Acković: Vreme je da Evropa prizna i genocid nad Srbima (Braća Cigani stižu u pomoć!)

Alekasandar3

Buduća legenda
Poruka
35.716
Evropski parlament je na jučerašnjoj sednici povodom obeležavanja oslobođenja nacističkog logora „Aušvic" priznao postojanje genocida nad Romima za vreme Drugog svetskog rata.

Pravda i za srbe... Dragoljub Acković

Dragoljub Acković, član Svetskog parlamenta Roma, kaže za Press da je broj poginulih Roma veći od 1,5 miliona i da to može biti povod da se konačno postavi i pitanje priznavanja genocida nad Srbima tokom postojanja Nezavisne države Hrvatske.

Acković ističe da je priznavanje genocida nad Romima došlo kasno.

- Nemci su čekali dovoljno dugo da poumiru svi svedoci kako bi počeli da s bave tim problemom. Odmah posle rata mnoge zemlje nisu htele da priznaju da su Romi ubijani u Drugom svetskom ratu. U Hrvatskoj su napominjali da je reč o dve do tri hiljade ubijenih Roma. Neki podaci su išli do sedam ili osam hiljada, a u stvari u Hrvatskoj je ubijeno oko 80.000 Roma. Naše vlasti posle Drugog svetskog rata su odgovorne što je zaboravljen genocid nad Romima. Prvo su ustaše govorile da nije bilo ubijanih Roma u Jasenovcu, a onda ih ni partizani nisu baš pominjali. Cilj je bio da se poveća broj žrtava Hrvata, Srba, pa i Engleza, Francuza i ostalih. U celoj Evropi romske žrtve pripisivali su drugima - kaže Acković.

Acković kaže da su sada Srbi ostali jedini narod koji nije makar i simbolično obeštećen za stradanja u Drugom svetskom ratu.

- Do danas su svi dobili ratne odštete. I neki Romi dobijali su ratne odštete za žrtve u Drugom svetskom ratu, jedino Srbi nisu dobili ništa za stradanje u Jasenovcu. Oko 4,5 hiljada romskih porodica na prostoru bivše Jugoslavije dobilo je ratnu odštetu. To je minimalan broj u odnosu na broj žrtava, ali moramo imati u vidu da su Romi toliko masovno stradali da nije bilo mnogo onih koji su ostali da podnesu zahtev za odštetu. To više nije pitanje političke volje, to je pravno pitanje. Ako su sve žrtve Drugog svetskog rata makar i simbolično obeštećene, onda i srpske žrtve moraju da imaju isti tretman - kaže Acković.

Ostalo na:
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/...je+da+Evropa+prizna+i+genocid+nad+Srbima.html
 
Sta si ti neki naci derpe a ?:mrgreen:

Zar postoji neka druga vrsta? z:mrgreen:


nazi_rad_we-build-body-and-soul.jpg
rainbow_swastika.jpg
 
не треба нам помоћ цигана да би натерали кромањонце да плаћају 1000 година обештећење породицама страдалих у јасеновцу и другим местима,
мада, ако дође дотле да кромањонце силом треба натерати ка познању права - ганци ће бити добродошли у извиђачке јединице.
сем тога, ганци и из последњег рата имају своје разлоге да мрзе кромањонце, нестало је неколико аутобуса пуних цигана који су путовали на запад 91., помиње се цифра 300 - 500 људи жена и деце.
сумња се да су људи искасапљени ради унутрашњих органа које је кромањонска тајна служба продавала на западу преко кушнерових тзв лекара без граница.
била је тема и на крстарици о тим дешавањима, неко би могао да је пронађе и подигне, чисто ради информације.
 
Poslednja izmena:

Back
Top