Adaptacija stana od poda do plafona

Где сте предузимачи, мајстори и адаптери!:klap:

Имам једно питање - колико вам је времена требало да нађете све потребне делове, ствари и опрему за опремање само једне просторије или за само одређену поправку у стану/кући/дворишту/башти?
Да ли сте успели да нађете на једном месту све или сте тражили на милион места, и никада да све нађете, а највише од свега, осим новца, сте губили време и живце?
Колико је трајала набавка свега што је потребно за радове у једној просторији или за једну конкретну оправку?
И где сте то набављали?

Хвала вам на одговорима, биће искоришћени на прави начин, ако још неко и сумња у то:mrgreen:

Bojim se da naši prduzimači slabo stoje sa informatikom :mrgreen:
Evo ja cu malo da pomognem nekom svojom prostom logikom :)

U principu se vise isplati sve kupiti na istom mestu po srednjim cenama sa najvecim izborom nego trcatu po celom gradu i traziti najjeftinije i posle organizovati 300x prevoz...

Zna se, keramika i sanitarije na jednom mestu, kuhinja na drugom... ostalo u merkuru ili metrou ako se ja pitam.
Mislim zbog 5 metara žice koja je zafalila majstoru ići čak u mm lug je ludost.
Pozz

Где сте предузимачи, мајстори и адаптери!:klap:

Имам једно питање - колико вам је времена требало да нађете све потребне делове, ствари и опрему за опремање само једне просторије или за само одређену поправку у стану/кући/дворишту/башти?
Да ли сте успели да нађете на једном месту све или сте тражили на милион места, и никада да све нађете, а највише од свега, осим новца, сте губили време и живце?
Колико је трајала набавка свега што је потребно за радове у једној просторији или за једну конкретну оправку?
И где сте то набављали?

Хвала вам на одговорима, биће искоришћени на прави начин, ако још неко и сумња у то:mrgreen:

Времена треба пуно. Зависи од мајстора, а и своје ангажованости.
Тражим увек на милион места, обично не нађем то што тражим, па и још полудим кад као данас, шетајући прођем поред екстра салона купатила, које нисам знала да постоји, а опајала читав град.

Не волим да купујем ствари у Меркуру, јер нпр. купатила сва набављају из салона 200 м од њих, па нисам луда да им више плаћам.
Више волим да купујем у продавницама које имају баш одређену робу.

New life ????
Jel je video neko ???

Obecala je slike i svoju pricu .

Tu sam, mrtva umorna....... :(

Pratim temu svako vece ali nemam snage ni rec da napisem. Ko je prosao kroz adaptaciju zna o cemu pricam.
Danas je tacno mesec dana kako smo poceli. Obili smo sve zidove, neke srusili, neke ponovo sazidali, srusili sve plafone, povadili sav parket i izvadili sav pesak i letve ispod njega. Povadili staru stolariju i stavili novu aluminijumsku. Super je.

Adaptirati stan u centru je blago receno "katastrofa". Ponekad sam satima dzudzala ispred zgrade i cekala sa letvama i kantama da se oslobodi parking mesto da bi mi sutradan mogli dovesti kontejner za sut. Ali trebala su mi uvek 3 mesta u nizu......pa zamislite sami kako je to moglo da izgleda. :dash:
Do sada smo izbacili 4 puna kontejnera od 5 m3.

O prasini da i ne govorim. Milion puta sam izletala na terasu da se nadisem iako smo svi imali maske. Svaki dan ciscenje stepenista.....pa pranje......a ono belilo nikako da se ispere. Uzas.
Srecom, komsije su divni ljudi. Donose nam kafu, kolace............ Kazu da se nista ne cuje mada znam da im Hilti probija mozak. Vide da smo ok i da nam je tesko pa se i oni trude da nam olaksaju.

Od ponedeljka krece malterisanje a posle i ravnajuci sloj. Za sada nismo nasli ekipu za r. sloj jer cim cuju o kojoj je ulici rec......odmah odustanu (nemaju pojma da mi je specijalnost zauzimanje 3 parking mesta u nizu za prilaz kamiona) Kazu nemoguca misija.

