Acer Monitor/TV

Don Corleone

Primećen član
Poruka
515
evo ovako, kao prvo nadam se da sam pogodio pravi pdf. kupio sam ovaj monitor/tv i nije los , ali imam neka pitanja, prvo je on iz aima usb ulaz, koji kada metnem u njega neki flesh ili eksterni hard disk, ne reaguje, kao tv radi odlicno, kao monitor radi odlicno, i ima jos jedna stvar koja me jak onervira, a t je da stalno svakih 5 sec izbacuje svoju reklamu: kao 1080hd, usb, monitor... i tako se ta reklama smenju je cas na djonje deo ekrana cas na gornji u liniji od 5 cm debljine, verujem da to moze da se, nekako podesi da ga nema!

Znaci pitanja su za usb ulaz , za koji ne znam zsasta sluzi kad ne reaguje, i ova reklama!!!

upitanju je acer M190HQMF

mislim da ce ova slika biti potrebna!:
acer_m220hqmf_monitor_tv_21_5__full_hd_3.jpg

Poslednja izmena:
ma u redu za uputstvo, mene zanima zasta sluzi taj usb ulaz na monitoru, i ne znam zasto si prilozio ovu sliku kad nemam ovaj levi kraj nigde da utaknem!

Mislim da je taj USB zaduzen za servisere, slicno kao na utomobilu diagnostika . Verovatno trebaju neki drajveri i program da bi bi ga komp skontao.
Ako vec nije novije generacije da reprodukuje multimediju.

ma u redu za uputstvo, mene zanima zasta sluzi taj usb ulaz na monitoru, i ne znam zasto si prilozio ovu sliku kad nemam ovaj levi kraj nigde da utaknem!

Ako nemaš gdje da utakneš lijevi kraj onda taj usb port ne možeš koristiti za računar...

Kod mene je ovakva stvar
bottom2.gif
side2.gif

pa sam pomislio da je i kod tebe tako....

evo na ovom sajtu kažu da nije podržan USB 2.0 ports quantity

http://www.acerdirect.co.uk/ACER__M190HQMF_Mon-Tv_DVB_HDMI_EM.MBQ0D.006/version.asp

Poslednja izmena:
Mislim da je ipak upravu OvajOnaj, evo zasto:
Untitled.jpg
, jer prema uputstvu koji sam isekao, pise da je to neki service port, sto verovatno znaci da to nije citac multimedije, sto i jeste razlog zasto mi ne cita tj. ne prepoznaje ni usb flesh ni eksterni hard disk, a i inace citaci multimedije, kolko ja nam se krecu u paru!
sad me zanima zasta slizi taj service port, ako ne za multimediju, i zasta sluzi ovaj HDMI port pored njega?
i jer moze neko da se osvrne na moj drugi problem a to je da monitor sam se be reklamira, i kako te reklame da izbacim???

Nisam bas upucen u to servisiranje tv/monitor... ali kontam da mozes preko njega ubaciti neki drugi softver ili ga apdejtovati... pa i ako nesto rikne mozda se preko toga moze videti sta je
Sto se tice ovog drugog problema, pokusaj naci na podesavanjima monitora pronaci popup message pa stavi na disable. Ili podesi ga na MAX rezoluciju pa vidi da li ce opet iskakati
http://www.adamcarpenter.co.uk/acer-m190hqmf-18-5-widescreen-s-series-led-display.html

evo ovde pise nesto o njemu , kazu moze reprodukovati muziku i slike... pise i za HDMI
mada ako ti je vec prikljucen na komp, i ne znaci ti puno ta reprodukcija, jer sve mozes preko kompa :)

znaci mi, jer ocu da ga koristim ko tv a preko tog usb sam hteo da gledam filmove, samo ne znamzasto nece akovec moze da ga cita, mozda ja lose koristim. evo ovde imam na daljinskom dugme -source- sa kojim to menjam,
Untitled.jpg
, gde mogu da menjam, dal cu tv, scart, ali nigde nepise usb, ili slicno!

Mislim da ne mozes reprodukovati video materijal sa USB-a, bilo bi u manual-u ,ali opet sacekaj mozda se javi neko ko je bolje upucen.
ove poruke sto iskacu sigurno mozes iskljuciti, samo je moras naci. Procitaj manual ako nisi los sa engleskim.

euro_help@support.acer-euro.com
napisi im mail i pitaj

service port je najverovatnije za update firmware-a ,danas ga i toster ima pa sto ne bi imao i monitor,sigurno ga neces update-ovati preko vga kabla
mada sa druge strane na internetu onda naidjes na ovakav komentar koji te pogubi jer pise ovo
The TV Series portrays high-quality imagery in a simply timeless design. Digital TV with DVB-C and CI+ connectivity1 and MPEG-4 support provides irresistible HD programming, while a USB TV recorder with a pause function lets you enjoy your favorite shows whenever you want. What's more, the TV Series uses eco-conscious parts and production practices
a na specifikacijama da i nema usb port
http://www.laptopsdirect.co.uk/ACER__M190HQMF_Mon-Tv_DVB_HDMI_EM.MBQ0D.006/version.asp

zao lepo ti njima posalji mail i pitaj

ne, jer ne vidim razloga za tim, jer na svim sajtovima gde sam bio kazu da je to service port, sem na jednom gde je pisalo da je to usb port koji cita multimediju!, a i pitaje dal bi mi odgovorili i kad!, nekako mislim da lepo okrenem acer kompaniju u srbiji i da mi onoi lepo kazu, to mi se prikazujekao najjednostavniji nacin za ovo pitanje!

Back