hvala bogu svi su ok. Predhodni vlasnici su problem popunjavanja prostora iznad vrata resili tako sto si samo naredjali cigled i zatvorili to drvenom lamperijom

Kakav sok za sve nas koji se tome nismo nadali.
Muz je odabrao ovog puta stolariju Veka (imamo dobro iskustvo sa njima na dva predhodna stana) i sigenija ( vd ispravi me ako sam lupila ) okove.
Staklo je nisko emisiono punjeno argonom nemam zamerki za njegovu providnost , naprotiv , nasa stara stakla bila su toliko istrosena da smo sa ovim progledali.
Dobro smo prosli i sa izvodjacem radova tj momcima koji su nam stolariju prodali , korektno uradjeno, profesionalno, nemam zamerki !
Sve vam to pricam kao nevini posmatrac jer sam mentalno bila iskljucena do onih cigli na glavam radnika ....a onda sam se iskljucila i emotivno i telesno samo sam vegetirala prostorijom.
E tako ...zaboravila sam da prijavim i da se zahvalim vd na korisnim savetima i strpljenju koje mi je ukazao kad je pocela ova proca oko pvc i milici cobanici koja je dovela svog majstora da da ponudu iako na kraju posao nismo zajedno radile.
Ostalo je da se izgletuje i da se prekreci ali ni jedan moler nece da dodje za tako mali posao te ako znate neku dobru dusu molersku posaljite ga kod mene molim vas.