Ali najteza od svega su mi bila poslednja dva tri dana jer sam morala da kupim tus kabinu, lavabo i wc solju. Pa lakse mi je bilo lopatom po ceo dan ubacivati sut u kante za iznosenje nego lutati po prodavnicama.
Prvi dan sam samo gledala i sutradan mislila da idem da kupujem. Kad ono preko noci mi se sve pomesalo u glavi i nisam mogla da se setim gde sam sta videla, gde mi se sta dopada ........ pa sam danas isla ponovo.
Tus kabinu sam uzela Kolpa San (valjda se tako pise) transparentno staklo 6mm, isto tamo i konzolnu wc solju a ugradni Geberit u jednoj radnji (pocinje na slovo B...zaboravila sam ali blizu Zire) gde cu sutra da uzmem i lavabo.
Lepe plocice sam pronasla u nekom Anker (ili tako nekako) salonu blizu Bogoslovije. Imaju fantasticnog prodavca i uzecu ih tamo ponajvise zbog njegove ljubaznosti i strpljenja.
(plocice ko plocice, manje vise su posvuda slicne i po ceni i po kvalitetu).

Sto se tice masinskog ravnajuceg sloja......neki kazu da mora da se susi 10 a neki kazu 40 dana. Samim tim datum mog uselenja je neizvestan a tako mi se zuri, neverovatno mi je jaka zelja da se sto pre preselim. Bas se radujem ko mala beba.

Eto to je ono sto se desavalo poslednjih mesec dana.
Nema potrebe da kacim slike jer se umesto onih plavih zidova sada vide samo stare cigle.
Ali cim sledece nedelje bude nekog pomaka odmah kacim slicice.

ps. pola stvari sam vec upakovala u kutije. uzivam u tom pakiranju :lol:
Sinoc mm nije nasao ni jednu kasiku u fioci i zaprepasceno me pitao: "Nemoj mi reci da si sve kasike spakovala?" ........:lol: Nisam naravno, nego bile u masini za sudove :lol:

Ravnajuci sloj je verovatno kosuljica ili ploča na podu koja je u takvoj gradnji - tanka armatura sa debljinom betona od 10 cm.

A za mašinsko malterisanje zidova, to se čeka dok ne pobeli mapter a sve zavisi kakvi su vremenski uslovi... Treba da bude lagana promajica kroz ceo stan - ostavite sve prozore na kip otvorene.
Leti je 15 dana dovoljno. Mora dobro da se osuši kako bi se gletovalo preko ;)
pozz

Bojim se da naši prduzimači slabo stoje sa informatikom :mrgreen:
Evo ja cu malo da pomognem nekom svojom prostom logikom :)

U principu se vise isplati sve kupiti na istom mestu po srednjim cenama sa najvecim izborom nego trcatu po celom gradu i traziti najjeftinije i posle organizovati 300x prevoz...

Zna se, keramika i sanitarije na jednom mestu, kuhinja na drugom... ostalo u merkuru ili metrou ako se ja pitam. Mislim zbog 5 metara žice koja je zafalila majstoru ići čak u mm lug je ludost.
Pozz

evo mene preduzimaca na internetu. cuj u metrou??? a sta se to ostalo kupuje u metrou? bela tehnika namenjena istocnoevropskom trzistu (citaj radice dve godine plafon)? sokovi? prasak za ves? hoces u metrou kupiti gradjevinski materijal?
nemoj daa pomislis da ja imam nesto protiv tebe, zaista nemam. ali u poslu sam vec vise od 10 godina, skolovana sam za gradjevinu i kad krenem da citam tvoje komentare gde nameces svoja misljenja i gde svakom laiku moze da se ucini da se fakat razumes u celu materiju meni dodje da umrem od smeha :hahaha: zato nemoj molim te vise pametovati oko majstora i izvodjaca jer nismo svi isti. na zalost ovde u srbiji ima dosta slosera ali sve zahvaljujuci nama kao narodu koji je navikao u svemu da prodje sto jeftinije. lepo su japanci rekli "nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftine stvari". ali eto, takvi smo kakvi smo, ali ponavljam, nismo mi preduzimaci svi isti. ni arhitekte nisu sve iste. zato nemoj generalizovati.

Back